Plaatsen bekijken en de weergave wijzigen

U kunt Google Earth gebruiken om de wereld te verkennen en nieuwe plaatsen te ontdekken. U kunt plaatsen zoals exotische steden bezoeken, herkenningspunten in 3D bekijken en gebouwen van dichtbij bestuderen.

Meer informatie over plaatsen van dichtbij bekijken in Street View.

Opmerkingen:

Plaatsen bekijken via Google Chrome

1. Open Google Earth met Google Chrome op je computer.
  2. Kies een actie:
    • Een specifieke plaats zoeken: klik op Zoeken Zoeken.
    • Rondnavigeren: klik en sleep met de muis.
    • In- en uitzoomen: gebruik +/- rechtsonder (of klik met de rechtermuisknop en sleep).
    • Rondkijken vanaf uw locatie: houd Ctrl ingedrukt + klik en sleep het scherm.

Rasterlijnen voor breedtegraad en lengtegraad inschakelen

Je kunt rasterlijnen inschakelen voor meer informatie over geografische coördinaten en om je geschatte locatie op het aardoppervlak te bepalen.

Je kunt ook de vijf belangrijke breedtegraden (evenaar, Noordpoolcirkel, Zuidpoolcirkel, Kreeftskeerkring en Steenbokskeerkring) en de Nulmeridiaan bekijken.

1. Open Google Earth met Google Chrome op je computer.

2. Klik aan de linkerkant op 'Menu' 'Kaartstijl' .

3. Schakel Rasterlijnen inschakelen in.

3D-afbeeldingen weergeven

Met '3D-gebouwen inschakelen' kun je 3D-gebouwen en bomen in- of uitschakelen. Als je 3D-gebouwen uitschakelt, zie je mogelijk recentere afbeeldingen en presteert Google Earth wellicht over het algemeen beter.

1. Open Google Earth met Google Chrome op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op 'Menu' Menu en dan 'Kaartstijl' Kaartstijl.
  3. Schakel 3D-gebouwen inschakelen in of uit.

Problemen oplossen met plaatsen die langzaam worden geladen

Soms duurt het even voordat plaatsen worden weergegeven in Google Earth. Terwijl je wacht totdat een plaats is geladen, kun je rechtsonder zien hoeveel van de afbeelding is geladen.

Afbeeldingen kunnen mogelijk sneller worden weergegeven als je je geheugeninstellingen wijzigt:

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op 'Menu' Menu en dan Instellingen.
  3. Kies een grootte onder 'Grootte van cachegeheugen':
    • Kies een groter cachegeheugen als je wilt dat afbeeldingen sneller worden geladen.
      Opmerking: Een groter cachegeheugen vereist een snelle computer.
    • Als je een langzamere computer hebt, kun je de grootte van het cachegeheugen verkleinen, zodat de afbeeldingen langzamer worden geladen.
      Opmerking: Hierdoor werkt Google Earth mogelijk beter.
  4. Klik op Opslaan.

De weergave wijzigen

• Schakelen tussen weergave van boven en draaiende 3D-weergave: Klik rechtsonder op '3D' 3D. Als je je al in de 3D-weergave bevindt, zie je '2D' staan.
  • Naar het noorden richten: Klik rechtsonder op het kompas. Dubbelklik op het kompas om het groter te maken. Klik en sleep het kompas om het scherm te kantelen of te draaien.
  • Naar je huidige locatie vliegen: Klik rechtsonder op 'Mijn locatie' Locatie.
  • De kaart draaien: Dubbelklik rechtsonder op het kompas. Klik en sleep de kompasranden om het scherm te draaien.
  • De kaart kantelen: Dubbelklik rechtsonder op het kompas. Klik en sleep het midden van het kompas om omhoog en omlaag te kantelen.
  • Terugkeren naar de standaardweergave van Google Earth: Klik rechtsonder op de wereldbol. Als je je locatie wilt verplaatsen, zoom je in, klik je op de wereldbol en sleep je deze.

Kiezen hoeveel informatie wordt weergegeven

1. Klik bovenaan op 'Menu' Menu.
  2. Klik op 'Kaartstijl' Kaartstijl.
  3. Kies een weergave:
    • Alleen de aarde: alleen satellietbeelden (geen grenzen, labels of gemarkeerde wegen).
    • Verkenning: satellietbeelden plus de meeste interessante plaatsen, zoals grenzen, labels en wegen.
    • Alles: al het bovenstaande, plus herkenningspunten, bedrijven, openbaar vervoer en meer.
    • Aangepast: kies welke elementen je wilt weergeven wanneer je Google Earth gebruikt.

Interessante plaatsen in de buurt

Zoek voor interessante plaatsen naar minispelden waarmee locaties in de buurt worden weergegeven. Interessante plaatsen omvatten verschillende categorieën, zoals:
Eten en drinken
Eten Wijn Bar of café Café
Winkels:
Winkelen Kruidenierszaak
Openluchtrecreatie:
Kamperen Golf Dierentuin Park Berg
Hulpdiensten:
Apotheek Medische hulp Rode Kruis Rode Halvemaan Rode Davidster
Openbare voorzieningen:
Politie School Toilet Postkantoor Bibliotheek
Bekijk de volledige legenda voor meer informatie over de minispelden en wat ze betekenen.