Rajojen esitystavat Google Earthissa

Rajat

Rajat voidaan näyttää erilaisilla tavoilla uudessa Google Earthissa. Rajaviivat perustuvat rajojen poliittiseen asemaan.

Kansainväliset rajat

Kiistattomat kansainväliset rajat, kuten Yhdysvaltojen ja Kanadan välinen raja, on merkitty yhtenäisellä harmaalla viivalla.

Väliaikaiset rajat

Sopimukseen perustuvat ja tilapäiset rajat ovat väliaikaisia, ja ne on merkitty pisteviivalla.

• Sopimukseen perustuva raja on sopimuksessa määritelty raja, jota ei ole vahvistettu lailla.
  • De facto ‑raja on raja, jota ei ole määritelty sopimuksessa mutta jota kaikki asianomaiset tahot pitävät rajana.

Kiistanalaiset rajat

Kiistanalaiset rajat on merkitty karttaan harmaalla katkoviivalla. Tällaisissa tapauksissa tahoilla, joita kiistanalainen raja koskee, on erimielisyyksiä rajasta.

Osavaltioiden tai maakuntien rajat

Osavaltioiden tai maakuntien rajat, kuten New Jerseyn tai Albertan rajat, näytetään ohuina, vaaleanharmaina pisteviivoina maan rajojen sisällä.

Maiden ja alueiden nimet

Maiden nimet, kuten Saksa tai Japani, näkyvät suoraan kartalla. Paikkojen nimet näytetään Google Earthissa automaattisesti selaimesi tai laitteesi asetuksissa valitulla kielellä.

Lue lisää Google Earthin kielen muuttamisesta.