Deze instructies hebben betrekking op oudere versies van Google Earth. Klik hier voor hulp voor de nieuwe versie van Google Earth.

Fouten in Google Earth oplossen

Selecteer het probleem dat je wilt oplossen.

Problemen met Google Earth Pro herstellen

Gebruik het herstelprogramma voor Google Earth om dingen als het cachegeheugen wissen en opstartproblemen makkelijker te maken.

1. Open Google Earth Pro.
  2. Klik bovenaan in het dropdownmenu op Help en dan Reparatietool starten.
    • Als u wordt gevraagd welk product moet worden hersteld, kiest u Google Earth Pro.
  3. Laat het herstelprogramma open, maar sluit Google Earth Pro.
  4. Kies hoe je Google Earth Pro wilt herstellen:
    • Schijfcache wissen: Verwijder bestanden waardoor content sneller wordt geladen op je computer. Deze bestanden worden opnieuw gemaakt wanneer ze weer nodig zijn.
    • Veilige modus inschakelen: Schakel geavanceerde grafische functies uit.
    • Atmosfeer uitschakelen: Schakel de gloed rond de wereldbol uit en maak de lucht zwart.
    • Herstel de standaardinstellingen: Herstel de oorspronkelijke instellingen van Google Earth-voorkeuren.
    • Verwijder 'Mijn plaatsen': Verwijder de content die u heeft opgeslagen in 'Mijn plaatsen' om crashes te voorkomen wanneer u Google Earth laadt. Opmerking: De naam van het bestand met opgeslagen plaatsen wordt gewijzigd naar myplaces.repairtoolbackup.kml.
    • (Alleen Windows) Schakel tussen OpenGL en DirectX: Google Earth Pro wordt weergegeven met behulp van een van de volgende programmeertools: DirectX of OpenGL. Je kunt grafische problemen oplossen door te schakelen tussen deze twee tools en te checken welke het best werkt voor je systeem.

Log in met je Google-account

Als je versie 7.1.4 of eerder van Google Earth gebruikt, open je je webbrowser en upgrade je naar de nieuwste versie.

Ga als volgt na welke versie van Google Earth u heeft:

• Windows: klik op Help en dan Over Google Earth
  • Mac: klik op Google Earth en dan Over Google Earth
Wazige of verouderde afbeeldingen oplossen

In de volgende gevallen krijg je misschien een foutmelding:

• De afbeeldingen zijn niet volledig gestreamd.
  • We hebben geen afbeeldingen met hoge resolutie voor dat gebied.

Wazige afbeeldingen oplossen

1. Controleer eerst of u de afbeeldingen niet blokkeert met een overlay. Schakel hiervoor in het deelvenster Plaatsen alle lagen uit.
  2. Wis het cachegeheugen.
    • Windows: Google Earth Pro en dan Voorkeuren en dan Cache en dan Schijfcache wissen
    • Mac: Google Earth en dan Voorkeuren en dan Cache en dan Schijfcache wissen
  3. Schakel het anisotropische filter uit.
    • Windows: Extraen dan Opties en dan 3D-weergave
    • Mac: Google Earth en dan Voorkeuren en dan 3D-weergave
  4. Controleer de statusbalk onderaan het beeld:
    • Als de statusbalk 100% aangeeft en het beeld nog steeds wazig is, hebben we geen gegevens met hoge resolutie voor deze locatie.
    • Als de statusbalk na enkele minuten nog geen 100% aangeeft, is er mogelijk een probleem met de internetverbinding, de firewallinstellingen of de stuurprogramma's voor de grafische kaart.

Crashes en problemen met de grafische weergave oplossen

Bij weergaveproblemen kunt u het volgende doen:

Stap 1: Het cachegeheugen wissen

1.  Open Google Earth Pro.
  2. Klik bovenaan in het dropdownmenu op Help en dan Reparatietool starten.
    • Als u wordt gevraagd welk product moet worden hersteld, kiest u Google Earth Pro.
  3. Laat het herstelprogramma open, maar sluit Google Earth Pro.
  4. Klik op Schijfcache wissen.

Stap 2: De functie Atmosfeer uitschakelen

1. Open Google Earth.
  2. Klik op Weergave.
  3. Verwijder het vinkje bij de optie Atmosfeer.

Stap 3: Het bestand myplaces.kml verwijderen

1. Open Google Earth Pro.
  2. Klik bovenaan in het dropdownmenu op Help en dan Reparatietool starten.
    • Als u wordt gevraagd welk product moet worden hersteld, kiest u Google Earth Pro.
  3. Laat het herstelprogramma open, maar sluit Google Earth Pro.
  4. Klik op Mijn plaatsen verwijderen.
  5. Klik op Verwijderen.

Opmerking: Als u de opgeslagen plaatsen die u heeft verwijderd wilt herstellen, opent u het bestand 'myplaces.repairtoolbackup.kml'.

Stap 4: Schakelen tussen grafische weergaven (alleen Windows)

In Windows wordt ofwel DirectX ofwel OpenGL gebruikt om 3D-afbeeldingen weer te geven in Google Earth. OpenGL toont afbeeldingen van hogere kwaliteit, maar werkt niet met bepaalde grafische hardware of stuurprogrammasoftware. Als sommige afbeeldingen of delen van de wereldbol niet correct worden weergegeven:

1. Open Google Earth Pro.
  2. Klik bovenaan in het dropdownmenu op Help en dan Reparatietool starten.
    • Als u wordt gevraagd welk product moet worden hersteld, kiest u Google Earth Pro.
  3. Laat het herstelprogramma open, maar sluit Google Earth Pro.
  4. Klik op Schakelen tussen OpenGL en DirectX.
    • ​Opmerking: De tekst op de knop verandert afhankelijk van de modus die u kiest, bijvoorbeeld 'Google Earth gebruikt momenteel DirectX'.

Als je nog steeds problemen ondervindt, update je de stuurprogramma's voor je grafische kaart.

Ervoor zorgen dat Earth niet meer ronddraait

Als uw controller niet is gekalibreerd, kan de wereldbol in Google Earth ronddraaien.

Als u een controller gebruikt: Volg de instructies van de fabrikant voor het kalibreren van uw controller.

Als u geen controller gebruikt: Open Google Earth en:

• Windows: Klik op Extraen dan Opties  en dan Navigatie. Verwijder het vinkje bij Bediening inschakelen.
  • Mac: Klik op Google Earthen danVoorkeurenen dan Navigatie. Verwijder het vinkje bij Bediening inschakelen.
Oude bestanden verwijderen om meer geheugen vrij te maken

Google Earth slaat afbeeldingen en gegevens van eerdere zoekopdrachten op, zodat u sneller naar de betreffende plaatsen kunt gaan. Door deze gegevens te wissen, maakt u opslagruimte vrij.

Mac

1. Open Google Earth.
  2. Klik op Google Earth en dan Voorkeuren en dan Cache.
  3. Klik op Schijfcache wissen.

Windows

1. Open Google Earth.
  2. Klik op Bestanden danUitloggen bij server.
  3. Klik op Extraen danOptiesen danCache.
  4. Klik op Schijfcache wissen.
De prestaties verbeteren

Als u taken als afdrukken of films maken wilt optimaliseren, past u de grootte van het geheugen of de schijfcache aan.

Opmerking: Dit is mogelijk van invloed op de prestaties van andere apps.

Geheugen of schijfcache uitbreiden

1. Open Google Earth.
  2. Windows: Klik op Extra en dan Opties.
    Mac: Klik op Google Earthen dan Voorkeuren.
  3. Klik op Cache.
  4. Geef in het veld Geheugencache een waarde op. De grootte wordt automatisch beperkt op basis van het beschikbare fysieke geheugen van uw computer.
  5. Geef in het veld Schijfcache een waarde lager dan 2000 op.

De schijfcache wissen

Schijfruimte vrijmaken:

1. Open Google Earth.
  2. Klik op Bestand en dan Uitloggen bij server.
  3. Windows: Klik op Extra en dan Opties.
    Mac: Klik op Google Earth en dan Voorkeuren.
  4. Klik op Cache en dan Schijfcache wissen.