Google Earth verkennen met Voyager

Je kunt over de wereld reizen aan de hand van een verzameling kaartverhalen met Voyager in Google Earth. Verken onderwerpen zoals reizen, cultuur, natuur en geschiedenis.

Open Voyager in Google Earth

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Voyager Voyager.
  3. Kies een van de volgende categorieën:
    • Natuur
    • Games
    • Lagen
    • Street View
    • Cultuur
    • Reizen
    • Onderwijs

Een tour starten in Google Earth

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Voyager Voyager.
  3. Kies een categorie.
  4. Klik op een verhaal voor een lijst met gerelateerde plaatsen wereldwijd.
  5. Aan de rechterkant zie je foto's of video's van je huidige locatie. Je kunt hier het volgende doen:
    • De foto's groter maken: Klik in de linkerbenedenhoek van de foto op Volledig scherm Volledig scherm.
    • Meer foto's bekijken: Klik op de pijltjes naast de foto.
  6. Als je naar een andere locatie wilt gaan, klik je rechtsonder op de pijltjes.
    • Het verhaal kan uit meerdere hoofdstukken bestaan. Als je andere hoofdstukken wilt bekijken, klik je bovenaan op Inhoudsopgave.
  7. Klik linksboven op Terug Terug om terug te gaan naar de categorieselectie.

Lagen kiezen in Google Earth

Met Lagen kun je voor plaatsen wereldwijd informatie bekijken over bijvoorbeeld temperatuur, regenval en windsnelheid. Ook kun je plaatsen overal ter wereld in 3D verkennen.

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Voyager Voyager.
  3. Kies de categorie Lagen.
  4. Klik op een verhaal.