Fouten in Google Earth oplossen

Selecteer het probleem dat u wilt oplossen:

Ik kan niet inloggen met mijn Google-account

Als u versie 7.1.4 of eerder van Google Earth gebruikt, opent u uw favoriete webbrowser en upgradet u naar de nieuwste versie.

Ga als volgt te werk om na te gaan welke versie van Google Earth u heeft:

• Windows: klik op Help Volgende Over Google Earth.
  • Mac: klik op Google Earth Volgende Over Google Earth.
Wazige of verouderde beelden oplossen

In de volgende gevallen ziet u mogelijk een foutmelding:

• De beelden zijn niet volledig gestreamd.
  • We hebben geen beelden met hoge resolutie voor dat gebied.

Wazige beelden oplossen

1. Controleer eerst of u de beelden niet blokkeert met een overlay. Schakel hiervoor in het deelvenster Plaatsen alle lagen uit.
  2. Wis het cachegeheugen.
    • Windows: Hulpmiddelen Volgende Opties Volgende Cache
    • Mac: Google Earth Volgende Voorkeuren Volgende Cache
  3. Schakel het anisotropische filter uit.
    • Windows: Hulpmiddelen Volgende Opties Volgende 3D-weergave
    • Mac: Google Earth Volgende Voorkeuren Volgende 3D-weergave
  4. Controleer de statusbalk onder aan het beeld:
    • Als de statusbalk 100% aangeeft en het beeld nog steeds wazig is, hebben we geen gegevens met hoge resolutie voor deze locatie.
    • Als de statusbalk na enkele minuten nog geen 100% aangeeft, is er mogelijk een probleem met de internetverbinding, de firewallinstellingen of de stuurprogramma's voor de grafische kaart.

Crashes en problemen met de grafische weergave oplossen

Hieronder vindt u stappen die u kunt volgen als u een van de volgende problemen ervaart:

• Een foutmelding over een onbekende grafische kaart
  • Een foutmelding over een ontbrekend DLL-bestand
  • Een witte wereldbol
  • Vlekken, groene blokjes, knipperende lijnen, geflikker of zwarte gebieden in de 3D-weergave
  • Andere grafische fouten of weergavefouten
  • Crashes

Stap 1: het cachegeheugen wissen

Problemen zoals vreemde beelden die op de verkeerde locatie worden weergegeven, kunt u vaak verhelpen door uw cache te wissen.

1. Open Google Earth.
  2. Klik op Bestand Volgende Afmelden bij server.
  3. Klik op Google Earth Volgende Voorkeuren Volgende Cache.
  4. Klik op Cachebestand verwijderen.

Als u niet kunt inloggen bij Google Earth, moet u de bestanden dbCache.dat en dbCache.dat.index uit uw directorymap verwijderen.

Mac

1. Ga naar de cachemap.
  2. Druk op Ctrl en klik tegelijkertijd met de rechtermuisknop op de bestanden dbCache.dat en dbCache.dat.index. Klik vervolgens op Verplaats naar prullenmand om deze bestanden te verwijderen.

Windows

1. Zorg ervoor dat verborgen bestanden en mappen worden weergegeven.
  2. Open de directory C:\Users\%username%\AppData\%Local of LocalLow%\Google\GoogleEarth en zoek naar de DAT-bestanden.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de bestanden dbCache.dat en dbCache.dat.index, kies Verwijderen en klik op Ja om de bestanden naar de prullenbak te verplaatsen. Deze bestanden worden opnieuw gemaakt wanneer u weer inlogt bij Google Earth.
  4. Zoek de map unified_cache_leveldb_leveldb2.
  5. Klik met de rechtermuisknop op deze map, kies Verwijderen en klik op Ja om de map naar de prullenbak te verplaatsen.

Stap 2: de functie Atmosfeer uitschakelen

1. Open Google Earth.
  2. Klik op Weergave.
  3. Verwijder het vinkje bij de optie Atmosfeer.

Stap 3: het bestand myplaces.kml verwijderen (alleen voor Google Earth Pro)

Als Google Earth Pro nog steeds vastloopt tijdens het opstarten, moet u mogelijk het bestand myplaces.kml verwijderen:

1. Zorg ervoor dat Google Earth Pro is gesloten.
  2. Mac: ga naar Macintosh HD Volgende (uw gebruikersnaam) Volgende Bibliotheek Volgende Application Support Volgende Google Earth.
  3. Kopieer alle bestanden in de map GoogleEarth. Sla de bestanden vervolgens in een andere map of op een andere locatie op.
  4. Nadat u een back-up van de bestanden heeft gemaakt, verwijdert u alles uit de map GoogleEarth.
  5. Sluit de map GoogleEarth.
  6. Open Google Earth.
  7. Nadat u bent ingelogd, maakt Google Earth Pro nieuwe bestanden in de map GoogleEarth om de bestanden te vervangen die u heeft verwijderd.

Stap 4: overschakelen tussen DirectX en OpenGL (alleen voor Windows)

Als u problemen met de grafische weergave wilt oplossen, kunt u proberen Google Earth in de modus DirectX of OpenGL te gebruiken om na te gaan of dit beter werkt met uw systeem.

Overschakelen tussen de modi DirectX en OpenGL

1. Sluit Google Earth.
  2. Klik op Start Volgende Alle programma's.
  3. Plaats de muisaanwijzer op 'Google Earth'. Kies vervolgens Google Earth starten in DirectX-modus of Google Earth starten in OpenGL-modus.

Als u nog steeds problemen met de grafische weergave ervaart in zowel de modus DirectX als de modus OpenGL, moet u mogelijk de stuurprogramma's voor de grafische kaart updaten.

Als de problemen niet zijn opgelost nadat u deze stappen heeft uitgevoerd, verwijdert u Google Earth en installeert u het opnieuw.

Ervoor zorgen dat Earth niet meer ronddraait

Als uw gamepad, joystick of andere controller niet is gekalibreerd, kan de wereldbol in Google Earth ronddraaien.

Als u een controller gebruikt: volg de instructies van de fabrikant om uw controller te kalibreren.

Als u geen controller gebruikt: open Google Earth en voer de onderstaande stappen uit.

• Windows: Klik op Hulpmiddelen Volgende Opties Volgende Navigatie. Verwijder het vinkje bij Bediening inschakelen.
  • Mac: Klik op Google Earth Volgende Voorkeuren Volgende Navigatie. Verwijder het vinkje bij Bediening inschakelen.
De cache en de zoekgeschiedenis wissen om opslagruimte vrij te maken

Google Earth slaat afbeeldingen en gegevens van eerdere zoekopdrachten op, zodat u sneller naar de betreffende plaatsen kunt gaan. Door deze gegevens te wissen, maakt u opslagruimte vrij.

Afbeeldingen of cache wissen

1. Open de Google Earth-app.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu .
  3. Selecteer Instellingen Volgende Cachegegevens wissen of Cachegeheugen wissen.

Geschiedenis wissen

1. Open de Google Earth-app.
  2. Tik in de linkerbovenhoek op Menu .
  3. Selecteer Instellingen Volgende Gegevenscache wissen of Geschiedenis wissen.
De prestaties verbeteren

U kunt de prestaties van Google Earth voor taken als afdrukken of films maken verbeteren door de geheugen- en schijfcache te vergroten.

Als u de geheugen- of schijfcache vergroot, worden de prestaties van andere apps mogelijk beïnvloed.

1. Open Google Earth.
  2. Windows: klik op Hulpmiddelen Volgende Opties.
    Mac: klik op Google Earth VolgendeVoorkeuren.
  3. Klik op Cache.
  4. Geef in het veld Geheugencache een waarde op. De grootte wordt automatisch beperkt op basis van het beschikbare fysieke geheugen van uw computer.
  5. Geef in het veld Schijfcache een waarde lager dan 2000 op.

De schijfcache wissen

Google Earth gebruikt de schijfcache wanneer u beelden offline weergeeft. U kunt schijfruimte vrijmaken door de inhoud van de schijfcache te verwijderen.

1. Open Google Earth.
  2. Klik op Bestand Volgende Afmelden bij server.
  3. Windows: klik op Hulpmiddelen Volgende Opties.
    Mac: klik op Google Earth Volgende Voorkeuren.
  4. Klik op Cache Volgende Cachebestanden verwijderen.