Brukerhåndbok for Google Earth for Android (<3.0)

Denne brukerhåndboken tar for seg Google Earth for Android.

Velkommen til Google Earth for Android! Denne applikasjonen gjør om Android-enheten til et vindu mot verden, og herifra kan du se hele planeten i detalj. Du kan også se annet innhold.

Systemkrav

Støttede enheter Alle Android-enheter som er produsert i 2010 eller senere, og som kjører OS 2.1+
Støttede skjermoppløsninger Enhetene må ha en normal eller høy skjermtetthet, det vil si en skjermoppløsning på 320 x 480 eller høyere. Les mer om skjermoppløsninger.
SD-minnekort Minimum 211 MB
Minne på enhet Minimum 35 MB ledig systemminne
Enheter som støtter 3D-bygninger Enheten må ha tokjernet prosessor (f.eks. Motorola Xoom eller Motorola Atrix 4G) for at 3D-bygninger skal vises i listen over informasjonslag

Hvis du ikke finner Google Earth i Android Market, og du oppfyller alle systemkravene, kan du prøve å sende denne linken (https://market.android.com/details?id=com.google.earth) til telefonen din og deretter klikke på den fra mobilenheten. Dette skal åpne Android Market-appen direkte på Google Earth.

Google Earth for Android fungerer best med Wi-Fi-tilkobling, ikke 3G- eller annen datanettverkstilkobling.

Navigering

Du kan navigere gjennom denne 3D-visningen av jordkloden på flere måter:

Se deg rundt

Sørg for at ikonet Se deg rundt er valgt nede til venstre på skjermen. Raden under øyet er grønn om dette er tilfelle.

Plassér deretter én finger på skjermen og beveg den for å se en 360-graders visning fra den aktuelle posisjonen.

Hvis raden under øyet ikke er grønn, betyr dette at ikonet Se deg rundt ikke er aktivert. Trykk på ikonet for å aktivere Se deg rundt.
Panorering

Sørg for at  ikonet Se deg rundt
nede til venstre på skjermen er deaktivert. Dette gjør at du automatisk kan gå inn i modusen Panorering.

Plasser deretter én finger på skjermen, og dra den i ønsket retning. Du kan også «kaste» visningen ved å dra fingeren raskt over skjermen.

Hvis linjen under Se deg rundt-ikonet er grønn, trykker du på den for å slå av Se deg rundt-modus og aktivere Panorering-modus.
Zoom inn
Plasser to fingre på skjermen samtidig, og beveg dem fra hverandre, ELLER dobbelttrykk på skjermen.
Zoom ut Plasser to fingre på skjermen samtidig, og beveg dem mot hverandre (klyp).
Vipp
Forsikre deg først om at «Se deg rundt» er aktivert ved å trykke på ikonet Se deg rundt. En rad under øyet endrer farge til grønn for å indikere at den er aktivert.

Du kan vippe opp ved å trykke på skjermen og dra nedover.
Du vipper ned ved å trykke på skjermen og dra oppover.
Min posisjon

Klikk på Meny-knappen, og velg Min posisjon. Google Earth flyr deg til posisjonen din og markerer det eksakte punktet med en blå prikk.
Avslutt menyvalg
Når du har gjort eventuelle valg i menyen, kan du trykke på Tilbake-knappen for å gå tilbake til Google Earth-visningsprogrammet.
Tilbakestill til nord opp-visning
Klikk på kompasset øverst til høyre på skjermen for å gå tilbake til nord opp-visning

Hvis du vil ha mer informasjon om nøyaktigheten til «Min posisjon», kan du gå til denne relaterte artikkelen i brukerstøtten for Google Maps for mobil.

Vipping av visningen

Når du starter Google Earth for Android, er standardvisningen av jordkloden ovenfra og ned. Du kan vippe visningen for å få et annet perspektiv på området du utforsker. Du kan vippe visningen 360 grader, noe som betyr at du kan se horisonten.

Du vipper visningen ved å trykke på ikonet Se deg rundt og sørge for at det er aktivert. Du vipper opp ved å trykke på skjermen og dra nedover. Du vipper ned ved å trykke på skjermen og dra oppover.

Søk etter steder eller bedrifter

Søk
Kompass-ikon
Du kan søke etter steder ved å trykke på Meny-knappen og velge Søk-ikonet.

Så søker du etter steder eller bedrifter ved å skrive inn søkeordene (f.eks. «pizza i Oslo», «Pasvik i Finnmark», «Stortinget, 0026 Oslo», «Brasil»).

Hvis søket gir mange resultater, viser Google Earth for Android et ikon for hvert resultat. Trykk på ønsket ikon for å «fly» til denne posisjonen.
Fjerning av søkeresultater
Gå til menyen og velg Fjern søkeresultater. Trykk på Tøm logg.

Dette gjør at tidligere søk ikke vises som forslag i søkefeltet, og de gjeldende søkeresultatene slettes.

Tips – hvis du flyr til et sted etter at du har trykket på et søkeresultat, stoppes bevegelsen hvis du trykker på skjermen.

Visning av innhold

Du kan vise innhold som forbedrer geografien i visningsområdet. Dette omfatter steder, bedrifter, Panoramio (bilder), Wikipedia, grenser, etiketter og terreng.

I Google Earth trykker du på knappen Meny for å vise alternativene for lag.

Fra Meny-knappen velger du Lag. Du kan velge og velge bort lag ved å trykke på avmerkingsboksen til høyre for navnet på laget.

Når du har aktivert dette innholdet, trykker du på tilsvarende ikoner i hovedvisningen for å vise mer informasjon. Ikonene du ser for et gitt område kan variere når du zoomer inn eller ut.

Aktiver terreng for å se kupert terreng eller fjellterreng i 3D.

Alternativer for buffer, søkelogg og måling

Innstillinger

Fra innstillingsmenyen kan du bruke følgende alternativer:
Tøm databuffer Trykk på alternativet «Tøm databuffer» for å tømme bufferen.

Google Earth lagrer små mengder med bilder og data som du har sett på for å kunne vise denne informasjonen raskt neste gang du navigerer til disse områdene.

Du kan, om nødvendig, gjenopprette noe minneplass ved å tømme bufferen.
Angi avstandsenhet Du kan veksle mellom miles/fot og km/m ved å trykke på menypilen som går nedover.