Find dato, højdeangivelse og koordinater for billeder

I Google Earth kan du finde længde- og breddegrad, højdeangivelse og oplysninger om, hvornår et billede blev taget, for billeder af steder fra hele verden.

Find billeddatoer

Vigtigt! Oplysninger om billeddato eller -datointerval er muligvis ikke tilgængelige alle steder eller på alle zoomniveauer.

Bevæg markøren hen over et sted på kortet for at få vist den dato, hvor et billede blev taget (eller et datointerval), på statusbjælken nederst.

Find koordinater for et sted

Brug Google Earth til at finde koordinaterne for et steds længdegrad (øst-vest-position) og breddegrad (nord-syd).
  1. Åbn Google Earth på din computer.
  2. Klik på Søg Søgi venstre side.
  3. Søg efter et sted. I højre side er der et infokort, der deler oplysninger om stedet.
  4. Klik på pil op Opadvendt pil øverst til venstre på infokortet.
  5. Find længde- og breddegraderne i det felt, der vises.
Tip! Hvis du bevæger holder markøren over andre steder, vises de opdaterede koordinater og højden over havets overflade nederst til højre på skærmen.

Find et sted ved hjælp af koordinater

Du kan bruge koordinaterne for et sted til at finde stedet på Google Earth.
  1. Åbn Google Earth på din computer.
  2. Klik på Søg i venstre side.
  3. Angiv koordinaterne i ét af disse formater:
    • Decimalgrader: 42.7°,-100.2°
    • Grader, minutter og sekunder: 64°25'12.07"N, 100°10'15.24"V

Tjek, hvor højt et sted ligger over havets overflade

1. Søg efter et sted, eller juster Google Earth, indtil du finder den rigtige lokation.
  2. Nederst i højre hjørne kan du se stedets højde over havets overflade samt kameraets faktiske højde over havets overflade. Hvis du holder markøren over forskellige steder, opdateres højden.

Vælg en måleenhed for højde over havets overflade

1. Åbn Google Earth på din computer.
  2. Klik på Menu Menuog derefterIndstillinger
  3. Vælg en mulighed under "Måleenheder".