Find steder, og skift visning

Du kan bruge Google Earth til at rejse verden rundt og udforske nye steder. Du kan se eksotiske byer, vartegn i 3D og bygninger helt tæt på.

Få flere oplysninger om, hvordan du ser steder tæt på i Street View.

Tips!

Naviger i Google Earth

1. Åbn Google Earth på din computer.
  2. Vælg en handling:
    • Sådan finder du et bestemt sted: Klik på Søg Søg.
    • Bevæg dig rundt: Træk med musen.
    • Zoom ind og ud: Brug +/- nederst til højre (eller højreklik og træk med musen).
    • Udforsk området omkring dig: Hold Ctrl nede, og træk i skærmen.

Slå gitterlinjer for breddegrad og længdegrad til

Du kan slå gitterlinjer til for at få flere oplysninger om geografiske koordinater og få din omtrentlige placering på Jordens overflade.

1. Åbn Google Earth på din computer.
  2. Klik på Kortformat Kortformat i venstre side.
  3. Aktivér gitterlinjer

Tip! Slå gitterlinjer til for at se de 5 vigtigste breddegrader: Ækvator, den arktiske cirkel, den antarktiske cirkel, Krebsens vendekreds og Stenbukkens vendekreds samt førstemeridianen.

Vis 3D-billeder

Sådan slår du 3D-bygninger og træer til eller fra:

1. Åbn Google Earth på din computer.
  2. Klik på Kortformat Kortformat i venstre side.
  3. Slå Aktivér 3D-bygninger til eller fra.

Tip! Slå 3D-bygninger fra for muligvis at se nyere billeder og derved få mere ud af Google Earth.

Skift visning
  • Skift mellem visning oppefra og ned og 3D-kredsløbsvisning: Klik på 3D 3D nederst til højre. Hvis du allerede har valgt 3D-visning, står der 2D i stedet.
  • Nulstil globussen, så den vender mod nord: Klik på kompasset nederst til højre.
    Tip! Når globussen ikke vender mod nord, vises kompasikonet.
  • Flyv til din aktuelle lokation: Klik på Min lokation Placering nederst til højre.
Vælg dit kortformat
  1. Klik på Menu Menu øverst.
  2. Klik på Kortformat Kortformat.
  3. Vælg en visning:
    • Uden dikkedarer: Kun billeder – ingen grænser, etiketter eller veje.
    • Udforskning: Billeder plus de fleste steder af interesse såsom grænser, etiketter og veje.
    • Alt: Alle ovennævnte ting plus vartegn, virksomheder, offentlig transport og andet.
    • Tilpasset: Vælg, hvilke funktioner du vil se, når du bruger Google Earth.

Find og ret steder, der indlæses langsomt

Nogle gange tager det tid for steder at blive vist i Google Earth. Hvis du vil se Earth-billeder hurtigere på din enhed, kan du ændre indstillingerne for billedkvaliteten.

1. Åbn Google Earth på din computer.
  2. Klik på menuen Menu og så Indstillinger i venstre side.
  3. Vælg en størrelse under "Størrelse på hukommelsescache":
    • Du kan få billeder indlæst hurtigere ved at øge cachestørrelsen.
      Tip! Det er nemmere at øge cachestørrelsen på nyere enheder.
    • Hvis du har en langsom computer, kan du reducere cachestørrelsen, så billeder indlæses langsommere.
      Tip! Dette kan få Google Earth til at køre mere jævnt.
  4. Klik på Gem.
Tip! Mens du venter på, at et sted bliver indlæst, kan du se, hvor meget af billedet der er indlæst, nederst til venstre.

Interessante steder i nærheden

Minimarkørerne på kortene viser interessante steder i nærheden. Markørerne vises i forskellige kategorier, herunder:
Mad og drikkevarer:
Food Wine Bar or pub Cafe
Detailhandel:
Shopping Grocery
Udendørsattraktioner:
Camping Golf Zoo Park Mountain
Nødtjenester:
Pharmacy Medical aid Red Cross Red Crescent Red Shield of David
Offentlige tjenester:
Police School Restroom Post Office Library

Se den udførlige forklaring for at få flere oplysninger om minimarkørerne og deres betydning.