Julkaisutiedot

Earthin versio 7.1.2.2041

Google Earth -asiakassovelluksen tähän versioon korjatut ongelmat

• Käyttäjäasetusten Ota ohjain käyttöön -asetus on pois käytöstä oletusarvoisesti.  Tällöin punaiset suuntanuolet eivät näy näytöllä, jos ohjaussauvaa tai muita ohjaimia ei ole kalibroitu Earthin käynnistyksen yhteydessä.
  • Käytä HTTPS-protokollaa Google-yhteyksiin -asetus on päällä oletusarvoisesti, mikä takaa paremman tietoturvan.
  • Korjasimme ongelman, jossa välimuistin koko kasvoi käyttäjän määrittämiä rajoja suuremmaksi.
  • Korjasimme kaatumisongelman, joka ilmeni joidenkin Windows-tietokoneiden hakutoimintojen yhteydessä.
  • LEAP-sovellusliittymä päivitettiin versioon 1.0.8.
  • LEAP-ohjain reagoi nyt entistä herkemmin käden liikkeisiin. Nyt lentäminen on entistä sujuvampaa ja hallinta helpompaa, kun käytössä on LEAP.

Earthin versio 7.1.1.1888

Google Earth -asiakassovelluksen tähän versioon korjatut ongelmat

• LEAP-sovellusliittymä päivitettiin versioon 1.0.8 sekä korjattiin kaatumisongelma, joka ilmeni Earthin käytössä joillakin Windows XP -tietokoneilla. Jos haluat käyttää LEAP-laitetta Google Earthissa, varmista että käytössäsi on LEAP Motionin verkkosivustolta ladattu LEAP-ohjainversio 1.0.8 +.
  • Ota ohjain käyttöön -asetus on oletusarvoisesti päällä. Jos käytät kalibroimatonta ulkoista ohjainta (esim. sauvaohjain) tietokoneessasi, Earthissa saattaa näkyä runsaasti liikkeestä kertovia nuolia. Toimi tässä tapauksessa seuraavasti:
    1. Ota ohjain käyttöön -asetuksen poistaminen Asetukset-kohdan Navigointi-välilehdellä
    2. Irrota ulkoinen ohjain tai
    3. kalibroi ulkoinen ohjain uudelleen.

Earthin versio 7.1.1.1871

Google Earth -asiakassovelluksen tähän versioon korjatut ongelmat

• Korjasimme ongelman, jossa unified_cache_leveldb_leveldb2-hakemiston koko kasvoi Windows- ja Macintosh-käyttäjien määrittämiä rajoja suuremmaksi.
  • Kuvat näkyvät nyt tarkkoina lähennettäessä, vaikka välimuisti on täynnä.
  • Joidenkin NVIDIA-korttien, kuten GeForce 6600, 6800 ja 7950 näyttämä teksti ei enää katkea kesken. Myös DirectX-tilan navigointiongelmat on korjattu.
  • Kirjasin- tai kallistusasetuksia ei enää tarvitse määrittää uudelleen istuntojen välillä.
  • Kupla näkyy näytöllä, kun kiertomatkaa tallennetaan.
  • Lentosimulaattorin käyttöympäristöä parannettiin.
  • Mittakaavan selitteiden etäisyydet näkyvät oikein tulostettaessa.
  • Collada-malleissa ei enää näy virheellisiä pintakuviointeja.
  • Polygonit ja peittokuvat näkyvät nyt oikein meridiaanilla.
  • Joissakin grafiikkaprosessoreissa kaikki ohjaimet eivät näyttäneet kuvia asiakassovelluksessa. Nyt ongelma on korjattu.
  • Aurinkokuvien ja historiallisten kuvien ominaisuuksissa ajan liukusäädin näyttää nyt kesäajan oikein.
  • Suorituskyvyn ja vakauden parannuksia.
  • [Pro] Ylimääräisiä .avi -tiedostoja ei enää luoda, kun elokuvat muunnetaan kiertomatkoiksi Windows-käyttöympäristössä. [Pro] Eteläisen pallonpuoliskon joidenkin paikkojen näkyvyyden laskentaa ei enää näytetä virheellisesti.
  • [Pro] Mittakaavan selite ei enää katoa tulostettaessa, kun näkymää kallistetaan. Selite ei myöskään muutu korkealaatuisten, keskitasoisten ja heikkolaatuisten tulosteiden yhteydessä.

Tunnetut ongelmat

• Joillakin Radeon-grafiikkasuorittimilla (etenkin X1600) SketchUp-rakennukset näkyvät virheellisesti, kun Ilmakehä on päällä. Voit kiertää ongelman valitsemalla kolmiulotteiset kuvat näkyviin kohdasta 3D-näkymä > Maanpinta tai poistamalla Ilmakehä-ominaisuuden käytöstä.
  • Korkeusprofiili on tyhjä joillakin Mac-tietokoneilla, joissa on tietynmallinen NVIDIA GeForce -grafiikkasuoritin.
  • Macintosh-käyttöliittymissä Google Earth -laajennuksen asennus ei onnistu Firefoxilla, jos Firefoxin selainikkuna on auki. Voit kiertää ongelman asentamalla laajennuksen, kun Firefox ei ole auki. Huomaa, että ongelmaa ei esiinny laajennuksen päivityksen yhteydessä. Se ilmenee vain ensiasennuksessa.
  • Ääntä sisältävät kiertomatkat eivät näy kaikissa käyttöympäristöissä. Voit kiertää ongelman tallentamalla kiertomatkan sillä OS-käyttöjärjestelmällä, jota aiot käyttää kiertomatkan toistamiseen.
  • Kiertomatkan tallennus keskeytyy, jos 3D-näkymässä ei ole liikettä tallennuksen aikana.
  • Earth näkyy pikselöityneenä, jos sitä käytetään OpenGL-tilassa tietokoneissa, joissa on Intel 965 Express -piirisarja ja Windows XP tai Windows Vista. Voit kiertää ongelman suorittamalla Earthin DirectX-tilassa.
  • [Pro] Tulostuksen kaikki tyylivaihtoehdot eivät näy, kun Ilmakehä ei ole päällä. Näet vaihtoehdot, kun Ilmakehä on valittuna.
  • [Pro] Näkyvyys-varoitus näkyy paikkamerkeissä, kun kallistus on ≤2 m tai jyrkkä.
  • [Pro] Näkyvyyden laskemisen jälkeen Näkyvyys-alueen ulkopuolella olevat Earthin alueet eivät näy oikein. Kyseiset alueet näytetään oikein, kun poistut Näkyvyys-ominaisuudesta.

Earthin versio 7.1.1.1580

Google Earth Pron uudet ominaisuudet

• monipuolisten merkinnöillä varustettujen kuvien luominen tulosteista ja niiden tallennus
  • uudistettu tulostuksen kulku
  • Näkyvyys-/katselupaikkatyökalu suoraan paikkamerkitsimestä.

Google Earthin ja Google Earth Pron uudet ominaisuudet

• LEAP Motion -liiketunnistimen tuki
  • entistä parempi tähtikenttä
  • integroitu Googlen palautetyökalu
  • kuplien uusi ulkoasu.

Tähän versioon korjatut ongelmat

Google Earth -asiakassovellus

• Polygonit ja peittokuvat voivat ylittää myös kansainväliset päivämäärärajat.
  • Movie Makerin ja 3D-kuva-alueiden tarkasteluun on tehty suorituskykyparannuksia.
  • Merenpinta näkyy kaikissa Mac-asiakassovelluksissa, joissa on Intelin grafiikkasuorittimet.
  • Kartan koko nimi näkyy Google Maps Enginen kartoissa.
  • Earth-asiakassovellus tukee nyt PAC-tiedoston NTLM-varmennetta.
  • Päällekkäisten vektoritasojen muuntamisessa ilmennyt virheellinen Z-järjestys on korjattu.

Tunnetut ongelmat

• Laajennus ei käynnisty Internet Explorer 10 -versiossa. Voit kiertää ongelman ottamalla käyttöön yhteensopivuusnäkymän.
  • Korkeusprofiilit eivät näy kaikissa Mac-käyttöympäristöissä.
  • Google Earth -laajennuksen asennus ei onnistu, jos Firefoxin selainikkuna on auki. Voit kiertää ongelman asentamalla Google Earth -laajennuksen, kun selainikkuna on kiinni.
Earthin versio 7.0.3.8542

Tähän versioon korjatut ongelmat

Google Earth -asiakassovellus

• Korjasimme ongelman, jossa unified_cache_leveldb_leveldb2 hakemiston koko kasvoi joissakin tapauksissa Windows-käyttäjien määrittämiä rajoja suuremmaksi.
  • Nyt SSL-varmenteen peruutusvirheet käsitellään oikein.
  • Nyt Diorama-rakennusten valot näkyvät oikein OGL:ssä.
  • Kuplat eivät enää vilku kiertomatkan toiston aikana.
  • Kuvien ja polygonien peittokuvien ulkoasu on entistä parempi tietokoneissa, joissa on Radeon-grafiikkasuoritin.
  • Myös toimintojen vakaus on entistä parempi, kun käytössä on GeForce 6xxx- ja 7xxx-kortit.
  • Myös pitkäkestoisessa käytössä Earth toimii entistä vakaammin.
  • Kuvat näkyvät nyt myös Linux-käyttöympäristössä, kun käytössä on tietyt Intelin grafiikkasuorittimet.

Google Earth -laajennus

• Paikkamerkitsinten ja viivamerkkijonojen laatu ei enää heikkene laajennuksessa, kun selain päivitetään.

Tunnetut ongelmat

• Vedenpinta vilkkuu rannikoiden lähistöllä ja loppuu zoomauksen yhteydessä.
  • [Pro/Enterprise] Elokuvien toisto on hidasta etenkin, jos niissä on kallistettuja komiulotteisia kuvia. Voit kiertää ongelman käyttämällä Google Earth 6.2.2.6613 -versiota sellaisen elokuvien katseluun, joissa on kyseinen perspektiivi.
Earthin versio 7.0.2

Mitä uutta on Google Earth 7.0.2 -versiossa?

• Tähän versioon on tehty merkittäviä suorituskykyparannuksia. Kohtaukset latautuvat nopeammin kuin aikaisemmassa julkisessa beta-versiossa.
  • Pieniä parannuksia on tehty myös matkaoppaan käyttöliittymään.

Tähän versioon korjatut ongelmat

Google Earth -asiakassovellus

• Korjasimme ongelman, jossa käyttävät eivät voineet luoda elokuvia tallennetuista kiertomatkoista.
  • Wikipedian tekstit näkyvät nyt kiertomatkoissa.
  • Harmaiden rakennusten ja pakattujen polygonien valotehosteet ovat entistä paremmat.
  • Kuvissa ei enää näy reikiä, kun aurinko on valittu käyttöön DirectX-tilassa tietyissä laitteistokokoonpanoissa.
  • Kuvakkeet kohdistuvat oikein .dmg-tiedoston asennuksen jälkeen.

Google Earth 7 OOB:n tunnetut ongelmat

• Kun laajennusta käytetään DirectX-tilassa tietyillä Radeon-grafiikkakorteilla Windows-käyttöympäristössä, SketchUp-mallit ja pakatut polygonit näkyvät harmaina. Voit kiertää ongelman käyttämällä Earthia OpenGL-tilassa.
  • Kun laajennusta käytetään OpenGL-tilassa tietyillä Intel-grafiikkakorteilla, SketchUp-mallit ja pakatut polygonit näkyvät harmaina. Voit kiertää ongelman käyttämällä Earthia DirectX-tilassa.
  • Lukitut polygonit ja peittokuvat näkyvät moneen kertaan kolmiulotteisissa kaupungeissa joillakin laitteistokokoonpanoilla.
  • KML-peittokuvat eivät näy oikein kolmiulotteisissa kaupungeissa DX-tilassa joillakin laitteistokokoonpanoilla.
  • Vedenpinta vilkkuu rannikoiden lähistöllä ja loppuu zoomauksen yhteydessä.
  • Paikkamerkitsinten ja viivamerkkijonojen laatu heikkenee laajennuksessa, kun selain päivitetään. Voit kiertää ongelman lähentämällä katseltavaan KML-tiedostoon.
  • Meridiaanilla näkyy maanpinnan ja vedenpinnan poikkeamia.
Earthin versio 7.0
  • Kolmiulotteisten kuvien tuki: kolmiulotteisten tietojen avulla maailman miljoonakaupunkien ympäristö voidaan esittää kattavasti. Kolmiulotteiset kuvat ovat tällä hetkellä saatavilla näillä alueilla.
  • Asiakassovelluksen matkaopastoiminto: uuden matkaoppaan avulla voit tutustua maailmalla oleviin kiinnostaviin paikkoihin, joita et osaa edes etsiä. Liikkumisen aikana valmiiden kiertomatkojen ja kiinnostavien paikkojen pikkukuvat päivittyvät dynaamisesti nykyisen näkymäsi mukaan. Lisätietoja.
  • Google Maps Enginellä käytettävien maanpintatietojen tuki.
  • Lähentäminen kallistaa näkymän suurella korkeudella, jotta kolmiulotteiset kuvat voidaan näyttää.
  • Grafiikan mallinnustapa on yhtenäinen.
  • Aloitusvinkkien ja tilapalkin uusi ulkoasu.

Tähän versioon korjatut ongelmat

Google Earth -asiakassovellus

• Korjasimme Pro- ja Enterprise-versioiden ongelman, jossa välimuistiin tallennetut tiedot katosivat Mac OS 10.8+ -versioon päivityksen yhteydessä.
  • Ääntä voidaan nyt tallentaa mikrofonilla kiertomatkan luomisen aikana.
  • Entistä parempi Ilmakehä-ominaisuus tietokoneissa, joissa on NVIDIA GeForce -kortti.
  • Merenpohjaan lukitut polygonit näkyvät nyt oikein.

Google Earth 7:n tunnetut ongelmat

• Jos Enterprise-versiota käytetään PC-tietokoneella, historialliset kuvat vilkkuvat lukuisissa paikoissa ympäri maailman, kun ajan liukusäädin säädetään minimipäivämäärään. Voit kiertää ongelman käyttämällä Enterprise 6.2 -versiota.
  • Meridiaanin kanssa päällekkäiset maanpinnat, kuvat ja polygonit eivät aina näy kokonaan.
  • Tähän versioon on tehty muutoksia varjostajiin, mikä saattaa rasittaa vanhempia grafiikkakortteja. Katso järjestelmävaatimukset suositeltujen laitteiden päivitetystä luettelosta.

Earthin versio 6.2

Tämän version uudet ominaisuudet

• Tarkennettu haku sekä seuraavien ominaisuuksien tuki:
    • paikallisyritykset ja reittiohjeiden hakutulokset näkyvät nyt selvemmin. Ne näkyvät kokonaan HTML-sisältönä vasemmassa paneelissa.
    • entistä paremmat hakutulosten laadun kynnysarvot
    • kävelyreittiohjeet, pyöräilyreittiohjeet ja julkisen liikenteen haku
    • tasojen haku paikallisyrityshauissa. Paikallisyrityshaussa kaikki olennaiset tulokset näkyvät 3D-näkymässä. Hakupaneelissa näytetään 10 tulosta kerrallaan.
    • hakuehdotukset. Hakukyselyä kirjoitettaessa hakuehdotukset näkyvät avattavassa valikossa.
    • hakutulosten lataus yhdellä klikkauksella kahden sijaan.
  • Entistä parempi kuvien mallinnus:
    • Google Earth -kuvat näkyvät huomattavasti sujuvammin etenkin suurissa korkeuksissa
    • kuvien häivytys noudon yhteydessä
    • oletusarvoinen anisotrooppinen suodatus
    • kuvaruutujen entistä yksityiskohtaisempi laskenta.
  • Yhtenäinen verkkopino. Google Earth käyttää nyt samaa verkkopinoa kuville, vektorisisällölle, kuplasisällölle ja selaimen upotetulle sisällölle. Näin estetään tilanteet, joissa kuvat latautuvat, mutta kuplan sisältö ei näy joidenkin välityspalvelinasetusten takia.
  • Kuvakaappaukset voidaan nyt jakaa omille Google+ -piireille Google Earth -asiakassovelluksella.
  • Yhtenäinen kirjautuminen Googleen asiakassovelluksessa.
  • Entistä parempi suorituskyky kolmiulotteisten rakennusten näyttämisessä.

Tähän versioon korjatut ongelmat

Google Earth -asiakassovellus

• Korjasimme ongelman, jossa ilman -tunnistetta olevissa maanpeittokuvissa ei hahmonnettu täyttövärillä varustettuja suorakulmioita. KML-maanpeittokuvissa, joissa kuvat eivät lataudu suorakulmiot piirretään nyt oletusarvoisella tai käyttäjän määrittämällä täyttövärillä.
  • Kuplien HTML-sisältöä voi nyt luoda paikallisesti tallennetuista kuvista Lisää kuva -painikkeella.
  • Google Earth -laajennuksen ja -asiakassovelluksen välityspalvelinongelmat korjattiin.
  • Verkkolinkit voidaan nyt päivittää samanaikaisesti synkronointipäivitysten kanssa.

Google Earth -selainlaajennus ja -sovellusliittymä

• Korjasimme ongelman, jossa Google Earth -selainlaajennus antoi ATL 10.0 -virheen, kun laajennusta käytettiin Internet Explorerin versioissa 8 ja 9.
  • Korjasimme ongelman, jossa Google Earth -selainlaajennus ei muuta ikkunan kokoa Firefox 4 -versiossa ja uudemmissa versioissa Macilla.
  • Korjasimme ongelman, jossa ”-”-näppäin ei toimi Google Earth -laajennuksessa Macilla.
  • Korjasimme ongelman, jossa AJAX-lataaja palauttaa epätosi-arvon isSupported()-argumentille 64-bittisillä selaimilla, joita ei tueta.
  • Korjasimme oheistietokannoista lisättyjen kuvatasojen hahmonnusjärjestyksen.
  • Korjasimme ongelman, jossa kolmiulotteisten rakennusten näkymän muutokset eivät päivittyneet, jos maanpinta ei ollut näkyvissä.

Google Earth 6.2:n tunnetut ongelmat

• Uusia hakusivuja ja kuvakaappausten jakosivuja ei ole käännetty kokonaan kaikille kielille.
  • Google-kirjautumiskentän teksti leikkautuu alareunasta.
  • Pitkäkestoisten tai peräkkäin toistettavien kiertomatkojen ja pitkistä kiertomatkoista luotavien elokuvien yhteydessä esiintyy hieman epävakautta ja muistin käyttö voi kasvaa.

Earthin versio 6.1

Uutta Google Earth Prossa:

• Google Earth Pro tukee entistä paremmin tulostusta suoraan asiakassovelluksesta. Lisäsimme muun muassa tulostuksen ja paperin koon hallinnan sekä selitteen, joka sisältää pohjoisosoittimen ja mittakaavan, ja paransimme tehokkuutta.
  • Selkeämmän käyttöliittymän ja joidenkin kokoonpanojen entistä paremman suorituskyvyn ansiosta elokuvien luominen Google Earth Prolla onnistuu helposti.
  • Datatiedostojen tuominen Google Earth Prossa on entistä helpompaa, sillä kansioiden jaettuja kuplatyylejä voi muokata. Lisäksi tuontiluokituksen rajoitus nostettiin kahdeksasta 64:ään.
  • Google Earth Prossa voi nyt tarkastella korkeusprofiilia mittaamisen aikana.

Google Earthissa (kuluttaja- ja Pro-versioissa):

• Lisäsimme käytettäviä verkkoyhteystyyppejä parantamalla välityspalvelimien ja SSL:n varmenteiden tukea. Näin korjataan ongelma, jonka vuoksi käyttäjät eivät ole nähneet kuplan sisältöä tai upotettua selaimen sisältöä.
  • Viivojen ja polkujen korkeusprofiileissa näkyvää resoluutiota on parannettu.
  • Lisäsimme mahdollisuuden järjestellä omia paikkamerkintöjä ja paransimme käyttöliittymää siten, että omista paikkamerkeistä voi nyt etsiä pisteitä.
  • Google Earthin Street Viewiin tehtiin useita parannuksia. Lisäsimme mahdollisuuden zoomata Street View -kuvaan zoomauksen liukuvalitsimen avulla. Earthin Street View -näkymän syvyysvaikutelma on vahvempi leveämmän näkökentän ansiosta. Sen käyttäminen on nyt myös nopeampaa ja saumattomampaa. Teimme käyttöliittymään useita pieniä muutoksia. Sisätiloissa ollessaan voi esimerkiksi nyt liikkua kerrosten välillä, ja Street Viewissa on käytettävissä useita kerroksia.
  • Joitakin teiden tunnuksia puuttui, jos tiet olivat mutkaisia tai jos niihin zoomattiin. Korjasimme tämän virheen.

Selainlaajennuksien Google Earth -sovellusliittymässä:

Korjatut ongelmat ja tuotemuutokset:

• Jotta OGC KML 2.2 -standardia voidaan noudattaa tarkemmin, <koordinaatit>-tunniste jäsennetään aikaisempaa tiukemmin versiossa 6.1. Välilyöntejä saa käyttää ainoastaan erottelemaan kolme ominaisuutta (pituusaste,leveysaste,korkeus), jotka määrittävät yksittäisen pisteen koordinaatit. Yksittäisten koordinaattien väliin ei saa lisätä välilyöntejä. Aikaisemmat versiot eivät olleet yhtä tarkkoja tämän suhteen. Jos KML-tiedostojesi koordinaattikolmikossa on välilyöntejä, voit kiertää ongelman helposti poistamalla kaikki tyhjät välit juuri ennen pilkkua ja pilkun jälkeen <koordinaatit>-tunnisteessa.
  • Teimme useita tehokkuusparannuksia, jotka parantavat käyttökokemusta tietyissä tietokonekokoonpanoissa.
  • Korjasimme Restrict to View -ominaisuuden toiminnan tuotaessa muototiedostoa Google Earth Prohon.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi Google Earth joskus tallensi KML-tiedoston elementit väärään järjestykseen.
  • Kiertomatkoihin lisättiin tallennusnäkymän kenttä ja mahdollisuus tarkastella tehtyjä muutoksia.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi kuvakkeiden suunnat eivät toimineet Google Earth -sovellusliittymässä.
  • Teimme muutoksia vähentääksemme puuttuvia työpöytä- ja pikakuvakevalikkojen kuvakkeita päivityksen jälkeen.
  • Nopeutimme peittokuvapolygonien hahmontamista OpenGL-tilassa.
  • Korjasimme KMZ-tiedostojen latausongelman, joka aiheutui ensimmäisen päätason tiedoston ollessa kuvatiedosto.
  • Päivitimme GDAL-tuen versioon 1.7.0 ja korjasimme ongelmat, jotka esiintyivät tuotaessa .tab-tiedostoja Google Earth Prohon.
  • Korjasimme mittauseroavaisuuden, joka johtui useiden maan säteiden käytöstä Google Earthissa.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi UTM-koordinaattien avulla luodut paikkamerkit eivät liikkuneet niitä muokattaessa.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi ruudun peittokuvat katosivat tulostettaessa.

Earthin versio 6.0.2

Työpöytäsovelluksen korjatut ongelmat:

• Korjasimme ongelman, jonka vuoksi tiettyjä KML-tason tietoja noudettaessa käytettiin suuria määriä muistia ja zoomaus oli hidasta.
  • Korjasimme ongelman, joka aiheutti viivaintyökalun katoamisen. Jos 6.0-betaversiossa tehtiin mittauksia polkutyökalun avulla, lisättiin paikkamerkki kesken mittauksen, siirryttiin takaisin polkuun ja valittiin Tallenna, polku ja viivaintyökalu katosivat kokonaan.
  • Korjasimme ongelman, joka aiheutti mittausvirheitä pitkissä matkoissa. Paransimme Street View -navigointia rakennuksien sisällä.
  • Korjasimme virheen, jonka vuoksi korkeusprofiili kaatui, jos KML-tiedostossa oli tyhjä gx:value-solmu.
  • Optimoimme valokuvapeittokuvia tarkasteltaessa noudettavien maasto- ja kuvatietojen määrän.
  • Korjasimme virheen, joka aiheutti ohjelman kaatumisen kolmiulotteisia rakennuksia tarkasteltaessa. Korjasimme virheelliset Lennä kohteeseen -linkit paikallisissa KML-tiedostoissa.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi uudet lisätyt paikkamerkit olivat absoluuttisella korkeudella eivätkä kiinnitettyinä maahan.
  • Korjasimme ongelman, jossa Panoramio-kuvien nimet eivät näkyneet, kun Panoramio-kuvakkeita osoitettiin hiirellä ja mittakaavan selitteet olivat käytössä.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi kolmiulotteisista rakennuksista puuttui joskus seiniä.
  • Optimoimme Street Viewissa noudettujen tietojen määrän.
  • Korjasimme ongelman, jossa shift-painiketta painamalla ja kiekkopainiketta pyörittämällä tehty näkymän kallistus toimi Macissa vain yhteen suuntaan.

Earth-selainlaajennuksessa korjatut ongelmat:

• Korjasimme ongelman, jonka vuoksi laajennus kaatui, kun olemattomaan tyyliin viittaava StyleMap kutsui getNormalStyleUrl-toimintoa.
  • Korjasimme laajennuksen käyttöä https-sivustoissa koskevia ongelmia.
  • Korjasimme ongelman toiminnossa, jonka avulla maatason navigointi voitiin poistaa käytöstä sovellusliittymällä.

Earthin versio 6.0B

Google Earth 6:n uudet ominaisuudet

• Integroitu Street View: Google Earth 6:n Street View -kokemus on nyt kokonaan integroitu palveluun. Voit siirtyä Street View -tilaan joko käyttämällä Pegman-kuvaketta tai lähentämällä maatasoa lähimmälle tasolle paikoissa, joissa Street View on käytössä.
  • Kolmiulotteiset puut: Google Earthissa on nyt myös puita. Voit ottaa puut näkyviin valitsemalla ruudun kolmiulotteisten rakennuksien tason kansiossa olevan Puut-tason vieressä. Puita näkyy jo useissa paikoissa, ja niitä lisätään muihin paikkoihin myöhemmin.
  • Helppokäyttöiset historialliset kuvat: kun lennät alueelle, jolla historiallisia kuvia on saatavilla, vanhimpien kuvien päivämäärä näkyy ruudun alalaidassa olevassa tilapalkissa. Jos napsautat päivämäärää, näkyviin tulevat kyseisellä aikakaudella otetut kuvat.
  • Maatason navigointi: Google Earth 6:ssa voi lentämisen lisäksi nyt myös kävellä maanpinnalla ja tutkia näin kolmiulotteisia rakennuksia ja puita tai Street View -kuvia.
  • Kolmiulotteiset mittaukset Google Earth Prossa: maan tasossa olevien etäisyyksien ja alueiden mittaamisen lisäksi voit nyt myös mitata kolmiulotteisten rakennuksien korkeuksia ja leveyksiä sekä rakennuksien ja maan välisiä etäisyyksiä.

Muita muutoksia Google Earth 6:ssa

• Parannuksia kiertomatkan tallentamisessa: Google Earth 6:n kiertomatkan tallentamisominaisuutta on parannettu eri tavoin. Kiertomatkan tallentamisessa voi nyt hyödyntää auringonvalo-ominaisuutta, Street View -näkymää ja historiallisia kuvia. Lisäksi tallenteen laatua on parannettu merkittävästi: liikkeet toistuvat tarkemmin ja äänet ja kuva on synkronoitu paremmin.
  • Earth PowerPC Macissa: lakkautamme PowerPC Maceissa toimivien Google Earth -koontiversioiden tuen. PowerPC Macien käyttäjät voivat edelleen käyttää Google Earth 5.2 -versiota.
  • Earth OS X 10.4:ssä: Lakkautamme Mac OS X 10.4 -versiossa toimivien Google Earth -koontiversioiden tuen. Tämän Mac OS X -version käyttäjät voivat edelleen käyttää Google Earth 5.2 -versiota.
  • Earth Windows 2000:ssa: lakkautamme Windows 2000:ssa toimivien Google Earth -koontiversioiden tuen. Windows 2000 -käyttäjät voivat edelleen käyttää Google Earth 5.2 -versiota.
  • Linux-koontiversiot: Google Earthin Linux-binäärit perustuvat nyt Linux Standard Baseen. Tämä parantaa Google Earthin yhteensopivuutta eri Linux-versioihin. Linux-käyttäjien tulee asentaa Linux Standard Base järjestelmäänsä. Jos Linux-järjestelmääsi ei ole asennettu LSB:tä, asenna se apt-, yim-, smart- tai up2date-palvelun avulla. LSB:n käyttöönoton sivuvaikutuksena ohjaussauvoja ei tällä hetkellä tueta.

Korjatut ongelmat

• Korjasimme ongelmat, jotka liittyivät hitaaseen sisäiseen selaimeen ja kuplien tehokkuuteen.
  • Korjasimme ongelmat, jotka liittyivät Earth 5.2:ssa olevien kuplien virheellisiin kuviin.
  • Linux käsittelee nyt KML-tiedostoja sijainneissa, joissa kantalukujen erotin ei ole ".".
  • Korjasimme Flashista johtuvat kaatumiset Linuxissa.

Google Earth -laajennuksen ja -sovellusliittymän muutokset

• Päivitetty sovellusliittymän versio 1.007
  • Uusi luokka KmlViewerOptions, jonka avulla voi asettaa yleisen hahmontamisen tilan (historialliset kuvat, Street View ja aurinko).
  • Lisäsimme GENavigationControl-funktioon mahdollisuuden ottaa Street View käyttöön tai poistaa se käytöstä.
  • Lisäsimme GEOptions-funktioon mahdollisuuden ottaa käyttöön automaattinen siirtymä maanpinnan tason näkymään tai poistaa se käytöstä.
  • Lisäsimme mahdollisuuden ottaa käyttöön kolmiulotteisten puiden hahmontaminen tai poistaa hahmontaminen käytöstä uuden LAYER_TREES-tason kautta.
  • Lisäsimme altitudeOffset-toiminnon funktioihin KmlLinearRing ja KmlLineRing. Tämän toiminnon kautta voidaan asettaa korkeus kaikille kärkipisteille yhden funktiokutsun avulla.
  • Lisäsimme GEOptions-funktioon mahdollisuuden ottaa käyttöön rakennuksien valinta hiiren avulla tai poistaa valinta käytöstä.
  • Lisäsimme GEOptions-funktioon mahdollisuuden ottaa käyttöön rakennuksien korostus hiiren avulla tai poistaa korostus käytöstä.
  • Lisäsimme copyAsLookAt()- ja copyAsCamera()-muunnokset funktioon KmlAbstractView.
  • Paransimme ohjelman suorituskykyä Mac OS X 10.6 (Snow Leopard) -versiossa.

Betan jälkeinen Earthin versio 5.2

Betan jälkeisen Google Earth 5.2 -version uudet ominaisuudet

• Visualisoimme sateen/lumen säätason ollessa käytössä Google Earth -sovelluksessa.

Betan jälkeisessä Google Earth 5.2 -versiossa korjatut ongelmat

• Korjasimme Google Earth -selainlaajennuksessa sekä Google Earth -sovelluksessa Direct X -hahmonnustilaa käytettäessä esiintyneet polygonipeittokuvien hahmonnusongelmat.
  • Paransimme yleistä vakautta korjaamalla beta-versiosta saakka esiintyneitä kaatumisongelmia.
  • Palautimme maanpinnan tasossa olevien peittokuvien ja polygonien piirtämisjärjestyksen versioita 5.1 ja 5.0 vastaavaksi.
  • Korjasimme useita eri laitteiden GPS-toimintoa koskevia ongelmia.
  • Korjasimme ongelman, jonka vuoksi hiirinavigointi ei toiminut viivaintyökalua käytettäessä.
  • Beta-version panoraamakuvat 360-asteisten kaupunkien tasossa (ja muut vastaavat panoraamakuvat) oli kallistettu. Korjasimme tämän ongelman.
  • Korjasimme Google Earth Pro -versiossa esiintyneet ongelmat korkearesoluutioisten kuvien viivojen ja polygonien tallentamisessa ja tulostamisessa.
  • Nopeutimme sisäisen selaimen käynnistymisaikaa.
  • Korjasimme Google Earth Pron Movie Maker -työkalun tekstinskaalausongelman kolmiulotteisessa näkymässä.

Earthin versio 5.2
Google Earth 5.2:n uudet ominaisuudet
  • Upotetun selaimen toiminnallisuutta parannettu: upotettu selain on nyt integroitu paremmin Google Earth -sovellukseen.
  • Seurantareitti- ja Useiden reittien seuranta -toiminnot Google Earthissa: seurantareitin avulla voit luoda Google Earthissa yhden näkyvän objektin (joko pistekuvakkeen tai mallineen), joka liikkuu ajan myötä eri sijaintien välillä. Voit animoida objektin sijainnin ja suunnan ajan liukuvalitsimen avulla ja näyttää siirtymäpolkua seuraavan viivan. Useiden reittien seuranta on seurantareittien kokoelma. Voit luoda seurantareitin ja useiden reittien seurannan luomalla KML-asiakirjoja tai tuomalla Google Earthiin GPS-tietoja (useista GPS-vastaanottimista tai tiedostomuodoista, kuten GPX).
  • Google Earthin korkeusprofiili: Voit tarkastella viivamerkkijonon tai seurantareitin korkeusprofiilia Google Earthissa. Korkeusprofiili, nopeus ja muut lisätiedot (esimerkiksi sydämen syke) näytetään KML-tiedostossa.
  • Lisätyt tiedostojen tuontitavat: NMEA (.log ja .nmea)-, Garmin GDB-, Garmin Training Center- ja Ozi Explorer -tiedostoja voidaan nyt lukea. Garminin fitness-laajennukset luetaan nyt GPX-tietoina. Korkeusprofiilin ja seurantareitin tarkemmat tiedot käsitellään, jos ne ovat saatavilla.
Uusia ominaisuuksia Google Earth Pro 5.2:ssa
Google Earthin kuluttajaversion ominaisuuksien lisäksi Google Earth Pro -versio tukee seuraavia lisäominaisuuksia.
  • Google Earth Pron lisätasot:
    1. US Demographics: tiedot tarjoaa Nielsen Claritas. Näyttää Yhdysvaltojen väestönlaskenta-alueiden tiedot kuten tulot, iän, etnisen ryhmän, perheen koon, siviilisäädyn ja muita tietoja vuodelta 2010 sekä ennusteen vuodelle 2015.
    2. US Parcel Data: tiedot tarjoaa DataQuick. Näyttää Yhdysvaltojen kaupallisten ja asuinalueiden maa-alueiden ja rakennuksien tiedot.
    3. US DailyTraffic Counts: tiedot tarjoaa Market Planning Solutions Inc. Näyttää eri Yhdysvaltojen alueiden autoliikenteen.
  • Tehokkaitten alueellisten KML-tiedostojen luominen (vektorit ja kuvat): voit nyt luoda hierarkkisia vektoritietoja ja peittokuvia Google Earth Prossa.
  • Piirto- ja mittaustyökalujen parannukset: mittaaminen ja piirtäminen on nyt helpompaa. Näet mittaukset nyt myös valitsemalla objektin ominaisuudet.
  • Yleisiä parannuksia taulukkotietojen tuomiseen ja tyylimallien käyttämiseen
  • Muita muutoksia:
    • Paransimme polygonien hahmontamista.
    • Korjasimme päivämäärärajan ylittäviä polygoneja ja peittokuvia koskevia virheitä.
    • Korjasimme virheen, joka esti kolmiulotteisten mallineiden tarkastelun läheltä.
    • Korjasimme reunanpehmennystä käyttäviä Google Earthin viivoja ja pisteitä koskevia ongelmia.
    • Paransimme Google Earth -sovelluksen vakautta ja muistin käyttöä.
    • Teimme pieniä muutoksia Google Earthin Aika-käyttöliittymään.
    • Loimme uudet kuvakkeet Google Earthin Pro- ja EC-versioille.
    • Vähensimme reunojen pehmennystä/hohtoa historiallisten kuvien tilassa.
    • Siirsimme Maastokartta-asetuksen tasot-paneelista asetusvalikkoon kuluttaja- ja Pro-versioissa.
    • Paransimme Earth-gallerian integraatiota sovelluksessa ja vaihdoimme Lisää sisältöä -painikkeen Earth-galleriapainikkeeksi tasot-paneelissa.
    • Lisäsimme ZH-HK-kielen tuen.
    • Lisäsimme MGRS-koordinaattijärjestelmän tuen.
    • Lisäsimme tuen koordinaattien muokkaamiselle UTM:ssä.
Tunnettuja ongelmia ja ratkaisuja
Kun Google Earth Prossa tehdään korkearesoluutioisia elokuvia, teksti ja näkymä saattavat näkyä vääristyneenä OpenGL-tilassa. Pyrimme korjaamaan ongelman. Jos ongelma esiintyy, käytössäsi on kolme mahdollista ratkaisua.
  • Käytä sellaista ikkunan kokoa, jossa kolmiulotteinen näkymä on tallennettavan elokuvan resoluutiota suurempi.
  • Käytä sellaista ikkunan kokoa, jossa kolmiulotteisen ikkunan sekä pysty- että vaakakoko ovat tarvittavaa resoluutiota pienemmät.
  • Jos käytät Windows-käyttöympäristöä, voit käyttää DirectX-tilaa.
Google Earth -laajennuksen 5.2-version muutokset
  • Parannettu ajan tuki:
    • Mahdollisuus ottaa historialliset kuvat käyttöön tai poistaa ne käytöstä Google Earth -laajennuksessa (#235)
    • Mahdollisuus luoda aikaleimoja ja ajanjaksoja (#177).
    • Mahdollisuus ottaa aika-käyttöliittymä käyttöön tai poistaa se käytöstä (#202).
    • Mahdollisuus asettaa laajennuksen kellotaajuus. (#208, #143, #381, #419, #396)
    • Mahdollisuus määrittää laajennuksen virtuaalisen ajan tai kellon aika (#104).
    • Parannellut funktiot:
      • getUrl
      • getComputedStyle (#392)
      • getElementbyUrl
      • getElementbyId (korjattu #60)g
      • getElementbyType
      • getElementsByStyleUrl
      • Kuplan sisällön käyttö
      • kuplan sisällön nouto funktioiden getBalloonDescription, getBalloonHtml ja getBalloonHtmlUnsafe avulla (#16) (#97).

Earthin versio 5.100B
5.100B:n julkaisutiedot
Tämä julkaisu on ylläpitojulkaisu, joka korjaa seuraavat ohjelmistovirheet:
  • kuvaketyylin määritys
  • korkearesoluutiotulostuksen nimikkeet Pro-versiossa
  • parannettu oletustason näkyvyys yritystietokannoille
  • pitkien KML-jonojen hakumahdollisuus getKML-menetelmällä (Google Earth -sovellusliittymä)
  • https-tuen lisäys yrityssovellusliittymälle (Google Earth -sovellusliittymä)
  • alueiden nimien näkyvyyteen liittyvä ongelma, josta on ilmoitettu täällä:

http://http://code.google.com/p/earth-api-samples/issues/detail?id=329

• paikkamerkkien vilkkumiseen liittyvä ongelma aluepohjaisissa verkkolinkeissä; ongelmasta ilmoitettu aiemmin täällä:

http://code.google.com/p/kml-samples/issues/detail?id=310

• sovelluksen sammuttamista seuraava järjestelmän kaatuminen
  • PhotoOverlay-peittokuvat saadaan nyt kmlOverlay-ominaisuudesta kmlFeature-ominaisuuden sijaan (kmlPhotoOverlay.getColor() toimii nyt) (Google Earth -sovellusliittymä).

Tässä versiossa on lisäksi tehty seuraavat muutokset:
  • Beta-nimike on poistettu Google Earth -sovelluksista.
  • Google Earth -selainlaajennus on niputettu yhteen Mac-asennusohjelman kanssa.
  • Vain Intel-prosessoreille tarkoitettu Mac-asennuspaketti on lisätty.

Earthin versio 5.1

Google Earth 5.1:n julkaisutiedot

Google Earth 5.1 -versio on pääasiassa suorituskykyä ja ohjelmistovirheitä korjaava Google Earth 5.0 -version päivitys. Keskeiset muutokset:
  • Käynnistymisaikaa on nopeutettu. Tämän parannuksen huomaa parhaiten, kun Google Earth -sovellus käynnistetään useita kertoja.
  • Hahmonnuksen kokonaissuorituskykyä on parannettu. Muutoksiin kuuluvat mm. nopeampi ilmakehän hahmonnus ja pakattujen pintakuvioiden käyttö mahdollisuuksien mukaan.
  • Teiden hahmonnussuorituskykyä on parannettu: kuvanopeus on aikaisempia versioita kolme kertaa nopeampi tiheissä tieverkostoissa.
  • Sovelluksen muistikäyttöä on parannettu.
  • Sovelluksessa on aikaisempiin versioihin verrattuna huomattavasti tasaisempi kuvanopeus ja vähemmän kuvan välkkymistä.
  • Sovelluksen suuriin alueisiin pohjautuvien KML-verkkolinkkidokumenttien käsittelykykyä on parannettu. Osa suurista KML-dokumenteista käsitellään ja hahmonnetaan nyt yli kaksinkertaisella nopeudella aiempiin versioihin nähden.
  • KML-dokumenttien käsittelynopeutta on parannettu. Suuret alueelliset KML-peittokuvat ovat jopa 80 % nopeampia kuin edellisissä versioissa.
  • Tuki KML-vihjemääritykselle hint = moon tai hint = mars, joka vaihtaa näkymän Mars- tai kuunäkymäksi KML-dokumentin perusteella.
  • Tarjolla on yksi asennusohjelma, joka asentaa sekä Google Earth -sovelluksen että selainlaajennuksen.
  • Työpöytäsovellus toimii nyt Windows 7:n kanssa.
  • Käyttäjät voivat määrittää välimuistin kooksi nyt jopa 1 024 Mt.
Google Earth 5.1 -selainlaajennuksen julkaisutiedot
Kaikki Google Earth -sovellusta koskevat tiedot koskevat myös selainlaajennusversiota. Lisämuutoksia ovat seuraavat:
  • Sovellusliittymän lisäykset (lisätietoja sovellusliittymän ohjeissa):
    • KmlListStyle::listItemType ja KmlListeItemTypeEnum (luettelotyylit)
    • google.earth.executeBatch(fn) (eräajo)
    • GETourPlayer::get/setCurrentTime (ajan määritys)
    • GETourPlayer::getDuration (keston hakeminen)
    • GESchemaObject::release() (kaavaobjektin versio)
    • kokeellinen ominaisuus KmlFeature::get/setOpacity (läpinäkyvyyden määritys).
  • JavaScript-sovelluksen suorituskykyä on parannettu kohdentamalla sille käsittelyaikaa Google Earthissa.
  • Saatavilla on yksi asennusohjelma, joka asentaa sekä työpöytäsovelluksen että sovelluslaajennuksen.
Lisätietoja sovellusliittymän ja laajennuksen julkaisutiedoista on osoitteessa http://code.google.com/apis/earth/documentation/releasenotes.html

Earthin versio 5.0.1
Google Earth 5.0.1:n julkaisutiedot
  • Kolmiulotteiset rakennukset: OpenGL-tilan suorituskykyä on parannettu. Rakennukset toistetaan tasaisemmin, ja tilanteet, joissa muistia on vähän, käsitellään paremmin.
  • Kiertomatkat: Lennä kohteeseen -siirtymisestä ja kiertomatkojen reiteistä on tehty tasaisempia korjaamalla useita kuvan huojumiseen ja kameran reitin odottamattomiin hyppäyksiin liittyviä ongelmia. Kiertomatkoja on parannettu siten, että kiertomatkan reitin interpolointi on tasaisempaa. Kun sovelluksen toisto keskeytetään, avoimet kuplat jäävät avoimiksi eivätkä sulkeudu. Sovellukseen on lisätty mahdollisuus luoda kiertomatkoja paikkamerkkien sisäkkäisistä kansiosta.
  • Collada-mallineet: Collada-mallineen käsittelyä on parannettu, kun samaan mallineeseen liittyy useita resursseja. Animoitujen pintakuviointien käsittelyä mallineissa on parannettu.
  • Pro Movie Maker: animoitu vedenpinta toimii nyt oikein. Suuren erotuskyvyn elokuvissa näkyvät reikäkohdat on korjattu. Suurten AVI-elokuvien luontivirheet on korjattu. Järjestelmän kaatumisen aiheuttava virhe elokuvien tallennuksen aikana on korjattu. Korkearesoluutioisten elokuvien luomiseen liittyvä ongelma on korjattu tapauksissa, joissa näkymä vääristyy.
  • Korjattu 64-bittisten Linux-koneiden asennuksen epäonnistumisen aiheuttava ongelma, joka liittyy linkittämiseen väärään libssl-versioon.
  • Objektien lajittelua napojen lähellä on parannettu.
  • Virhetilanne, jossa Earth päivittyi jatkuvasti kiertomatkan jälkeen, on korjattu.
  • Vasemmanpuoleisen valikon kansioiden vetämis- ja pudottamisongelma on korjattu.
  • Ajoittaiset virheelliset vierityspalkit on poistettu kuplista.
  • Suuren resoluution elokuvissa ja tulostuksessa näkyvät reiät on korjattu. Suuren resoluution kuvien tallennus- ja tulostusnäkymien repeämät, jotka aiheutuvat näkymässä olevasta animoidusta vedestä, on korjattu.
  • Järjestelmän kaatumisen aiheuttava ongelma siirryttäessä Mars-näkymästä valokuvanäkymään on korjattu.
  • Mars-ilmakehä on korjattu joillekin grafiikkakorteille, jotta se näkyy punaisena sinisen sijaan.
  • Sovellus näyttää oikeat historialliset valintamerkit, kun näkymä lähennetään hyvin tarkaksi.
  • Tapaukset, joissa äänten toistaminen jatkuu selitekuplan sulkemisen tai kiertomatkan keskeyttämisen jälkeenkin, on korjattu.
  • Tekstin ryhmittely, kun näkymä on veden alta, on korjattu.
  • Sammutuksen aiheuttama järjestelmän kaatuminen on korjattu.
  • <Kamera>-tunnisteen korkeustilojen käsittelyyn vedenpinnan ala- ja yläpuolella liittyvät ongelmat on korjattu.

Earthin versio 5.0
Google Earth 5.0:n julkaisutiedot
Google Earth 5.0:n ja uudempien versioiden uudet ominaisuudet:
  • vedenalaisen maanpinnan, vedenpinnan ja vedenalaisten kolmiulotteisten mallineiden näyttötuki
  • historiallisten kuvien tuki, mukaan lukien uusi käyttöliittymäelementti, jonka avulla voi valita historiallisten kuvien ominaisuuksia
  • uusi kiertomatkaominaisuus, jonka avulla kiertomatka tai esittely voidaan tallentaa ja toistaa; tuki myös äänen tallentamiselle ja toistamiselle
  • täydellisen HTML:n, JavaScriptin ja iframe-elementtien tuki Google Earthissa näkyvissä selitekuplissa
  • Mars-kuvien/-pinnan/-tasojen tuki avattavissa Avaruus- ja Planeetat-valikoissa
  • 15 uuden kielen tuki – nyt yhteensä 41 kieltä
  • uusi yhtenäistetty, kellonaikaa tukeva Earth-käyttöliittymä, joka tukee auringonvaloa, aikaperusteisia KML-tiedostoja ja historiallisia kuvia
  • uudelleensuunnitellut käyttöliittymäkuvakkeet ja latausnäyttö
  • selitekuplien avaaminen napsauttamalla viivoja ja polygoneja
  • sattumanvaraisten kulmasijaintien tuki maanpinnan peittokuville
  • kolmiulotteiset rakennukset oletusarvoisesti käytössä niitä tukevissa koneissa
  • täyden näkymän reunanpehmennys OpenGL-tilassa Windows-käyttöjärjestelmissä
  • GPS-laitteen reitin tuonti (46 uutta laitetta) ja reaaliaikainen seuranta ilmaisessa versiossa. Lisätietoja on osoitteessa http://www.earth.google.com/userguide/v4/ug_gps.html
  • selvemmin avautuvat otsikot KML-sisällössä
  • erilliset asennusohjelmat, jotka on tarkoitettu asennukseen joko kaikille Windows-käyttöjärjestelmän käyttäjille tai yksittäisille käyttäjille.
Google Earth 5.0 -version parannukset:
  • nopeampi käynnistymisaika
  • Earth noudattaa tarkemmin välimuistin asetuksia
  • nopeampi KML-tiedostojen käsittely
  • kolmiulotteisten rakennusten käsittelykykyä DirectX-tilassa parannettu huomattavasti
  • parannettu anisotrooppisen suodatuksen tuki
  • parempi yksityiskohtien laskentakyky suorituskyvyn ja laadun parantamiseksi
  • OGC-standardin mukaisten KML-nimien käyttö KML-tiedostoja tallennettaessa
  • asennusohjelman tuki käyttäjille, joilla ei ole pääkäyttäjän oikeuksia Windows Vistassa
  • parannettu alueellisten KML-tiedostojen käsittelykyky
  • parannettu Pro-version kuvien tulostuksen ja tallennuksen sekä elokuvien tallennuksen suorituskyky
  • lisätty HD-näkymä/-tulostuskokoja.
Google Earth 5.0 -version tunnetut ongelmat:
  • Kun muistia on käytettävissä vähän, kolmiulotteisia rakennuksia ei välttämättä näytetä Google Earthissa. Tämä ongelma voidaan korjata esimerkiksi kasvattamalla välimuistin kokoa Asetukset-valikosta, palauttamalla oletusarvot Asetukset-valikosta, käynnistämällä sovellus uudelleen ja tyhjentämällä välimuisti.
  • Äänien tallennus ei välttämättä toimi kaikissa Windows-järjestelmissä. Voit korjata ongelman asentamalla Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable -paketin (x86).
  • KML-sisällön selitekuplien muotoilu voi olla erilainen edelliseen versioihin verrattuna, ja niissä voi näkyä turha vaakasuuntainen vierityspalkki.
  • Jos avaruusnäkymästä vaihdetaan Mars-näkymään, avaruushaun hakuruutu ei muutu. Tämä ongelma voidaan korjata siirtymällä Earthiin ja vaihtamalla näkymä takaisin avaruusnäkymäksi.
  • Joskus merenpinnalle piirretyt peittokuvat voivat tulla piirretyiksi myös vedenalaiseen maastoon.
  • Selitekuplien puuttuvat kuvat voivat aiheuttaa tietopallojen välkkymistä.
  • Verkkolinkkejä sisältävissä KMZ-tiedostoissa linkin tyylit eivät aina korvaa päätiedoston tyylejä.
  • Sovelluksesta tallennetuissa KML-tiedostoissa on tarpeeton ja ylimääräinen nimiavaruusilmoitus.
  • Lennä kohteeseen -ominaisuuden käyttäminen (kaksoisklikkaamalla paikkamerkitsintä) kiertomatkan tallennuksen aikana voi aiheuttaa tallennushäiriöitä.