Denne vejledning er til ældre versioner af Google Earth. Få hjælp til det nye Google Earth.

Siden du har forespurt, er ikke tilgjengelig på språket ditt ennå. Du kan velge et annet språk nederst på siden. Eventuelt kan du bruke den innebygde oversettingsfunksjonen i Google Chrome til å oversette en hvilken som helst nettside til det språket du foretrekker.

Ret fejl vedrørende Google Earth

Vælg det problem, der skal løses.

Reparer problemer med Google Earth Pro

Brug reparationsværktøjet til Google Earth til at gøre det lettere at rydde cachen eller løse opstartsproblemer.

1. Åbn Google Earth Pro.
  2. Klik på Hjælp og så Start reparationsværktøjet på rullemenuen øverst.
    • Vælg Google Earth Pro, hvis du bliver spurgt om, hvilket produkt der skal repareres
  3. Lad reparationsværktøjet være åbent, men lukGoogle Earth Pro.
  4. Vælg, hvilket problem med Google Earth Pro der skal løses:
    • Ryd diskcachen: Slet de filer, der sikrer hurtigere indlæsning af indhold fra din computer. Disse filer gendannes, næste gang der er behov for dem.
    • Aktivér Sikker tilstand: Deaktiver avanceret grafik
    • Deaktiver atmosfæren: Fjern skæret rundt om globussen, og gør himlen mørk
    • Gendan standardindstillingerne: Gendan standardindstillingerne for Google Earth
    • Slet Mine steder: Fjern det indhold, du har gemt i Mine steder, for at forhindre nedbrud, når Google Earth indlæses. Bemærk! Filen med dine gemte steder omdøbes til myplaces.repairtoolbackup.kml.
    • (Kun Windows) Skift mellem OpenGL og DirectX: Google Earth Pro vises ved hjælp af et af to forskellige programmeringsværktøjer: DirectX eller OpenGL. Du kan skifte mellem disse to værktøjer for at se, om det løser eventuelle grafikproblemer i dit system.

Log ind med din Google-konto

Hvis du bruger Google Earth version 7.1.4 eller en ældre version, skal du åbne din webbrowser og opgradere til den nyeste version.

Sådan kontrollerer du, hvilken version af Google Earth du har:

• Windows: Klik på Hjælp og så Om Google Earth.
  • Mac: Klik på Google Earth og så Om Google Earth.
Løs et problem med slørede eller forældede billeder

Der vises muligvis en fejlmeddelelse, hvis:

• Streamingen af billederne ikke er fuldført
  • Der ikke er adgang til billeder i høj opløsning fra det aktuelle område

Løs et problem med slørede billeder

1. Slå alle lag fra i panelet Steder for at tjekke, at billederne ikke blokeres af en overlejring
  2. Ryd cachen
    • Windows: Google Earth Pro og så Præferencer og så Cache og så Ryd diskcache
    • Mac: Google Earth og så Præferencer og så Cache og så Ryd diskcache
  3. Slå Anisotropisk filtrering fra.
    • Windows: Værktøjer og så Indstillinger og så 3D-visning
    • På Mac: Google Earth  og så Præferencer og så 3D-visning
  4. Tjek statusbjælken i bunden af billedet:
    • Hvis statusbjælken viser 100 %, og billedet stadig er sløret: Der er ikke adgang til data i høj opløsning fra den aktuelle lokation.
    • Hvis statusbjælken ikke er på 100 %, når der er gået adskillige minutter: Der kan være tale om et problem med din internetforbindelse, dine firewallindstillinger eller dine grafikkortdrivere

Løs problemer med nedbrud og grafikproblemer

Her er nogle fremgangsmåder, du kan følge, hvis du vil prøve at løse problemer med visningen:

Trin 1: Ryd cachen

1.  Åbn Google Earth Pro.
  2. Klik på Hjælp og så Start reparationsværktøjet på rullemenuen øverst.
    • Vælg Google Earth Pro, hvis du bliver spurgt om, hvilket produkt der skal repareres
  3. Lad reparationsværktøjet være åbent, men luk Google Earth Pro.
  4. Klik på Ryd diskcache.

Trin 2: Deaktiver atmosfæren

1. Åbn Google Earth.
  2. Klik på Vis
  3. Fravælg Atmosfære.

Trin 3: Fjern filen myplaces.kml

1. Åbn Google Earth Pro.
  2. Klik på Hjælp og så Start reparationsværktøjet på rullemenuen øverst.
    • Vælg Google Earth Pro, hvis du bliver spurgt om, hvilket produkt der skal repareres
  3. Lad reparationsværktøjet være åbent, men luk Google Earth Pro
  4. Klik på Slet mine steder
  5. Klik på Slet.

Bemærk! Du kan gendanne de gemte steder, du har slettet, ved at åbne filen "myplaces.repairtoolbackup.kml".

Trin 4: Skift grafikvisninger (kun Windows)

I Windows er det enten DirectX eller OpenGL, der bruges til visning af 3D-billeder i Google Earth. OpenGL viser billeder i højere kvalitet, men det fungerer ikke med visse typer grafikhardware eller driversoftware. Hvis nogle billeder eller dele af globussen ikke vises korrekt:

1. Åbn Google Earth Pro.
  2. Klik på Hjælp og så Start reparationsværktøjet på rullemenuen øverst.
    • Vælg Google Earth Pro, hvis du bliver spurgt om, hvilket produkt der skal repareres
  3. Lad reparationsværktøjet være åbent, men luk Google Earth Pro
  4. Klik på Skift mellem OpenGL og DirectX.
    • ​Bemærk! Knapteksten afhænger af den valgte tilstand (f.eks. "Google Earth bruger i øjeblikket DirectX").

Hvis du stadig har problemer, skal du opdatere dine grafikkortdrivere.

Få jordkloden til at holde op med at dreje rundt

I Google Earth kan du komme ud for, at jordkloden (globussen) drejer rundt, hvis den controller, du bruger, ikke er kalibreret.

Hvis du bruger en controller: Følg producentens vejledning til, hvordan du kalibrerer controlleren.

Hvis du ikke bruger en controller: Åbn Google Earth, og gør derefter følgende:

• Windows: Klik på Værktøjerog så Valgmuligheder og så Navigation. Fjern derefter markeringen i afkrydsningsfeltet Aktivér controller.
  • Mac: Klik på Google Earth og så Præferencer og så Navigation. Fjern derefter markeringen i afkrydsningsfeltet Aktivér controller.
Fjern gamle filer for at tilføje hukommelsesplads

Google Earth gemmer billeder og oplysninger fra tidligere søgninger, så du kan blive ført til de pågældende steder hurtigere. Du kan rydde disse oplysninger for at få mere hukommelsesplads.

Mac

1. Åbn Google Earth.
  2. Klik på Google Earth og så Præferencer og så Cache.
  3. Klik på Ryd diskcache.

Windows

1. Åbn Google Earth.
  2. Klik på Fil og så Log ud af serveren.
  3. Klik på Værktøjer og så Indstillinger og så Cache.
  4. Klik på Ryd diskcache.
Optimer ydeevnen

Du kan booste ydeevnen for opgaver som udskrivning eller oprettelse af film ved at justere størrelsen på hukommelsen eller diskcachen.

Bemærk! Dette kan indvirke på andre applikationers ydeevne.

Øg størrelsen på hukommelsen eller diskcachen

1. Åbn Google Earth.
  2. Windows: Klik på Værktøjer og så Indstillinger.
    Mac: Klik på Google Earth og så Præferencer.
  3. Klik på Cache
  4. Angiv en værdi i feltet "Størrelse på hukommelsescache". Google Earth begrænser automatisk størrelsen i henhold til din pc's fysiske hukommelse
  5. Angiv et tal under 2000 i feltet "Størrelse på diskcache".

Slet diskcachen

Sådan får du mere diskplads:

1. Åbn Google Earth.
  2. Klik på Fil og så Log ud af serveren.
  3. Windows: Klik på Værktøjer og så Indstillinger.
    Mac: Klik på Google Earth og så Præferencer.
  4. Klik på Cache og så Ryd diskcache.