Se højde og koordinater

Du kan se længde- og breddegraden for forskellige steder rundt om i verden ved hjælp af Google Earth. Du kan også se, hvor højt stederne ligger.

Se et steds koordinater

Brug Google Earth til at finde et steds længdegrad (øst-vest) og breddegrad (nord-syd).

1. Åbn Google Earth på din computer.

2. Klik på Søg Søg i venstre side.

3. Søg efter et sted. Til højre får du vist et felt (et videnskort) med oplysninger om stedet.

4. Klik på pil op Opadvendt pil øverst til venstre på videnskortet.

5. Du kan nu se længde- og breddegrad i det felt, der vises.

Bemærk! Hvis du flytter musen, får du vist opdaterede koordinater og højde nederst til højre på skærmen .

Søg ved hjælp af koordinater

Hvis du kender et steds koordinater, kan du bruge dem til at finde stedet på Google Earth.

1. Åbn Google Earth på din computer.

2. Klik på Søg Søg i venstre side.
  3. Angiv koordinaterne i ét af disse formater:
    • Decimalgrader: 42.7°, -100.2°
    • Grader, minutter og sekunder: 64°25'12.07"N, 100°10'15.24"V

Se, hvor højt et sted ligger

Du kan også se, hvor højt et sted ligger, eller hvor mange meter det ligger over jordens eller havets overflade.

1. Søg efter et sted, eller juster Google Earth, indtil du ser den ønskede visning.

2. Højden kan ses nederst til højre. Højden opdateres, når musen flyttes.

Nederst til højre kan du også se kameraets højde. Kameraets højde og selve jordoverfladens højde er enten angivet i fod og miles eller meter og kilometer afhængigt af dine indstillinger.

Se højden på en anden måde

Du kan ændre den måde, som Google Earth måler højde og afstand på.

1. Åbn Google Earth på din computer.
  2. Klik på Menu Menu og derefter Indstillinger Indstillinger.
  3. Vælg en mulighed under "Måleenheder".