Importera KML-kartdata till Google Earth

Du kan hitta och dela Google Earth-information med hjälp av KML-filer (Keyhole Markup Language). Dessa filer lagrar geografisk data och innehåll som är kopplat till Google Earth. Läs mer om KML-filer.

Om du har en KML- eller KMZ-fil från en äldre version av Google Earth kan du öppna den i Google Earth.
  1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Meny Meny följt av Projekt Projekt.
  3. Tryck på Öppna högst upp.
    • Tryck på Importera KML-fil för att lägga till en fil direkt från din enhet.
    • Tryck på Öppna projekt från Drive för att välja en fil från Google Drive eller en delad fil.
  4. Tryck på den fil du vill lägga till.
  5. Tryck på Tillbaka Tillbaka för att gå tillbaka till kartan och öppna filen.

Öppna KML-filer med Google Earth

Du kan hitta de flesta enkla KML-filer med Google Earth för Chrome (version 9) eller i Google Earth-appen på din mobila enhet.
Om du inte kan hitta mer avancerade KML-filer använder du Google Earth för datorn (version 7) som har stöd för alla KML-funktioner.

Importera den här informationen från KML-filer

Tips
  • Vissa anpassade ikoner och överlagringsbilder som ligger på andra webbplatser fungerar inte.
  • Mer information om hur du använder KML-funktioner finns i KML-stöd i Google Earth.

Rapportera ett problem

Om du har problem med KML-filer kan du berätta för oss om problemet.