Release-opmerkingen

Earth versie 7.1.2.2041

Problemen die in deze release van de Google Earth-client zijn verholpen

• De optie 'Bediening inschakelen' in de gebruikersvoorkeuren is nu standaard uitgeschakeld. Hierdoor worden niet langer rode richtingspijlen weergegeven als niet-gekalibreerde joysticks en overige controllers met Earth worden verbonden tijdens het opstarten.
  • Voor een betere beveiliging is 'HTTPS gebruiken voor Google-verbindingen' nu standaard ingeschakeld.
  • We hebben een bug verholpen waarbij de cachegrootte de door gebruikers ingestelde limieten overschreed.
  • We hebben een crashprobleem opgelost dat zich voordeed tijdens zoekopdrachten op bepaalde Windows-computers.
  • We hebben de LEAP API bijgewerkt naar versie 1.0.8.
  • We hebben de gevoeligheid van de LEAP-controller beperkt tot handbewegingen van de gebruiker. Hierdoor heeft u een vloeiendere vluchtervaring en meer controle over het traject van uw vlucht wanneer u een LEAP-controller gebruikt.

Earth versie 7.1.1.1888

Problemen die in deze release van de Google Earth-client zijn verholpen

• We hebben de LEAP API bijgewerkt naar versie 1.0.8 en een crashprobleem opgelost dat van invloed was op Earth-gebruikers met Windows XP. Als u een LEAP-apparaat wilt gebruiken met Google Earth, controleert u of u versie 1.0.8+ van het LEAP-stuurprogramma van de website van LEAP Motion gebruikt.
  • De optie 'Bediening inschakelen' is nu standaard ingeschakeld. Als u een niet-gekalibreerde externe controller (zoals een joystick voor games) heeft aangesloten op uw computer, kan dit ervoor zorgen dat de aarde gaat ronddraaien en pijlen worden weergegeven om de beweging aan te geven. Als tijdelijke oplossing stellen we het volgende voor:
    1. Schakel 'Bediening inschakelen' uit op het tabblad 'Navigatie' van 'Opties/Voorkeuren'.
    2. Koppel uw externe bediening los.
    3. Kalibreer uw externe bediening opnieuw.

Earth versie 7.1.1.1871

Problemen die in deze release van de Google Earth-client zijn verholpen

• We hebben nog een oplossing toegevoegd om het probleem op te lossen waarbij de map unified_cache_leveldb_leveldb2 de opgegeven cachelimieten voor bepaalde Windows- en Macintosh-gebruikers overschrijdt.
  • Afbeeldingen blijven niet langer wazig als wordt ingezoomd wanneer de cache vol is.
  • Bepaalde NVIDIA-kaarten, met name de GeForce 6600, 6800 en 7950, ondervinden niet langer problemen met beschadigde tekst of besturingselementen voor navigatie in de DirectX-modus.
  • Instellingen voor lettertypen en kantelen worden nu behouden tussen sessies.
  • Ballon opent nu weergave wanneer tours worden opgenomen.
  • We hebben verbeteringen aangebracht in de UI van de vluchtsimulator.
  • Wanneer u afdrukt, worden nu correcte afstanden weergegeven in de schaal-legenda.
  • Colladamodellen worden nu weergegeven met onbeschadigde patronen.
  • Polygonen en beeldoverlays worden nu correct weergegeven langs beide zijden van de antimeridiaan.
  • We hebben een probleem opgelost voor bepaalde combinaties van GPU-stuurprogramma's waardoor geen afbeeldingen werden weergegeven in de client.
  • De schuifregelaar voor tijd in de functies 'Zon' en 'Historische afbeeldingen' bevat nu de juiste zomertijd.
  • Verbeterde prestaties en stabiliteit.
  • [Pro] Er worden niet langer AVI-artefactbestanden gemaakt wanneer films van tours worden weergegeven in Windows. [Pro] Er wordt niet langer een fout gemeld wanneer een viewshed wordt berekend in delen van het zuidelijke halfrond.
  • [Pro] De schaal-legenda in het afdrukproces verdwijnt niet langer wanneer de weergave is gekanteld, en deze verandert ook niet meer tussen afdrukken van hoge, gemiddelde en lage kwaliteit

Bekende problemen

• In bepaalde Radeon GPU's, in het bijzonder de X1600, worden SketchUp-gebouwen beschadigd weergegeven wanneer 'Atmosfeer' is ingeschakeld. Als tijdelijke oplossing kunt u '3D-beelden' inschakelen via '3D-weergave' > 'Terrein' of 'Atmosfeer' uitschakelen.
  • Op Mac-computers met bepaalde NVIDIA GeForce GPU's is het hoogteprofiel leeg.
  • Op Macintosh-besturingssystemen wordt de Google Earth-plug-in niet geïnstalleerd in Firefox wanneer Firefox actief is. Als tijdelijke oplossing kunt u de plug-in installeren wanneer Firefox is gesloten. Deze bug is niet van invloed wanneer u een update van de plug-in uitvoert, alleen tijdens de eerste installatie.
  • Audio die is opgenomen in tours, wordt niet afgespeeld op verschillende platforms. Als tijdelijke oplossing kunt u een tour opnemen op het besturingssysteem waarop u de tour wilt afspelen.
  • De opname van tours stopt wanneer er geen beweging in de 3D-weergave is tijdens de opname.
  • Voor gebruikers die Intel 965 Express Chipsets gebruiken op Windows XP en Windows Vista, wordt Earth wazig weergegeven wanneer de client wordt uitgevoerd in de OpenGL-modus. Als tijdelijke oplossing kunt u Earth uitvoeren in de DirectX-modus.
  • [Pro] Opties voor de afdrukstijl zijn niet beschikbaar wanneer 'Atmosfeer' is uitgeschakeld. Als u deze opties wilt inschakelen, moet u ervoor zorgen dat 'Atmosfeer' is ingeschakeld.
  • [Pro] Er wordt een waarschuwingsvenster voor viewsheds weergegeven voor plaatsmarkeringen op ≤2m en een hoge kanteling.
  • [Pro] Nadat viewshed is berekend, worden Earth-gebieden buiten de viewshed-zone beschadigd weergegeven. U kunt de weergave van deze gebieden corrigeren door de viewshed af te sluiten.

Earth versie 7.1.1.1580

Nieuwe functies in Google Earth Pro

• Maken en opslaan van rijke, geannoteerde afbeeldingen op basis van afdrukken
  • Nieuw afdrukproces
  • Analysetool voor viewshed/gezichtslijn vanaf een plaatsmarkering

Nieuwe functies in Google Earth en Google Earth Pro

• Ondersteuning voor LEAP Motion-apparaat
  • Verbeterd sterrenveld
  • Integratie van Google Feedback-tool
  • Opnieuw ontworpen ballonnen

Problemen die in deze release zijn verholpen

Google Earth-client

• Polygoon- en beeldoverlays worden weergegeven langs beide zijden van de internationale datumgrens.
  • Prestatieverbeteringen in Movie Maker en bij het weergeven van 3D-beeldgebieden.
  • Zeespiegel kan worden weergegeven op Mac-clients met Intel GPU's.
  • Op Google Maps Engine-kaarten worden volledige kaartnamen weergegeven.
  • De Earth-client ondersteunt nu NTLM-verificatie voor PAC-bestanden.
  • Onjuiste 'Z-volgorde' bij het weergeven van overlappende vectorlagen is opgelost.

Bekende problemen

• Plug-in wordt niet geïnitialiseerd in Internet Explorer 10 en 11. Als tijdelijke oplossing kunt u de Compatibiliteitsweergave inschakelen.
  • Hoogteprofielen worden leeg weergegeven in bepaalde Mac-configuraties.
  • De Google Earth-plug-in kan niet worden geïnstalleerd wanneer de Firefox-browser actief is. Als tijdelijke oplossing kunt u de Google Earth-plug-in installeren wanneer de browser is gesloten.
Earth versie 7.0.3.8542

Problemen die in deze release zijn verholpen

Google Earth-client

• We hebben een oplossing toegevoegd om het probleem op te lossen waarbij de map unified_cache_leveldb_leveldb2 de opgegeven cachelimieten voor bepaalde Windows-gebruikers overschrijdt.
  • Fouten bij de intrekking van SSL-certificaten worden nu correct verwerkt.
  • De belichting van Diorama-gebouwen in OGL wordt nu correct weergegeven.
  • Ballonnen knipperen niet meer wanneer tours worden afgespeeld.
  • We hebben het uiterlijk van beeld- en polygoonoverlays verbeterd voor gebruikers die bepaalde typen Radeon GPU's gebruiken.
  • We hebben stabiliteitsverbeteringen aangebracht voor gebruikers met de GeForce 6xxx/7xxx-kaarten.
  • We hebben stabiliteitsverbeteringen aangebracht voor gebruikers die Earth langdurig gebruiken.
  • Afbeeldingen worden nu weergegeven voor Linux-gebruikers die werken met specifieke typen Intel GPU's.

Google Earth-plug-in

• De kwaliteit van plaatsmarkeringen en lijnen neemt niet langer af in de plug-in wanneer de browser wordt vernieuwd.

Bekende problemen

• Wateroppervlakken aan de kustlijn flikkeren en worden vervolgens goed weergegeven wanneer er wordt ingezoomd.
  • [Pro/Enterprise] Het weergeven van films, in het bijzonder films waarbij 3D-beelden gekanteld worden weergegeven, is zeer traag. U wordt aanbevolen als tijdelijke oplossing Google Earth 6.2.2.6613 te gebruiken voor films waarvoor dit perspectief nodig is.
Earth versie 7.0.2

Nieuwe functies in Google Earth 7.0.2

• We hebben aanzienlijke prestatieverbeteringen opgenomen in deze release. Scènes moeten sneller worden geladen dan in onze eerdere openbare bètarelease.
  • We hebben kleine verbeteringen doorgevoerd in de gebruikersinterface van de tourgids.

Problemen die in deze release zijn verholpen

Google Earth-client

• We hebben het probleem verholpen waardoor gebruikers geen films op basis van opgeslagen tours konden opnemen.
  • Wikipedia-tekst wordt weergegeven in tours.
  • Voor grijze gebouwen en vergrote polygonen worden verbeterde verlichtingseffecten gebruikt.
  • Geen gaten in het beeldmateriaal meer nadat de zon is ingeschakeld in DirectX bij bepaalde hardwareconfiguraties.
  • Pictogrammen worden correct uitgelijnd bij installatie van DMG.

Bekende problemen in Google Earth 7 OOB

• Wanneer u Google Earth in de DirectX-modus uitvoert met bepaalde Radeon-videokaarten op Windows, worden SketchUp-modellen en vergrote polygonen grijs weergegeven. U kunt dit probleem omzeilen door Google Earth uit te voeren in de OpenGL-modus.
  • Wanneer u Google Earth in de OpenGL-modus uitvoert met bepaalde Intel-videokaarten, worden SketchUp-modellen en vergrote polygonen grijs weergegeven. U kunt dit probleem omzeilen door Google Earth uit te voeren in de DirectX-modus.
  • Er worden meerdere instanties van vastgezette polygonen en beeldoverlays weergegeven in 3D-steden bij bepaalde hardwareconfiguraties.
  • KML-overlays worden niet correct weergegeven in 3D-steden in de DirectX-modus bij bepaalde hardwareconfiguraties.
  • Wateroppervlakken aan de kustlijn flikkeren en worden vervolgens goed weergegeven wanneer er wordt ingezoomd.
  • De kwaliteit van plaatsmarkeringen en lijnen neemt af in de plug-in wanneer de browser wordt vernieuwd. U kunt dit probleem omzeilen door in te zoomen op de KML die u wilt bekijken.
  • Er bestaan afwijkingen in terrein en wateroppervlak bij de datumgrens.
Earth versie 7.0
  • Ondersteuning voor 3D-beeldgegevens: 3D-gegevens zorgen voor een uitgebreide weergave van grootstedelijke gebieden over de hele wereld. 3D-beelden zijn momenteel beschikbaar in deze gebieden.
  • Tourgidsmechanisme in de client: met de nieuwe tourgids kunt u wereldwijd interessante plaatsen verkennen, zelfs als u niet weet hoe u deze plaatsen moet zoeken. Terwijl u over de aarde beweegt, worden miniaturen van vooraf gemaakte tours en interessante plaatsen dynamisch bijgewerkt met interessante locaties in uw huidige weergave. Meer informatie.
  • Ondersteuning voor terreingegevens die toegankelijk zijn via Google Maps Engine
  • Bij inzoomen wordt nu op grotere hoogte gekanteld om 3D-beelden te laten zien
  • Een uniforme grafische weergavepijplijn
  • Vernieuwde opstarttips en statusbalk

Problemen die in deze release zijn verholpen

Google Earth-client

• Een probleem met Pro en Enterprise verholpen waardoor in het cachegeheugen opgeslagen aanmeldingsgegevens verdwenen na een upgrade naar Mac OS 10.8+.
  • Geluid van een microfoon kan nu worden opgenomen wanneer u een tour maakt.
  • Verbeterde atmosfeerfunctie voor gebruikers met bepaalde NVIDIA GeForce-kaarten.
  • Polygonen die zijn vastgezet op de zeebodem, worden nu correct weergegeven.

Bekende problemen in Google Earth 7

• In een aantal gebieden ter wereld zien pc-gebruikers van Enterprise knipperend historisch beeldmateriaal wanneer ze naar de minimumdatum van de tijdbalk gaan. U kunt dit probleem omzeilen door 6.2 voor Enterprise te gebruiken.
  • Terrein, beelden en polygonen die de datumgrens overlappen, lijken soms beschadigd.
  • Deze build bevat wijzigingen in shaders die oudere videokaarten zwaar belasten. Bekijk de systeemvereisten voor bijgewerkte lijsten met aanbevolen hardware.

Earth versie 6.2

Nieuwe functies in deze release

• Geavanceerd zoeken, inclusief ondersteuning voor:
    • Duidelijkere zoekresultaten voor lokale bedrijven en routebeschrijvingen. Deze worden nu in volledige HTML weergegeven in het linker deelvenster.
    • Verbeterde kwaliteitsdrempels voor zoekresultaten.
    • Routebeschrijvingen voor wandelroutes, fietsroutes en zoekopdrachten voor openbaar vervoer.
    • Lagen voor zoeken in zoekopdrachten naar lokale bedrijven. Als u naar een lokaal bedrijf zoekt, ziet u nu alle relevante resultaten in de 3D-weergave en tien resultaten in het zoekvenster.
    • Suggesties tijdens het zoeken. Terwijl u typt, wordt een vervolgkeuzelijst met zoeksuggesties weergegeven.
    • Zoekresultaten worden geladen met één klik, niet met twee.
  • Verbeterde weergave van beelden, waaronder:
    • De weergave van beelden in Google Earth is veel soepeler, vooral op grotere hoogtes
    • Fade-in animatie van beelden wanneer deze nog worden geladen.
    • Het anisotropisch filter wordt standaard ingesteld.
    • Verbeterde detailberekening voor beeldtegels.
  • Centrale netwerkstack. Google Earth gebruikt nu dezelfde netwerkstack voor beelden, vectorinhoud, balloninhoud en ingesloten browserinhoud. Hiermee wordt voorkomen dat bij sommige proxyinstellingen al wel beelden zijn geladen, maar de balloninhoud niet wordt weergegeven.
  • Mogelijkheid om schermafbeeldingen met uw Google+ kringen te delen vanuit de Google Earth-client.
  • Centraal Google-aanmeldingssysteem in de client.
  • Verbeterde prestaties met 3D-gebouwen.

Problemen die in deze release zijn verholpen

Google Earth-client

• Een probleem verholpen waarbij bodemoverlays zonder de tag geen rechthoeken genereerden met de vulkleur.Bij KML-bodemoverlays waarvan de beelden niet worden geladen, worden nu rechthoeken getekend met de standaard vulkleur of door de gebruiker opgegeven vulkleur.
  • De mogelijkheid toegevoegd om HTML in ballonnen te genereren voor lokaal opgeslagen beelden via de knop 'Beeld toevoegen'.
  • Problemen met proxytoegang voor de plug-in en client van Google Earth zijn opgelost.
  • De mogelijkheid toegevoegd om netwerklinks parallel bij te werken bij synchrone updates.

Browserplug-in en API voor Google Earth

• Probleem verholpen waarbij de browserplug-in voor Google Earth een ATL 10.0-fout genereerde bij het uitvoeren van Internet Explorer-versies 8 en 9.
  • Probleem verholpen waarbij de browserplug-in voor Google Earth het formaat niet aanpaste op Mac-computers met Firefox-versie 4 en hoger.
  • Probleem verholpen waarbij de toets '-' niet werkte bij de browserplug-in voor Google Earth op de Mac.
  • Probleem verholpen waarbij de AJAX-lader 'false' retourneerde voor isSupported() op 64-bits browsers die niet worden ondersteund.
  • De renderingsvolgorde van beeldlagen aangepast die via andere databases werden toegevoegd.
  • Probleem verholpen waarbij 3D-gebouwen niet werden bijgewerkt met wijzigingen in de weergave wanneer het terrein niet zichtbaar is.

Bekende problemen in Google Earth 6.2

• Nieuwe zoekpagina's en pagina's voor het delen van schermafbeeldingen zijn niet volledig in alle talen vertaald.
  • Tekst in het Google-aanmeldingsvak wordt onderaan afgebroken.
  • Instabiliteit en meer geheugengebruik komt voor bij langlopende of vervolgtours en bij het maken van films voor lange tours.

Earth versie 6.1

Nieuw in Google Earth Pro:

• Google Earth Pro heeft de ondersteuning voor afdrukken via de client verbeterd. Wijzigingen omvatten een legenda met een aanduiding voor het noorden en de schaal, bedieningselementen voor afdruk-/papierformaat en verbeterde prestaties.
  • Google Earth Pro heeft het maken van films verbeterd door de gebruikersinterface te vereenvoudigen en de prestaties in bepaalde configuraties te verbeteren.
  • Het importeren van gegevensbestanden in Google Earth Pro is nu gemakkelijker dankzij de mogelijkheden om de gedeelde ballonstijl voor mappen te bewerken en de importlimiet voor categorieën te verhogen van 8 naar 64.
  • Met Google Earth Pro kunt u nu een hoogteprofiel weergeven tijdens het meten.

In Google Earth (consumenten- en Pro-versie):

• De netwerktoegang is verbeterd door betere ondersteuning voor proxy- en SSL-certificaten. Hierdoor worden problemen verholpen waardoor gebruikers geen balloninhoud of ingesloten browserinhoud konden bekijken.
  • De resolutie in hoogteprofielen voor lijnen en sporen is verbeterd.
  • De mogelijkheid is toegevoegd om 'Mijn plaatsen' te sorteren en de gebruikersinterface is verbeterd zodat punten in 'Mijn plaatsen' kunnen worden gevonden.
  • Er zijn verschillende verbeteringen aangebracht in Street View in Google Earth. We hebben de mogelijkheid toegevoegd om in te zoomen op een Street View-foto met behulp van een zoomregelaar. Street View in Earth lijkt nu nog echter dankzij een breder blikveld. De functie werkt nu sneller en vloeiender. We hebben een aantal kleine wijzigingen aangebracht in de gebruikersinterface, waaronder het toevoegen van een manier om te navigeren tussen verdiepingen wanneer u binnenshuis bent en het beschikbaar maken van meerdere verdiepingen in Street View.
  • Problemen verholpen met betrekking tot ontbrekende weglabels in gevallen waar wegen bochtig of ingezoomd zijn.

In Google Earth API-browserplug-ins:

• Een API toegevoegd voor het werken met tours.

Verholpen problemen en productwijzigingen:

• We hebben het parseren van de <coordinates>-tag nauwkeuriger gemaakt in versie 6.1 om beter te voldoen aan de standaard van OGC KLM 2.2. Er moeten spaties worden gebruikt om de waardecombinatie (lengte,breedte,hoogte) te scheiden die de coördinaten van één punt aangeven. U mag geen spaties toevoegen tussen de afzonderlijke coördinaten. We weten dat de vorige versies van de client minder streng waren, dus als uw KML-bestanden spaties bevatten tussen de coördinaten in de waardecombinaties, kunt u dit probleem het beste omzeilen door alle spaties onmiddellijk vóór en onmiddellijk na komma's tussen tags voor coördinaten te verwijderen.
  • Verschillende prestatieverbeteringen waardoor een vloeiendere ervaring mogelijk wordt in bepaalde computerconfiguraties.
  • Problemen met de functie 'Beperken tot weergave' tijdens het importeren van een vormbestand in Google Earth Pro zijn verholpen.
  • Een probleem is verholpen waardoor elementen in KML soms in onjuiste volgorde werden opgeslagen in Google Earth.
  • We hebben het opnemen van blikveld toegevoegd aan tours, evenals de mogelijkheid die wijzigingen af te spelen.
  • Een probleem is verholpen waardoor de pictogramkop niet werkte in de Google Earth API.
  • Wijzigingen om instanties van ontbrekend bureaubladpictogram en ontbrekende items in het snelmenu van een update te beperken.
  • De weergave van overlaypolygonen in de OpenGL-modus is versneld.
  • Een probleem is verholpen met het laden van KMZ-bestanden wanneer het eerste bestand op hoofdniveau een afbeeldingsbestand was.
  • GDAL-ondersteuning is bijgewerkt naar 1.7.0 en problemen bij het importeren van TAB-bestanden in Google Earth Pro zijn verholpen.
  • Een probleem verholpen met een verschil dat werd veroorzaakt in metingen wegens het gebruik van meerdere stralen in Google Earth.
  • Een probleem is verholpen waardoor plaatsmarkeringen die zijn gemaakt met UTM-coördinaten, niet werden verplaatst wanneer ze werden bewerkt.
  • Een probleem verholpen waardoor schermoverlays verdwenen in afdrukken.

Earth versie 6.0.2

Problemen met de desktopclient die zijn verholpen:

• Een probleem verholpen waardoor we bepaalde KML-laaggegevens te vaak ophaalden en problemen ondervonden wegens het gebruik van grote hoeveelheden geheugen en vertragingen tijdens het inzoomen.
  • Een probleem verholpen waardoor de tool Liniaal verdween. Als u in 6.0 bèta een meting uitvoerde met de tool Pad, de meting onderbrak om een plaatsmarkering toe te voegen en terugging naar het pad en op 'Opslaan' klikte, verdwenen de tools voor pad en liniaal helemaal.
  • Een probleem verholpen waardoor grote afstanden onjuist werden gemeten. Verbeterde navigatie in gebouwen in Street View.
  • Een probleem met het hoogteprofiel verholpen waardoor het profiel crashte als er een leeg gx:value-knooppunt in KML was.
  • De hoeveelheid terrein- en beeldgegevens geoptimaliseerd die wordt opgehaald wanneer foto-overlays worden bekeken.
  • Een probleem verholpen waardoor het programma soms crashte tijdens de weergave van 3D-gebouwen. Beschadigde links voor 'Vliegen naar' in lokale KML-bestanden gerepareerd.
  • Een probleem verholpen waardoor nieuwe plaatsmarkeringen werden toegevoegd met een absolute hoogte in plaats van vast aan de grond.
  • Een probleem verholpen waarbij de titel voor Panoramio-foto's niet wordt weergegeven wanneer de muisaanwijzer op Panoramio-pictogrammen wordt geplaatst als schaal-legenda is ingeschakeld.
  • Een probleem verholpen waardoor muren soms ontbraken in 3D-gebouwen.
  • Hoeveelheid gegevens geoptimaliseerd die wordt opgehaald in Street View.
  • Een probleem verholpen waardoor kantelen door 'Shift' ingedrukt te houden en het bladerwieltje te bewegen op de Mac slechts in één richting werkte.

Problemen die zijn verholpen in de browserplug-in voor Google Earth:

• Een crashprobleem verholpen waarbij getNormalStyleUrl werd aangeroepen in een StyleMap die verwees naar een niet-bestaande Style.
  • Enkele problemen verholpen met het gebruik van de plug-in op HTTPS-sites.
  • Functionaliteit voor het uitschakelen van navigatie op grondniveau via de API gerepareerd.

Earth versie 6.0B

Nieuwe functies in Google Earth 6

• Geïntegreerde Street View: in Google Earth 6 is Street View nu volledig geïntegreerd. U kunt Street View openen door het Pegman-pictogram in de navigatieknoppen neer te zetten of door helemaal tot op grondniveau in te zoomen op plaatsen met Street View.
  • 3D-bomen: Google Earth bevat nu bomen. U kunt bomen inschakelen door het selectievakje naast de laag 'Bomen' aan te vinken in de map met lagen voor 3D-gebouwen. U kunt op verschillende plaatsen bomen bekijken en we blijven bomen aan meer plaatsen toevoegen.
  • Eenvoudig te gebruiken historisch beeldmateriaal: wanneer u naar een gebied vliegt waarvoor historisch beeldmateriaal beschikbaar is, wordt de datum van het oudste beeldmateriaal weergegeven in de statusbalk onder aan het scherm. Als u op deze datum klikt, gaat u onmiddellijk terug in de tijd om het beeldmateriaal van die periode te bekijken.
  • Navigatie op grondniveau: in Google Earth 6 kunt u niet alleen rond kaartelementen vliegen, maar kunt u nu ook op de grond lopen om 3D-gebouwen en -bomen of Street View-beelden te bekijken.
  • 3D-metingen in Google Earth Pro: naast het meten van afstanden en gebieden op de grond kunt u nu de hoogte en breedte van 3D-gebouwen en afstanden van gebouwen tot de grond meten.

Overige wijzigingen in Google Earth 6

• Verbeteringen in de tourrecorder: in Google Earth 6 is de touropnamefunctie op meerdere manieren verbeterd. De tourrecorder integreert de activering van de modi Zonlicht, Street View en Historisch beeldmateriaal nu in de opgenomen tour. Bovendien is de opnamekwaliteit aanzienlijk verbeterd, waaronder natuurgetrouwere bewegingen en een betere synchronisatie met de geluidsopname.
  • Google Earth op PowerPC Mac: we beëindigen de ondersteuning voor Google Earth-builds die werken op PowerPC Macs. Gebruikers van PowerPC Macs kunnen versie 5.2 van Google Earth blijven gebruiken.
  • Google Earth op OS X 10.4: we beëindigen de ondersteuning voor Google Earth-builds die werken met versie 10.4 van Mac OS X. Gebruikers van deze versie van Mac OS X kunnen versie 5.2 van Google Earth blijven gebruiken.
  • Google Earth op Windows 2000: we beëindigen de ondersteuning voor Google Earth-builds die werken met Windows 2000. Gebruikers van Windows 2000 kunnen versie 5.2 van Google Earth blijven gebruiken.
  • Linux-builds: binaire bestanden van Google Earth voor Linux zijn nu gebaseerd op de Linux Standard Base. Hierdoor wordt de compatibiliteit van Google Earth met verschillende Linux-distributies verbeterd. Dit vereist wel dat gebruikers Linux Standard Base hebben geïnstalleerd op hun systeem. Als uw Linux-systeem niet beschikt over LSB, installeert u dit met apt, yum, smart of up2date. Als bijwerking van de overstap naar LSB worden joysticks momenteel niet ondersteund.

Verholpen problemen

• Problemen verholpen met betrekking tot langzame interne browser- en ballonprestaties
  • Problemen verholpen met betrekking tot beschadigde afbeeldingen in ballonnen in Google Earth 5.2.
  • Linux verwerkt nu KML in landen waar het decimale scheidingsteken niet '.' is.
  • Linux-oplossingen voor crashes die worden veroorzaakt door Flash.

Wijzigingen in de plug-in en API voor Google Earth

• Bijgewerkte API-versie 1.007
  • Nieuwe klasse KmlViewerOptions om de algemene weergavestatus in te stellen (Historisch beeldmateriaal, Street View en Zon)
  • Mogelijkheid toegevoegd om Street View in/uit te schakelen in GENavigationControl
  • Mogelijkheid toegevoegd om automatische overgang naar grondniveau in/uit te schakelen in GEOptions
  • Mogelijkheid toegevoegd om weergave van 3D-bomen in/uit te schakelen via nieuwe laag LAYER_TREES
  • AltitudeOffset-functionaliteit toegevoegd aan KmlLinearRing en KmlLineRing. Hiermee kan de hoogte voor alle vertexen worden ingesteld met één functieaanroep.
  • Mogelijkheid toegevoegd om selectie van gebouwen via muisinvoer in/uit te schakelen in GEOptions
  • Mogelijkheid toegevoegd om het markeren van gebouwen via muisinvoer in/uit te schakelen in GEOptions
  • Conversie van copyAsLookAt() en copyAsCamera() toegevoegd aan KmlAbstractView
  • Verbeterde prestaties in Mac OS X 10.6 (Snow Leopard).

Earth versie 5.2 (uit bèta)

Nieuwe functies in Google Earth 5.2 (uit bèta):

• Visualisatie van regen/sneeuw wanneer de laag 'Weer' is ingeschakeld in de Google Earth-client.

Verholpen problemen in Google Earth 5.2 (uit bèta):

• Problemen verholpen met de weergave van polygoonoverlays in de Google Earth-browserplug-in en de Google Earth-client bij gebruik van de Direct X-weergavemodus.
  • Algehele stabiliteit verbeterd door meerdere crashes te verhelpen die zijn waargenomen sinds de bètarelease.
  • Tekenvolgorde van grondoverlays en polygonen is hersteld naar gedrag dat vergelijkbaar is met dat in versie 5.1 en 5.0.
  • Meerdere bugs met betrekking tot de GPS-functionaliteit op verschillende apparaten zijn verholpen.
  • Een bug verholpen met betrekking tot muisnavigatie die niet werkte wanneer de tool Liniaal werd gebruikt.
  • Panoramafoto's op de laag '360Cities' (en vergelijkbare andere panoramafoto's) waren gekanteld in de bètaversie. Deze bug is verholpen.
  • Problemen met lijnen en polygonen bij het opslaan en afdrukken van afbeeldingen met hoge resolutie in Google Earth Pro zijn verholpen.
  • Verbeterde starttijd voor de interne browser.
  • Tekstschaal in 3D-weergave voor de tool Movie Maker in Google Earth Pro gerepareerd.

Earth versie 5.2
Nieuwe functies in Google Earth 5.2
  • Verbeterde functionaliteit van ingesloten browser: betere integratie van ingesloten browser met de applicatie Google Earth.
  • Tracks en multitracks in Google Earth: met een track kunt u een zichtbaar object in Google Earth maken (een puntpictogram of model) dat in de loop der tijd beweegt tussen verschillende posities. Met de schuifregelaar voor tijd kunt u een animatie van de positie en oriëntatie van een object weergeven en een lijn voor de route laten weergeven. Een multitrack is een verzameling tracks. U kunt tracks en multitracks maken door KML-documenten te maken of door uw GPS-gegevens te importeren (voor verschillende GPS-ontvangers of bestandsindelingen zoals GPX) in Google Earth.
  • Hoogteprofiel in Google Earth: in Google Earth kunt u het hoogteprofiel van een lijn of track weergeven. Het hoogteprofiel, de snelheid en bijbehorende extra gegevens (zoals hartslag) worden in een KML-bestand opgeslagen.
  • Meer bestandstypen toegevoegd die kunnen worden geïmporteerd: bestanden van NMEA (.log en .nmea), Garmin GDB, Garmin Training Center en Ozi Explorer kunnen nu worden gelezen. Extensies voor Garmin Fitness kunnen worden gelezen in GPX-indeling. Aanvullende gegevens voor hoogteprofiel en tracks worden verwerkt wanneer deze beschikbaar zijn.
Nieuwe functies in Google Earth Pro 5.2
Naast de functies die beschikbaar zijn in de consumentenversie van Google Earth, biedt Google Earth Pro ondersteuning voor de volgende extra functies.
  • Extra lagen in Google Earth Pro:
    1. 'Demografische gegevens VS': deze laag, geleverd door Nielsen Claritas, geeft gegevens weer van de Amerikaanse Census Tract, waaronder inkomen, leeftijd, etniciteit, gezinsgrootte, burgerlijke staat en meer voor 2010 en een voorspelling voor 2015.
    2. 'Perceelgegevens VS': deze laag, waarvoor de gegevens worden geleverd door DataQuick, levert essentiële informatie over percelen en gebouwen voor commercieel onroerend goed en woningen in de Verenigde Staten.
    3. 'Dagelijkse verkeersaantallen VS': deze laag, geleverd door Market Planning Solutions Inc., geeft de concentratie van voertuigverkeer weer voor verschillende gebieden in de Verenigde Staten.
  • Efficiënt geregionaliseerde KML-bestanden maken voor vectoren en beelden: u kunt nu hiërarchische vectorgegevens en beeldoverlays maken in Google Earth Pro.
  • Verbeteringen in de teken- en meettools. Dankzij de doorgevoerde wijzigingen is het eenvoudiger om te meten en te tekenen. U kunt nu ook afmetingen bekijken door de eigenschappen van een object te selecteren.
  • Algemene verbeteringen voor het importeren van spreadsheetgegevens en het toepassen van stijlsjablonen.
  • Andere wijzigingen zijn:
    • Verbeterde rendering van polygonen.
    • Bugs opgelost voor polygonen en beeldoverlays die zich uitstrekken over de datumgrens/antimeridiaan.
    • Bugs opgelost zodat dichter kan worden ingezoomd op 3D-modellen.
    • Bugs opgelost voor anti-aliaslijnen en -punten in Google Earth.
    • De stabiliteit en het geheugengebruik van de applicatie Google Earth zijn verbeterd.
    • Kleine verbeteringen in de interface voor tijd in de applicatie Google Earth.
    • Nieuwe pictogrammen voor Google Earth Pro en Google Earth EC.
    • Minder aliasing/flikkeren in de modus voor historische beelden.
    • Voor de consumentenversie en Google Earth Pro zijn de terreininstellingen verplaatst naar het optiemenu van het deelvenster 'Lagen'.
    • Verbeterde integratie van de Earth-galerij in de applicatie. De knop 'Inhoud toevoegen' is gewijzigd in de knop 'Earth-galerij' in het deelvenster 'Lagen'.
    • Er is ondersteuning toegevoegd voor Chinees uit Hongkong (ZH-HK).
    • Er is ondersteuning toegevoegd voor het coördinatensysteem MGRS.
    • Er is ondersteuning toegevoegd voor het bewerken van coördinaten in UTM.
Bekende problemen en tijdelijke oplossingen
In Google Earth Pro kunnen bij het maken van films met hoge resolutie de tekst en het beeld worden vervormd in de OpenGL-modus. We zoeken een oplossing voor dit probleem. Als u te maken krijgt met dit probleem, zijn er drie tijdelijke oplossingen die u kunt proberen:
  • Stel de venstergrootte zo in dat de 3D-weergave groter is dan de resolutie van de film die u opneemt.
  • Stel de venstergrootte zo in dat zowel de hoogte als de breedte van het 3D-venster kleiner zijn dan de benodigde resolutie.
  • Als u Windows gebruikt, kunt u de DirectX-modus gebruiken.
Wijzigingen voor de plug-in voor Google Earth 5.2
  • Verbeterde ondersteuning voor tijd:
    • Er kan worden geschakeld tussen historische beelden in de plug-in voor Google Earth. (#235)
    • Er kunnen tijdstempels en perioden worden ingesteld. (#177)
    • Er kan worden geschakeld in de interface voor tijd. (#202)
    • De kloksnelheid van de plug-in kan worden ingesteld. (#208, #143, #381, #419, #396)
    • De virtuele tijd/klok van de plug-in kan worden ingesteld. (#104)
    • Verbeterde accessormethoden:
      • getUrl
      • getComputedStyle (#392)
      • getElementbyUrl
      • getElementbyId (oplossing voor #60)
      • getElementbyType
      • getElementsByStyleUrl
      • Toegang tot inhoud in ballonnen
      • De inhoud van ballonnen kan worden opgehaald via getBalloonDescription, getBalloonHtml en getBalloonHtmlUnsafe. (#16) (#97).

Earth versie 5.100B
Release-opmerkingen voor Google Earth 5.100B
Deze release is een onderhoudsrelease waarin de volgende softwarefouten zijn opgelost:
  • Correcties in koptekst voor pictogramstijl.
  • Correctie van labels bij afdrukken met hoge resolutie in Pro.
  • Standaardlagen nu zichtbaar voor ondernemingsdatabases.
  • Met getKML is het nu mogelijk om KML-tekenreeksen van willekeurige lengte op te halen (Google Earth API).
  • HTTPS-ondersteuning toegevoegd voor ondernemings-API (Google Earth API).
  • Fout bij geleidelijk vervagen van regio's opgelost zoals hier gemeld:

http://http://code.google.com/p/earth-api-samples/issues/detail?id=329.

• Probleem met plaatsmarkeringen die knipperen in op regio's gebaseerde netwerklinks opgelost zoals hier gemeld:

http://code.google.com/p/kml-samples/issues/detail?id=310.

• Fout van crash bij afsluiten opgelost.
  • PhotoOverlay nu afgeleid van kmlOverlay en niet meer van kmlFeature (kmlPhotoOverlay.getColor() werkt nu) (Google Earth API).

Bovendien zijn in deze release de volgende wijzigingen aangebracht:
  • Verwijdering van label 'bèta' uit Google Earth-clients.
  • Bundeling van plug-in voor Google Earth-browser met Mac-installatieprogramma.
  • Installatiepakket voor Intel-gebaseerde Mac toegevoegd.

Earth versie 5.1

Release-opmerkingen voor Google Earth 5.1

Google Earth 5.1 is hoofdzakelijk een upgrade voor het verbeteren van de prestaties en het corrigeren van fouten in Google Earth 5.0. Tot de belangrijkste wijzigingen behoren:
  • Verbeterde opstarttijd. De verbetering is het beste merkbaar als gebruikers de Earth-applicatie meerdere keren opstarten.
  • Verbeterde algehele prestaties bij het renderen. Tot de wijzigingen behoren snellere rendering van de atmosfeer en het gebruik van gecomprimeerde texturen waar dit maar mogelijk is.
  • Verbeterde prestaties bij het renderen van wegen: de beeldfrequentie op plaatsen met een dicht wegennet is drie keer zo hoog als in eerdere releases.
  • Verbeterd geheugengebruik in de applica.
  • Aanzienlijk verbeterde beeldfrequentie en minder schokkerige beelden in de applicatie in vergelijking met eerdere releases.
  • Verbeterde prestaties bij grote, op regio gebaseerde KML-documenten met netwerklink. Sommige grote KML-documenten worden nu meer dan tweemaal zo snel verwerkt en gerendeerd dan in eerdere releases.
  • Verbeterde prestaties bij verwerken van KML-documenten. Grote, regiospecifieke KML-afbeeldingsoverlays zijn tot 80% sneller dan in eerdere versies.
  • Ondersteuning voor KML-hint = maan of Mars om over te schakelen naar KML-document van maan of Mars.
  • Beschikbaarheid van één installatieprogramma waarmee zowel de applicatie Google Earth als de browserplug-in worden geïnstalleerd.
  • Bureaubladapplicatie werkt nu in Windows 7.
  • Gebruikers kunnen de grootte van het cachegeheugen nu instellen op 1024 MB.
Release-informatie voor browserplug-in Google Earth 5.1
Alle informatie voor de Google Earth-applicatie geldt ook voor de browserplug-in. De volgende extra wijzigingen zijn aangebracht:
  • API-toevoegingen: raadpleeg de API-documentatie voor nadere details.
    • KmlListStyle::listItemType en KmlListeItemTypeEnum
    • google.earth.executeBatch(fn)
    • GETourPlayer::get/setCurrentTime
    • GETourPlayer::getDuration
    • GESchemaObject::release()
    • Experimentele functie KmlFeature::get/setOpacity
  • Verbeterde prestaties voor JavaScript-applicatie door toewijzing van tijd hieraan in Google Earth.
  • Eén installatieprogramma beschikbaar waarmee zowel bureaubladapplicatie als browserplug-in wordt geïnstalleerd.
Als u meer wilt weten over release-opmerkingen voor de API en plug-in, raadpleegt u http://code.google.com/apis/earth/documentation/releasenotes.html

Earth versie 5.0.1
Release-opmerkingen voor Google Earth 5.0.1
  • 3D-gebouwen: prestaties van OpenGL-modus zijn verbeterd. Streaming van gebouwen verloopt vloeiender en situaties waarin weinig geheugen beschikbaar is worden beter afgehandeld.
  • Tours: aanvlieg- en tourpaden verlopen vloeiender door verschillende gevallen van trillingen en onverwachte sprongen in het camerapad te corrigeren. Verbeter het maken van tours, zodat het tourpad een vloeiende interpolatie vertoont. Bij pauzeren worden open ballonnen opengelaten in plaats van dat zij worden gesloten. Ondersteun het genereren van tours vanuit geneste mappen met plaatsmarkeringen.
  • Collada-modellen: verwerking van collada-modellen wordt verbeterd zodat deze werken als meerdere hulpbronnen aan hetzelfde model worden gekoppeld. Verbeter de verwerking van geanimeerde patronen in de modellen.
  • Pro Movie Maker: Movie Maker zodanig verbeteren dat deze goed werkt in de aanwezigheid van een bewegend wateroppervlak. Gaten in films met hoge resolutie verhelpen. Fouten corrigeren bij het maken van grote AVI-films. Een crash bij het opnemen van films oplossen. Het probleem van een vervormde weergave bij maken van films met hoge resolutie is verholpen.
  • Herstel mislukking van de installatie op 64-bits Linux-machines ten gevolge van koppeling met een onjuiste versie van libssl.
  • Verbeterde selectie van objecten in de buurt van polen.
  • De situatie verhelpen waarbij Earth continu doorging met bijwerken nadat een tour was voltooid.
  • De verwerking van slepen en neerzetten in het linkermenu tussen mappen corrigeren.
  • Incidenteel optredende scrolbalken in ballonnen verwijderen.
  • Gaten in films en afdrukken met hoge resolutie verhelpen. Scheuren in beelden met hoge resolutie bij opslaan en afdrukken verhelpen als bewegend water in zicht is.
  • Een crash bij overschakeling naar Mars vanuit de fotoweergave verhelpen.
  • De atmosfeer van Mars op sommige grafische kaarten corrigeren zodat deze een rode kleur krijgt in plaats van de huidige blauwe.
  • Gepaste historische markeringen weergeven als helemaal is ingezoomd.
  • Gevallen verhelpen waarbij geluid blijft doorspelen hoewel een ballon is gesloten of een tour is onderbroken.
  • Het clusteren van tekst als het oog zich onder water bevindt verhelpen.
  • Een crash bij het afsluiten oplossen.
  • Problemen bij het verwerken van hoogtemodi in <Camera>-tags onder en boven water verhelpen.

Earth versie 5.0
Release-opmerkingen voor Google Earth 5.0
Nieuw in Google Earth 5.0 en hoger:
  • Ondersteuning voor het weergeven van onderwaterterrein, waterspiegel en onderwater 3D-modellen.
  • Ondersteuning voor historische beelden met inbegrip van nieuw UI-element waarmee onderdelen van historische beelden kunnen worden geselecteerd.
  • Nieuwe tourfunctie waarmee het mogelijk is een tour of presentatie op te nemen en af te spelen. Tevens is het opnemen en afspelen van geluid mogelijk.
  • Ondersteuning voor volledige HTML, JavaScript en iframes in ballonnen die in Earth worden weergegeven.
  • Ondersteuning voor beelden, terreinen of lagen op Mars via keuzemenu voor lucht en planeten.
  • Ondersteuning voor 15 nieuwe talen. In totaal worden nu 41 talen ondersteund.
  • Nieuwe algemene gebruikersinterface voor tijd in Earth, waarbij zonlicht, tijdgebaseerde KML en historische beelden worden ondersteund.
  • Opnieuw ontworpen pictogrammen van gebruikersinterface en splash-scherm.
  • Ondersteuning voor het openen van ballonnen met beschrijvingen door op lijnen en polygonen te klikken.
  • Ondersteuning voor willekeurige hoekposities voor grondoverlays.
  • 3D-gebouwen standaard ingeschakeld op machines die dit ondersteunen.
  • Anti-aliasing van volledige scène in OpenGL-modus op Windows-systemen.
  • Traceringsimport voor GPS-apparaten (46 nieuwe apparaten) en realtime tracering nu in gratis versie. U vindt meer informatie op http://earth.google.com/userguide/v4/ug_gps.html
  • Duidelijkere bouncing van labels bij KML-inhoud.
  • Aparte installatieprogramma's aangestuurd bij installatie voor alle gebruikers of individuele gebruiker onder Windows.
Verbeteringen in Google Earth 5.0:
  • Kortere opstarttijd.
  • Earth houdt zich beter aan cache-instellingen.
  • Snellere verwerking van KML-bestanden.
  • Aanzienlijke prestatieverbeteringen voor 3D-gebouwen in DirectX-modus.
  • Verbeterde ondersteuning voor anisotropische filters.
  • Verbeterde detailverwerking voor betere prestaties en kwaliteit.
  • Gebruik van OGC-standaard KML-namen bij opslaan van KML-bestanden.
  • Ondersteuning voor installatieprogramma's voor gebruikers zonder beheerdersrechten in Vista.
  • Verbeterde prestaties voor geregionaliseerde KML-bestanden.
  • Verbeterde prestaties in Pro-versie bij afdrukken van beelden, opslaan van beelden en vastleggen van films.
  • Extra HD-weergave-/uitvoerformaten toegevoegd.
Bekende problemen in Google Earth 5.0:
  • Bij weinig beschikbaar geheugen worden 3D-gebouwen mogelijk niet weergegeven in Earth. Enkele van de beschikbare tijdelijke oplossingen zijn het vergroten van de cache vanuit het optiemenu, het herstellen van de standaardopties vanuit het optiemenu, het opnieuw starten van de applicatie en het leegmaken van het cachegeheugen.
  • Op sommige Windows-systemen werkt het opnemen van geluiden mogelijk niet. In dit geval kunt u het probleem verhelpen door Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable Package (x86) te installeren.
  • Bij KML-inhoud kan de opmaak van ballonnen afwijken in vergelijking met eerdere versies en wordt er mogelijk een overbodige horizontale schuifbalk weergegeven.
  • Bij overschakeling naar de lucht vanuit Mars wordt het zoekvak mogelijk niet gewijzigd voor een zoekactie in de lucht. Als tijdelijke oplossing kunt u overschakelen naar Earth en terugschakelen naar de lucht.
  • Soms worden overlays die worden getekend op de zeespiegel tevens getekend op het onderwaterterrein.
  • Vanwege ontbrekende afbeeldingen in ballonnen kunnen de ballonnen gaan flikkeren.
  • In KMZ-bestanden met netwerklinks krijgen stijlen van een link niet altijd voorrang boven stijlen in het bovenliggende bestand.
  • KML-bestanden die zijn opgeslagen op een client hebben een overbodige extra naamruimtedeclaratie.
  • Het gebruik van 'vliegen naar' (door te dubbelklikken op een plaatsmarkering) bij het opnemen van een tour kan leiden tot beeldtrillingen bij het opnemen.