Meer over de wereld te weten komen met Voyager

Met Voyager kunt u over de wereld reizen en meer te weten komen over andere landen. Voyager is een verzameling op kaarten gebaseerde verhalen die zijn geschreven door partners van Google Earth. De verzameling wordt elke week bijgewerkt. U kunt reisverhalen, of tours, bekijken over onderwerpen zoals reizen, cultuur, natuur en geschiedenis.

Voyager openen

1. Open de Google Earth-app Google Earth op uw iPhone of iPad.
  2. Tik bovenaan op Voyager Voyager.
  3. Kies een onderwerp, zoals Natuur of Geschiedenis.

Een tour starten

1. Volg op uw iPhone of iPad de stappen 1-3 van het gedeelte 'Voyager openen'.
  2. Tik op een verhaal. U ziet nu een lijst met gerelateerde plaatsen wereldwijd.
  3. Bovenaan ziet u een 3D-weergave van de locatie. Onderaan ziet u foto's of video's van de locatie. U kunt hier het volgende doen:
    • De afbeeldingen groter maken: Tik op het pijltje omhoog Pijl-omhoog. Tik in de linkerbenedenhoek van de foto's op 'Volledig scherm' Volledig scherm.
    • Meer afbeeldingen bekijken: Als er meerdere afbeeldingen zijn, tikt u op het pijltje omhoog Pijl-omhoog. Tik vervolgens op de pijltjes naast de foto.
  4. Als u naar een andere locatie wilt gaan, tikt u rechtsonder op de pijltjes.
    • Het verhaal kan uit meerdere hoofdstukken bestaan. Als u deze wilt bekijken, tikt u rechtsboven op Meer Meer en dan Inhoudsopgave.
  5. Als u het verhaal wilt beëindigen, tikt u linksboven op Wissen Wissen.

Lagen weergeven

U kunt voor plaatsen wereldwijd informatie weergeven over bijvoorbeeld temperatuur, regenval en windsnelheid. Ook kunt u plaatsen overal ter wereld in 3D bekijken.

1. Volg op uw iPhone of iPad de stappen 1-2 van het gedeelte 'Voyager openen'.
  2. Tik op de categorie Lagen.
  3. Selecteer het onderwerp dat u wilt bekijken.

Opmerkingen: Lagen worden om de vijftien minuten geüpdatet. Als u een bepaald onderwerp niet ziet, laadt u de app opnieuw of wacht u tot de laag is geüpdatet.