Kuvien päiväysten, korkeustietojen ja koordinaattien katsominen

Google Earthin avulla voit katsoa pituus-, leveys- ja korkeustietoja sekä tietoja siitä, milloin kuvat on otettu paikoista eri puolilta maailmaa.

Katso kuvien päiväyksiä

Tärkeää: Kuvien päiväykset tai päivämäärävälit eivät ehkä ole käytettävissä kaikissa sijainneissa tai kaikilla zoomaustasoilla.

Jos haluat nähdä alareunan tilarivillä päiväyksen tai päivämäärävälin, jolloin kuva on otettu, kosketa pitkään mitä tahansa karttasijaintia.

Sijainnin koordinaattien etsiminen

1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth iPhonella tai iPadilla.
  2. Hae paikkaa tai vedä näyttöä, kunnes löydät oikean sijainnin.
  3. Pituuspiirin ja leveysasteen koordinaatit näkyvät oikeassa alakulmassa.
Vinkki: Jos siirrät maapalloa, koordinaatit päivittyvät. Koordinaatit ovat laitteesi näytön keskikohdassa näkyvän sijainnin koordinaatit.

Paikan etsiminen koordinaattien avulla

Voit etsiä paikan Google Earthista koordinaattien avulla.
  1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta näytön yläreunasta Haku Hae.
  3. Kirjoita koordinaatit jossakin seuraavista muodoista:
    • desimaaliasteina: 42.7°, -100.2°
    • asteina, minuutteina ja sekunteina: 64°25'12.07"N, 100°10'15.24"W.

Koordinaattien muodon valinta

1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta Valikko Valikko ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Siirry kohtaan Leveysasteen/pituuspiirin muotoilu.
  4. Valitse avattavasta valikosta Asteet, Minuutit, Sekunnit tai Desimaalit.

Paikan korkeuden tarkistaminen

1. Hae paikkaa tai siirrä Google Earth ‐karttaa, kunnes löydät oikean sijainnin.
  2. Paina sijaintipainiketta pitkään, niin näet korkeuden. Näet myös leveysaseteen ja pituuspiirin koordinaatit sekä Mittaustyökalun, jota voit käyttää etäisyyden mittaamiseen kyseisestä sijainnista.
Vinkki: Oikeassa alakulmassa näkyvä korkeus on kameran sijainnin, ei paikan korkeus.

Korkeuden mittayksikön valitseminen

1. Avaa Google Earth ‑sovellus Google Earth iPhonella tai iPadilla.
  2. Napauta Valikko Valikko ja sitten Asetukset Asetukset.
  3. Napauta Mittayksiköt.
  4. Valitse vaihtoehto.