Plaatsen ontdekken en de weergave wijzigen

Je kunt Google Earth gebruiken om de wereld te verkennen en nieuwe plaatsen te ontdekken. Je ziet exotische steden, herkenningspunten in 3D en gebouwen van dichtbij.

Meer informatie over plaatsen van dichtbij bekijken in Street View.

Tips:

Navigeren in Google Earth

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Kies een actie:
    • Een specifieke plaats zoeken: Tik op Zoeken Zoeken.
    • Rondnavigeren: Tik met 1 vinger op het scherm en sleep het scherm.
    • In- en uitzoomen: Spreid 2 vingers om in te zoomen, knijp 2 vingers samen om uit te zoomen. Dubbeltik, houd je vinger op het scherm en schuif omhoog of omlaag als je met 1 vinger wilt in- of uitzoomen.
    • Naar je huidige locatie vliegen: Tik rechtsonder op Mijn locatie Locatie.

Rasterlijnen voor breedtegraad en lengtegraad aanzetten

Je kunt rasterlijnen aanzetten voor meer informatie over geografische coördinaten en om je geschatte locatie op het aardoppervlak te bepalen.
  1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik aan de linkerkant op Kaartstijl Kaartstijl.
  3. Zet Rasterlijnen aan of uit.
Tip: Als je rasterlijnen aanzet, kun je de 5 belangrijke breedtegraden (evenaar, Noordpoolcirkel, Zuidpoolcirkel, Kreeftskeerkring en Steenbokskeerkring) en de Nulmeridiaan bekijken.

3D-afbeeldingen weergeven

3D-gebouwen en bomen aan- of uitzetten:

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Kaartstijl Kaartstijl.
  3. Zet 3D-gebouwen aanzetten aan of uit.
Tip: Zet 3D-gebouwen uit om mogelijk recentere afbeeldingen weer te geven en de algehele prestaties van Google Earth te verbeteren. De weergave wijzigen
  • Schakelen tussen weergave van boven en draaiende 3D-weergave: Zoom in op de kaart. Tik aan de rechterkant van het scherm op 3D 3D. Als je je al in de 3D-weergave bevindt, staat er 2D op dit icoon.
  • Naar het noorden richten: Tik onderaan op het kompas.
  • De kaart kantelen: Tik met 2 vingers op de kaart, houd deze vast en beweeg je vingers omhoog en omlaag op het scherm.
  • De kaart draaien: Tik met 2 vingers op de kaart en houd deze vast. Draai je vingers vervolgens om elkaar heen op het scherm.
Je kaartstijl kiezen
  1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Kaartstijl Kaartstijl.
  4. Kies een weergave:
    • Alleen de aarde: alleen satellietbeelden (geen grenzen, labels of gemarkeerde wegen).
    • Verkenning: satellietbeelden plus de meeste interessante plaatsen, zoals grenzen, labels en wegen.
    • Alles: al het bovenstaande, plus onder meer herkenningspunten, bedrijven en openbaar vervoer.

Problemen oplossen met plaatsen die langzaam worden geladen

Soms duurt het even voordat plaatsen worden weergegeven in Google Earth. Earth-afbeeldingen kunnen mogelijk sneller worden weergegeven op je apparaat als je de instellingen voor afbeeldingskwaliteit wijzigt.

1. Open de Google Earth-app Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Menu Menu en dan Instellingen Instellingen en dan Weergavekwaliteit.
  3. Kies een instelling:
    • Kies een snellere instelling om de laadsnelheid te verhogen.
    • Kies een hogere instelling om de duidelijkheid te verbeteren.
Tip: Terwijl je wacht totdat een plaats is geladen, kun je linksonder zien hoeveel van de afbeelding al is geladen.

Interessante plaatsen in de buurt

De minispelden op de kaarten tonen plaatsen in de buurt die je misschien interessant vindt. De spelden worden in verschillende categorieën vermeld, waaronder de volgende:
Eten en drinken:
Food Wine Bar or pub Cafe
Detailhandel:
Shopping Grocery
Openluchtrecreatie:
Camping Golf Zoo Park Mountain
Hulpdiensten:
Pharmacy Medical aid Red Cross Red Crescent Red Shield of David
Openbare voorzieningen:
Police School Restroom Post Office Library

Bekijk de hele legenda voor meer informatie over de minispelden en wat ze betekenen.