Datums, hoogtegegevens en coördinaten vinden voor afbeeldingen

Met Google Earth kun je de lengtegraad, breedtegraad en hoogte vinden en kun je vinden wanneer afbeeldingen zijn gemaakt voor plaatsen over de hele wereld.

Datums vinden voor afbeeldingen

Belangrijk: Een datum of periode voor een afbeelding is mogelijk niet beschikbaar voor alle locaties of voor alle zoomniveaus.

Als je in de statusbalk onderaan een datum of periode wilt vinden voor wanneer een afbeelding is gemaakt, beweeg je de cursor over een locatie op de kaart.

Coördinaten van een locatie zoeken

Met Google Earth kun je de longitude (oost-westpositie) en de latitude (noord-zuidpositie), oftewel de coördinaten, van een locatie opzoeken.
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Zoeken Zoeken.
  3. Zoek naar een plaats. Aan de rechterkant zie je een kenniskaart met informatie over de plaats.
  4. Klik linksboven op de kenniskaart op de pijl-omhoog Pijl-omhoog.
  5. De longitude en latitude staan in het vak dat wordt weergegeven.
Tip: Als je de muisaanwijzer op andere locaties plaatst, worden de geüpdatete coördinaten en hoogte rechtsonder op het scherm weergegeven.

Een plaats zoeken met behulp van coördinaten

Je kunt de coördinaten van een plaats gebruiken om de locatie in Google Earth te vinden.
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Zoeken .
  3. Vul de coördinaten in een van de volgende notaties in:
    • Decimale graden: 42.7°, -100.2°
    • Graden, minuten, seconden: 64°25'12.07"N, 100°10'15.24"W

De hoogte van een plaats bekijken

1. Zoek naar een plaats of pas Google Earth aan totdat je de juiste locatie hebt gevonden.
  2. Rechtsonder vind je de hoogte in de echte wereld en de hoogte van de camera. Als je de muisaanwijzer op andere locaties plaatst, wordt de hoogte geüpdatet.

Een meeteenheid kiezen voor hoogte

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen.
  3. Kies de gewenste optie in Meeteenheden.