Google Earth toegang geven tot je locatie

Als je Google Earth toegang geeft tot de locatie van je apparaat, kun je het volgende doen:

• Jezelf vinden op de wereldbol.
  • Eenvoudig informatie vinden over de wereld om je heen.

Tip: Als je de locatiefunctie gebruikt en je positie niet exact kan worden bepaald, wordt er een grote blauwe cirkel weergegeven rond het gebied waar je je volgens Google Earth bevindt.

Toestaan dat Google Earth je locatie vindt

1. Tik op Instellingen Instellingen-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan App-informatie en dan Earth.
  3. Tik op Rechten.
  4. Schakel Locatie in om Google Earth toegang te geven tot de locatie van je apparaat.

Jezelf vinden op de wereldbol

1. Open Google Earth Google Earth op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Mijn locatie 'Mijn locatie' is uitgeschakeld.

Je locatiemodus wijzigen

Je kunt de locatiemodus wijzigen, zodat Google Earth altijd je locatie kan vinden.

Tik rechtsonder op Mijn locatie  'Mijn locatie' is uitgeschakeldom tussen de locatiemodi te schakelen.

Tip: Op basis van de status van Mijn locatie 'Mijn locatie' is uitgeschakeld kun je controleren welke modus is ingeschakeld:

• Ingeschakeld, updaten 'Mijn locatie' is ingeschakeld en wordt dynamisch geüpdatet
  • Uitgeschakeld, niet zichtbaar 'Mijn locatie' is uitgeschakeld