Plaatsen ontdekken en de weergave wijzigen

Je kunt Google Earth gebruiken om de wereld te verkennen en nieuwe plaatsen te ontdekken. Je ziet exotische steden, herkenningspunten in 3D en gebouwen van dichtbij.

Meer informatie over plaatsen van dichtbij bekijken in Street View.

Tips:

Navigeren in Google Earth

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Kies een actie:
    • Een specifieke plaats zoeken: klik op Zoeken Zoeken.
    • Navigeren: sleep met de muis.
    • In- en uitzoomen: gebruik +/- rechtsonder of klik met de rechtermuisknop en sleep.
    • Verkennen rond je locatie: houd Ctrl ingedrukt en sleep op het scherm.

Rasterlijnen voor breedtegraad en lengtegraad aanzetten

Je kunt rasterlijnen aanzetten voor meer informatie over geografische coördinaten en om je geschatte locatie op het aardoppervlak te bepalen.

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Kaartstijl Kaartstijl.
  3. Zet Rasterlijnen aanzetten aan.

Tip: Als je rasterlijnen aanzet, kun je de 5 belangrijke breedtegraden (evenaar, Noordpoolcirkel, Zuidpoolcirkel, Kreeftskeerkring en Steenbokskeerkring) en de Nulmeridiaan bekijken.

3D-afbeeldingen weergeven

3D-gebouwen en bomen aan- of uitzetten:

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Kaartstijl Kaartstijl.
  3. Zet 3D-gebouwen aanzetten aan of uit.

Tip: Zet 3D-gebouwen uit om mogelijk recentere afbeeldingen weer te geven en de algehele prestaties van Google Earth te verbeteren.

De weergave wijzigen
  • Schakelen tussen weergave van boven en draaiende 3D-weergave: Klik rechtsonder op 3D 3D. Als je je al in de 3D-weergave bevindt, zie je 2D staan.
  • Naar het noorden richten: Klik rechtsonder op het kompas. Dubbelklik op het kompas om het groter te maken. Sleep vervolgens het kompas om het scherm te kantelen of te draaien.
  • Naar je huidige locatie vliegen: Klik rechtsonder op Mijn locatie Locatie.
  • De kaart draaien: Dubbelklik rechtsonder op het kompas. Sleep de kompasranden om het scherm te draaien.
  • De kaart kantelen: Dubbelklik rechtsonder op het kompas. Sleep vervolgens het midden van het kompas om omhoog of omlaag te kantelen.
  • Terugkeren naar de standaardweergave van Google Earth: Klik rechtsonder op de wereldbol. Als je je locatie wilt verplaatsen, zoom je in en sleep je de wereldbol.
Je kaartstijl kiezen
  1. Klik bovenaan op Menu Menu.
  2. Klik op Kaartstijl Kaartstijl.
  3. Kies een weergave:
    • Alleen de aarde: alleen satellietbeelden (geen grenzen, labels of gemarkeerde wegen).
    • Verkenning: satellietbeelden plus de meeste interessante plaatsen, zoals grenzen, labels en wegen.
    • Alles: al het bovenstaande, plus onder meer herkenningspunten, bedrijven en openbaar vervoer.
    • Aangepast: kies welke elementen je wilt weergeven wanneer je Google Earth gebruikt.

Problemen oplossen met plaatsen die langzaam worden geladen

Soms duurt het even voordat plaatsen worden weergegeven in Google Earth. Earth-afbeeldingen kunnen mogelijk sneller worden weergegeven op je apparaat als je de instellingen voor afbeeldingskwaliteit wijzigt.

1. Open Google Earth op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Menu Menu en dan Instellingen.
  3. Kies een grootte onder Grootte van cachegeheugen:
    • Kies een groter cachegeheugen als je afbeeldingen sneller wilt laden.
      Tip: Het is makkelijker om het cachegeheugen op nieuwere apparaten te vergroten.
    • Als je een langzamere computer hebt, kun je het cachegeheugen verkleinen en afbeeldingen langzamer laden.
      Tip: Hierdoor werkt Google Earth mogelijk beter.
  4. Klik op Opslaan.
Tip: Terwijl je wacht totdat een plaats is geladen, kun je linksonder zien hoeveel van de afbeelding al is geladen.

Interessante plaatsen in de buurt

De minispelden op de kaarten tonen plaatsen in de buurt die je misschien interessant vindt. De spelden worden in verschillende categorieën vermeld, waaronder de volgende:
Eten en drinken:
Food Wine Bar or pub Cafe
Detailhandel:
Shopping Grocery
Openluchtrecreatie:
Camping Golf Zoo Park Mountain
Hulpdiensten:
Pharmacy Medical aid Red Cross Red Crescent Red Shield of David
Openbare voorzieningen:
Police School Restroom Post Office Library

Bekijk de hele legenda voor meer informatie over de minispelden en wat ze betekenen.