KML-kaartgegevens importeren in Google Earth

Je kunt informatie van Google Earth bekijken en delen met behulp van KML-bestanden. KML (Keyhole Markup Language) is een bestandsindeling die is gemaakt om geografische gegevens en bijbehorende content op te slaan met Google Earth.Informatie over KML-bestanden.

Als je een KML-bestand uit eerdere versies van Google Earth hebt, kun je dit bekijken in Google Earth voor webbrowsers.

• Als je KML-bestanden wilt bekijken, klik je op Menu Menu en vervolgens Instellingen Instellingen en vervolgens 'KML-bestand importeren' inschakelen en vervolgens Opslaan.
  1. Open Google Earth vanuit de webbrowser op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Projecten Project.
  3. Klik op de knop 'Nieuw project'.
    • Als je een bestand rechtstreeks op je computer wilt toevoegen, selecteer je KML-bestand importeren.
    • Als je een bestand vanuit Google Drive of een gedeeld bestand wilt toevoegen, selecteer je KML-bestand importeren vanuit Drive.
  4. Selecteer het KML-bestand dat je wilt bekijken.

De bestanden worden automatisch opgeslagen in je KML-bestanden in 'Projecten'.

Informatie die je kunt importeren en exporteren

Je kunt de meeste eenvoudige KML-bestanden bekijken in Google Earth voor Chrome (versie 9).

Als je complexere KML-bestanden moeilijk kunt bekijken, raden we Google Earth voor desktop (versie 7) aan. Daarin worden alle KML-functies ondersteund.

Je kunt nu het volgende importeren:

Opmerkingen:

• Sommige eigen iconen en overlay-afbeeldingen die worden gehost op andere websites, werken niet.
  • Ga voor een gedetailleerde lijst van beschikbare KML-functies naar support voor KML in Google Earth.

Een probleem melden

Als je nog steeds problemen met KML-bestanden ondervindt, kun je deze bij ons melden.