Plaatsen bekijken en de weergave wijzigen

Je kunt Google Earth gebruiken om de wereld te verkennen en nieuwe plaatsen te ontdekken. Je ziet exotische steden, herkenningspunten in 3D en gebouwen van dichtbij.

Meer informatie over plaatsen van dichtbij bekijken in Street View

Opmerkingen:

Plaatsen bekijken via Google Chrome

1. Open Google Earth met Google Chrome op je computer.
  2. Kies een actie:
    • Een specifieke plaats zoeken: klik op Zoeken Zoeken.
    • Rondnavigeren: klik en sleep met de muis.
    • In- en uitzoomen: gebruik '+/-' rechtsonder (of klik met de rechtermuisknop en sleep).
    • Rondkijken vanaf je locatie: houd Ctrl ingedrukt + klik en sleep het scherm.

Rasterlijnen voor breedtegraad en lengtegraad inschakelen

Je kunt rasterlijnen inschakelen voor meer informatie over geografische coördinaten en om je geschatte locatie op het aardoppervlak te bepalen.

Je kunt ook de vijf belangrijke breedtegraden (evenaar, Noordpoolcirkel, Zuidpoolcirkel, Kreeftskeerkring en Steenbokskeerkring) en de Nulmeridiaan bekijken.

1. Open Google Earth met Google Chrome op je computer.

2. Klik aan de linkerkant op Kaartstijl Kaartstijl.

3. Schakel Rasterlijnen inschakelen in.

3D-afbeeldingen weergeven

Met '3D-gebouwen inschakelen' kun je 3D-gebouwen en bomen in- of uitschakelen. Als je 3D-gebouwen uitschakelt, zie je mogelijk recentere afbeeldingen en presteert Google Earth wellicht over het algemeen beter.

1. Open Google Earth met Google Chrome op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Kaartstijl Kaartstijl.
  3. Schakel 3D-gebouwen inschakelen in of uit.

Problemen oplossen met plaatsen die langzaam worden geladen

Soms duurt het even voordat plaatsen worden weergegeven in Google Earth. Terwijl je wacht totdat een plaats is geladen, kun je rechtsonder zien hoeveel van de afbeelding is geladen.

Afbeeldingen kunnen mogelijk sneller worden weergegeven als je je geheugeninstellingen wijzigt:

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Kies een grootte onder 'Grootte van cachegeheugen':
    • Kies een groter cachegeheugen als je wilt dat afbeeldingen sneller worden geladen.
      Opmerking: Een groter cachegeheugen vereist een snelle computer.
    • Als je een langzamere computer hebt, kun je de cachegrootte verkleinen en afbeeldingen langzamer laten laden.
      Opmerking: Hierdoor werkt Google Earth mogelijk beter.
  4. Klik op Opslaan.

De weergave wijzigen

• Schakelen tussen weergave van boven en draaiende 3D-weergave: Klik rechtsonder op 3D 3D. Als je je al in de 3D-weergave bevindt, zie je '2D' staan.
  • Naar het noorden richten: Klik rechtsonder op het kompas. Dubbelklik op het kompas om het groter te maken. Klik en sleep het kompas om het scherm te kantelen of te draaien.
  • Naar je huidige locatie vliegen: Klik rechtsonder op Mijn locatie Locatie.
  • De kaart draaien: Dubbelklik rechtsonder op het kompas. Klik en sleep de kompasranden om het scherm te draaien.
  • De kaart kantelen: Dubbelklik rechtsonder op het kompas. Klik en sleep het midden van het kompas om omhoog en omlaag te kantelen.
  • Terugkeren naar de standaardweergave van Google Earth: Klik rechtsonder op de wereldbol. Als je je locatie wilt verplaatsen, zoom je in, klik je op de wereldbol en sleep je deze.

Kiezen hoeveel informatie wordt weergegeven

1. Klik bovenaan op Menu Menu.
  2. Klik op Kaartstijl Kaartstijl.
  3. Kies een weergave:
    • Alleen de aarde: alleen satellietbeelden (geen grenzen, labels of gemarkeerde wegen).
    • Verkenning: satellietbeelden plus de meeste interessante plaatsen, zoals grenzen, labels en wegen.
    • Alles: al het bovenstaande, plus herkenningspunten, bedrijven, openbaar vervoer en meer.
    • Aangepast: kies welke elementen je wilt weergeven wanneer je Google Earth gebruikt.

Interessante plaatsen in de buurt

Zoek voor interessante plaatsen naar minispelden waarmee locaties in de buurt worden weergegeven. Interessante plaatsen omvatten verschillende categorieën, zoals:
Eten en drinken:
Food Wine Bar or pub Cafe
Winkels:
Shopping Grocery
Openluchtrecreatie:
Camping Golf Zoo Park Mountain
Hulpdiensten:
Pharmacy Medical aid Red Cross Red Crescent Red Shield of David
Openbare voorzieningen:
Police School Restroom Post Office Library
Bekijk de volledige legenda voor meer informatie over de minispelden en wat ze betekenen.