Meer over de wereld te weten komen met Voyager

Met Voyager kunt u over de wereld reizen en meer te weten komen over andere landen. Voyager is een verzameling op kaarten gebaseerde verhalen die zijn geschreven door partners van Google Earth. De verzameling wordt elke week bijgewerkt. U kunt reisverhalen, of tours, bekijken over onderwerpen zoals reizen, cultuur, natuur en geschiedenis.

Voyager openen

1. Open Google Earth op uw computer in Google Chrome.
  2. Klik aan de linkerkant op Voyager Voyager.
  3. Kies een onderwerp, zoals Natuur of Geschiedenis.

Een tour starten

1. Volg op uw computer de stappen 1-3 van 'Voyager openen'.
  2. Klik op een verhaal. U ziet nu een lijst met gerelateerde plaatsen wereldwijd.
  3. Aan de rechterkant ziet u afbeeldingen of video's van uw huidige locatie. U kunt hier het volgende doen:
    • De afbeeldingen groter maken: Klik in de linkerbenedenhoek van de foto op 'Volledig scherm' Volledig scherm.
    • Meer afbeeldingen bekijken: Klik op de pijltjes naast de foto.
  4. Als u naar een andere locatie wilt gaan, klikt u rechtsonder op de pijltjes.
    • Het verhaal kan uit meerdere hoofdstukken bestaan. Als u deze wilt bekijken, klikt u bovenaan op Inhoudsopgave.
  5. Als u het verhaal wilt beëindigen, klikt u linksboven op Wissen Wissen.

Lagen weergeven

U kunt voor plaatsen wereldwijd informatie weergeven over bijvoorbeeld temperatuur, regenval en windsnelheid. Ook kunt u plaatsen overal ter wereld in 3D bekijken.

1. Volg op uw computer de stappen 1-2 van 'Voyager openen'.
  2. Kies de categorie Lagen.
  3. Selecteer het verhaal met de informatie die u wilt bekijken.