Uw KML-kaartgegevens importeren in Google Earth

U kunt informatie van Google Earth bekijken en delen met behulp van KML-bestanden. U ziet plaatsmarkeringen, satellietbeelden en andere geografische informatie.

Informatie over KML-bestanden.

Als u een KML-bestand uit een eerdere versie van Google Earth heeft, kunt u de opgeslagen plaatsen bekijken in de webversie van Google Earth.

• Als u KML-bestanden wilt weergeven, klikt u eerst op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen en dan KML-bestand importeren inschakelen.
  • Uw opgeslagen plaatsen worden alleen weergegeven op het apparaat waarop u ze heeft opgeslagen.
  1. Open Google Earth met Google Chrome op uw computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Mijn plaatsen Mijn plaatsen.
  3. Klik op KML-bestand importeren.
  4. Kies de locatie van het bestand dat u wilt uploaden.
  5. Selecteer en open het KML-bestand. Er wordt een voorbeeld van de lijst geopend in Google Earth.
  6. Als u deze plaatsen in uw lijst wilt bewaren, klikt u op Opslaan.

De locaties worden opgeslagen in Mijn plaatsen.

Informatie die u kunt importeren en exporten in Google Earth

U kunt de meeste eenvoudige KML-bestanden bekijken in Google Earth voor Chrome (versie 9).

Als u problemen heeft met het bekijken van complexere KML-bestanden, probeert u Google Earth voor desktop (versie 7) waarin alle KML-functies worden ondersteund.

Hier volgt een lijst met wat u nu kunt doen met Google Earth voor Chrome.

Wat u nu kunt importeren

Opmerkingen:

• Sommige aangepaste pictogrammen en overlayafbeeldingen die worden gehost op andere websites, werken niet.
  • Een gedetailleerde lijst met beschikbare KML-functies vindt u bij ondersteuning voor KML in Google Earth.

Een probleem melden

Als u nog steeds problemen ondervindt met KML-bestanden, kunt u dat probleem bij ons melden.