Hitta datum, höjd och koordinater för bilder

Med Google Earth kan du hitta information om longitud, latitud, höjd och när bilder togs på platser runt om i världen.

Hitta datum för bilder

Viktigt! Information om datum eller datumintervall för en bild är kanske inte tillgänglig på alla platser eller på alla zoomnivåer.

Om du vill se datum eller datumintervall för när en bild togs i det nedre statusfältet trycker du länge på en plats på kartan.

Hitta koordinater för en plats

1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Sök efter en plats eller dra skärmen tills du hittar rätt plats.
  3. Leta reda på longitud- och latitudkoordinaterna längst ned till höger.
Tips: Om du flyttar jordgloben uppdateras koordinaterna. Koordinaterna motsvarar mitten på skärmen.

Hitta en plats genom att ange koordinater

Du kan använda koordinaterna för en plats för att hitta den i Google Earth.
  1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Sök Sök högst upp.
  3. Ange koordinaterna i något av dessa format:
    • Decimalgrader: 42.7°, -100.2°
    • Grader, minuter, sekunder: 64°25'12.07"N, 100°10'15.24"W

Välj format för koordinater

1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar Inställningar.
  3. Gå till Format på latitud/longitud.
  4. I rullgardinsmenyn väljer du Grader, Minuter, Sekunder eller Decimal.

Kontrollera höjd över havet för en plats

1. Sök efter en plats eller justera Google Earth tills du hittar rätt plats.
  2. Tryck och håll platsen för att visa höjd över havet. Du kan också få koordinater för latitud och longitud samt använda mätverktyget för att visa avståndet från den platsen.
Tips! Höjdinformation som visas längst ned till höger gäller kamerans position och inte höjd över havet.

Välj en måttenhet för höjd över havet

1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Inställningar Inställningar.
  3. Tryck på Måttenheter.
  4. Välj ett alternativ.