Find steder, og skift visning

Du kan bruge Google Earth til at rejse verden rundt og udforske nye steder. Du kan se eksotiske byer, vartegn i 3D og bygninger helt tæt på.

Få flere oplysninger om, hvordan du ser steder tæt på i Street View.

Tips!

Naviger i Google Earth

1. Åbn Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Vælg en handling:
    • Sådan finder du et bestemt sted: Tryk på Søg Søg.
    • Bevæg dig rundt: Tryk på skærmen med én finger, og træk i den.
    • Zoom ind og ud: Spred to fingre på skærmen for at zoome ind, og knib dem sammen for at zoome ud. Hvis du vil zoome med én finger, skal du trykke to gange, holde fingeren nede ved det andet tryk og skubbe fingeren opad eller nedad.
    • Flyv til din nuværende placering: Tryk på Min placering  nederst til højre.

Slå gitterlinjer for breddegrad og længdegrad til

Du kan slå gitterlinjer til for at få flere oplysninger om geografiske koordinater og få din omtrentlige placering på Jordens overflade.
  1. Åbn Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Kortformat Kortformat til venstre.
  3. Slå gitterlinjer til eller fra.
Tip! Slå gitterlinjer til for at se de 5 vigtigste breddegrader: Ækvator, den arktiske cirkel, den antarktiske cirkel, Krebsens vendekreds og Stenbukkens vendekreds samt førstemeridianen.

Vis 3D-billeder

Sådan slår du 3D-bygninger og træer til eller fra:

1. Åbn Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Kortformat Kortformat.
  3. Slå Aktivér 3D-bygninger til eller fra.
Tip! Slå 3D-bygninger fra for muligvis at se nyere billeder og derved få mere ud af Google Earth.
Skift visning
  • Skift mellem visning oppefra og ned og 3D-kredsløbsvisning: Zoom ind på kortet. Tryk på 3D 3D i højre side af skærmen. Hvis du allerede har valgt 3D-visning, hedder dette ikon 2D i stedet.
  • Retning mod nord: Tryk på kompasset nederst.
  • Vip kortet: Hold 2 fingre nede på kortet, og flyt derefter dine fingre op og ned på skærmen.
  • Roter kortet: Hold 2 fingre nede på kortet, og bevæg derefter fingrene i en roterende bevægelse på skærmen.
Vælg dit kortformat
  1. Åbn Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på menuen Menu øverst til venstre.
  3. Tryk på Kortformat Kortformat.
  4. Vælg en visning:
    • Uden dikkedarer: Kun billeder – ingen grænser, etiketter eller veje.
    • Udforskning: Billeder plus de fleste steder af interesse såsom grænser, etiketter og veje.
    • Alt: Alle ovennævnte ting plus vartegn, virksomheder, offentlig transport og andet.

Find og ret steder, der indlæses langsomt

Nogle gange tager det tid for steder at blive vist i Google Earth. Hvis du vil se Earth-billeder hurtigere på din enhed, kan du ændre indstillingerne for billedkvaliteten.

1. Åbn Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Tryk på Menu Menu  og så Indstillinger Settings og såGengivelseskvalitet.
  3. Vælg en indstilling:
    • For at øge indlæsningshastigheden skal du vælge en hurtigere indstilling.
    • For at forbedre tydeligheden skal du vælge en højere indstilling.
Tip! Mens du venter på, at et sted bliver indlæst, kan du se, hvor meget af billedet der er indlæst, nederst til venstre.

Interessante steder i nærheden

Minimarkørerne på kortene viser interessante steder i nærheden. Markørerne vises i forskellige kategorier, herunder:
Mad og drikkevarer:
Food Wine Bar or pub Cafe
Detailhandel:
Shopping Grocery
Udendørsattraktioner:
Camping Golf Zoo Park Mountain
Nødtjenester:
Pharmacy Medical aid Red Cross Red Crescent Red Shield of David
Offentlige tjenester:
Police School Restroom Post Office Library

Se den udførlige forklaring for at få flere oplysninger om minimarkørerne og deres betydning.