Hoogte en coördinaten bekijken

Met Google Earth kun je de longitude en de latitude van verschillende plaatsen over de hele wereld bekijken. Je kunt ook zien wat de hoogte is.

De coördinaten van een plaats bekijken

1. Open de Google Earth-app op je Android-telefoon of -tablet. Google Earth

2. Zoek een plaats of tik op het scherm en sleep het totdat je de gewenste weergave hebt gevonden.

3. In de rechterbenedenhoek van het scherm zie je de longitude en de latitude.

Opmerking: Als je de wereldbol verplaatst, worden de coördinaten geüpdatet. De weergegeven coördinaten gelden voor het midden van je scherm.

Een plaats zoeken met behulp van coördinaten

Als je de coördinaten hebt, kun je die gebruiken om een plaats op Google Earth te vinden.

1. Open de Google Earth-app op je iPhone of iPad. Google Earth

2. Tik bovenaan op Zoeken. Zoeken

3. Geef de coördinaten in een van de volgende indelingen op:
    • Decimale graden: 42.7°, -100.2°
    • Graden, minuten, seconden: 64°25'12.07"N, 100°10'15.24"W

Kiezen hoe je coördinaten wilt zien

1. Open de Google Earth-app op je iPhone of iPad. Google Earth
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen. Instellingen
  3. Ga naar 'Notatie voor breedtegraad/lengtegraad'.
  4. Kies 'Graden, minuten, seconden' of 'Decimaal' in het dropdownmenu.