Upptäck platser och ändra vyn

Med Google Earth kan du resa runt jorden och utforska nya platser. Du hittar exotiska städer, landmärken i 3D och närbilder på byggnader.

Läs om hur du kan uppleva platser i detalj i Street View.

Tips!

Navigera i Google Earth

1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Välj en åtgärd:
    • Leta reda på en viss plats: Tryck på Sök Sök.
    • Flytta runt: Tryck och dra på skärmen med ett finger.
    • Zooma in och ut: Nyp isär för att zooma in, nyp ihop fingrar för att zooma ut. Zooma med ett finger genom att trycka snabbt två gånger, hålla kvar och sedan dra fingret uppåt eller nedåt.
    • Flyg till din nuvarande plats: Tryck på Min plats  längst ned till höger.

Visa rutnät för latitud och longitud

Du kan visa ett rutnät för att se geografiska koordinater och ta reda på din ungefärliga position på jordens yta.
  1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Kartformat Kartformat till vänster.
  3. Aktivera eller inaktivera rutnät.
Tips! Aktivera rutnät om du vill visa de fem viktigaste breddgraderna: ekvatorn, norra och södra polcirkeln samt norra och södra vändkretsen samt nollmeridianen.

Visa tredimensionella bilder

Så här aktiverar eller inaktiverar du 3D-byggnader och träd:

1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på Kartformat Kartformat.
  3. Slå på eller av Aktivera 3D-byggnader.
Tips! Om du inaktiverar 3D-byggnader kan det visas nya bilder och Google Earth kan bli snabbare.
Byta vy
  • Växla mellan vy uppifrån och omloppsbana i 3D: Zooma in på kartan. Tryck på 3D 3D till höger på skärmen. Om vyn redan är i 3D ändras ikonen till 2D.
  • Titta mot norr: Tryck på kompassen längst ned på skärmen.
  • Luta kartan: Tryck länge på kartan med två fingrar och flytta sedan fingrarna uppåt och nedåt på skärmen.
  • Rotera kartan: Tryck länge på kartan med två fingrar och flytta fingrarna runt varandra på skärmen.
Välj kartformat
  1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Tryck på Kartformat Kartformat.
  4. Välj en vy:
    • Ren: endast foto, inga gränser, etiketter eller vägar
    • Utforska: bilder plus de flesta platser av intresse, som gränser, etiketter och vägar
    • Allt: allt ovanstående samt landmärken, företag, kollektivtrafik och annat

Felsöka platser som tar lång tid att läsas in

Ibland tar det tid innan platserna visas i Google Earth. Om du vill se Earth-bilderna snabbare på din enhet kan du behöva ändra inställningarna för bildkvalitet.

1. Öppna Google Earth-appen Google Earth på din iPhone eller iPad.
  2. Tryck på menyn Meny och sedan Inställningar Settings och sedan Grafikkvalitet.
  3. Välj en inställning:
    • Om du vill öka inläsningshastigheten väljer du en snabbare inställning.
    • Om du vill öka skärpan väljer du en högre inställning.
Tips! Medan du väntar på att en plats ska läsas in kan du se längst ned till vänster hur stor del av bilden som har lästs in.

Intressanta platser i närheten

Mininålar på kartan visar intressanta platser i närheten. Nålarna är listade i olika kategorier som:
Mat och dryck:
Food Wine Bar or pub Cafe
Detaljhandel:
Shopping Grocery
Utomhusattraktioner:
Camping Golf Zoo Park Mountain
Räddningstjänst:
Pharmacy Medical aid Red Cross Red Crescent Red Shield of David
Kommunal service:
Police School Restroom Post Office Library

Mer information om mininålarna och vad de representerar finns i den fullständiga teckenförklaringen.