Importera KML-kartdata till Google Earth

Du kan hitta och dela Google Earth-information med hjälp av KML-filer (Keyhole Markup Language). Dessa filer lagrar geografisk data och innehåll som är kopplat till Google Earth. Läs mer om KML-filer.

Om du har en KML-fil från en äldre version av Google Earth kan du öppna den i Google Earth.
  1. Öppna Google Earth på datorn.
  2. Klicka på Projekt Projekt till vänster.
  3. Klicka på knappen Nytt projekt.
    • Välj Importera KML-fil för att lägga till en fil direkt till din dator.
    • Välj Importera KML-fil från Drive för att lägga till en fil från Google Drive eller en delad fil.
  4. Välj den KML-fil du vill öppna.
Filerna sparas automatiskt i dina KML-filer i Projekt.

Öppna KML-filer med Google Earth

Du kan hitta de flesta enkla KML-filer med Google Earth för Chrome (version 9) eller i Google Earth-appen på din mobila enhet.
Om du inte kan hitta mer avancerade KML-filer använder du Google Earth för datorn (version 7) som har stöd för alla KML-funktioner.

Importera den här informationen från KML-filer

Tips
  • Vissa anpassade ikoner och överlagringsbilder som ligger på andra webbplatser fungerar inte.
  • Mer information om hur du använder KML-funktioner finns i KML-stöd i Google Earth.

Rapportera ett problem

Om du har problem med KML-filer kan du berätta för oss om problemet.