Zoeken naar plaatsen

Je kunt Google Earth gebruiken om te zoeken naar plaatsen, zoals steden, herkenningspunten en parken.

Waarnaar je kunt zoeken

Je kunt op de volgende manieren zoeken naar locaties:

• Stad en staat: Mountain View, CA
  • Stad en land: Port-au-Prince, Haïti
  • Straatnaam en stad: Newbury Street, Boston
  • Volledig adres: 221B Baker Street, Londen, NW1 6XE
  • Postcode: 02129
  • Longitude en latitude: 18°28’59"N 69°56’21"W of 18.4830556, -69.9391667
  • Algemene plaatsen: museums in Costa Rica

Een plaats zoeken

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Zoeken Search.
  3. Geef een locatie op.
  4. Tik op de kenniskaart voor meer informatie over de locatie.

Verhalen ontdekken

Als je naar een plaats zoekt, kunnen gerelateerde Voyager-verhalen in de zoekresultaten worden weergegeven.

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik bovenaan op Zoeken Search.
  3. Geef de plaats op die je wilt zoeken.
  4. Je opties worden in de resultaten weergegeven onder Voyager-verhalen. Tik op een verhaal om het te selecteren.

Willekeurige plaatsen verkennen

Als je snel naar een nieuwe, willekeurige locatie wilt reizen, tik je bovenaan op Ik doe een gok I’m Feeling Lucky.

• Tik op de kenniskaart voor informatie over en foto's van de betreffende locatie.
  • Als je gerelateerde plaatsen en andere interessante gebieden wilt zien, swipe je door de kenniskaarten.

Je zoekgeschiedenis wissen

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op Zoekgeschiedenis wissen.