KML-kaartgegevens importeren in Google Earth

Je kunt KML-bestanden (Keyhole Markup Language) gebruiken om informatie te vinden en te delen over Google Earth. In deze bestanden worden geografische gegevens en content uit Google Earth opgeslagen. Meer informatie over KML-bestanden

Als je een KML-bestand uit een oudere versie van Google Earth hebt, kun je dit openen in Google Earth.
  1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  3. Klik op de knop Nieuw project.
    • Als je een bestand rechtstreeks op je computer wilt toevoegen, selecteer je KML-bestand importeren.
    • Als je een bestand vanuit Google Drive of een gedeeld bestand wilt toevoegen, selecteer je KML-bestand importeren vanuit Drive.
  4. Selecteer het KML-bestand dat je wilt openen.
De bestanden worden automatisch opgeslagen in je KML-bestanden in Projecten.

Google Earth gebruiken om KML-bestanden te openen

Je kunt de meeste eenvoudige KML-bestanden vinden in Google Earth voor Chrome (versie 9) of in de Google Earth-app op je mobiele apparaat.
Als je geen complexe KML-bestanden kunt vinden, gebruik je Google Earth voor desktop (versie 7), waarin alle KML-functies worden ondersteund.

Deze informatie importeren uit KML-bestanden

Tips:
  • Sommige eigen iconen en overlay-afbeeldingen die worden gehost op andere websites, werken niet.
  • Zie KML-ondersteuning in Google Earth voor meer informatie over hoe je KML-functies kunt gebruiken.

Een probleem melden

Als je problemen ondervindt met KML-bestanden, kun je deze bij ons melden.