Google Earth -käyttöopas Androidille (< 3.0)

Tämä opas sisältää Google Earth Androidille -sovelluksen käyttöohjeet.

Tervetuloa Google Earth Androidille -sovellukseen! Tämän sovelluksen avulla Android-laitteestasi tulee ikkuna maailmaan. Näet koko planeettamme yksityiskohtineen. Voit myös näyttää lisäsisältöä.

Järjestelmävaatimukset

Tuetut laitteet Kaikki vuonna 2010 tai myöhemmin valmistetut Android-laitteet, joissa on käytössä OS 2.1 tai uudempi
Tuetut näyttötarkkuudet Laitteessa on oltava tavallinen tai korkeatarkkuuksinen näyttö, jonka tarkkuus on vähintään 320 x 480 kuvapistettä. Lisätietoja näyttötarkkuuksista.
SD-muistikortti Vähintään 211 Mt
Laitemuistia Vähintään 35 Mt vapaata järjestelmämuistia
3D-rakennuksia tukevat laitteet 3D-rakennukset näytetään tasoluettelossa laitteilla, joissa on kaksiytiminen suoritin (esim. Motorola Xoom, Motorola Atrix 4G)

Jos et löydä Google Earth -sovellusta Android Marketista ja laitteesi täyttää tarvittavat järjestelmävaatimukset, lähetä tämä linkki (https://market.android.com/details?id=com.google.earth) puhelimeesi ja klikkaa sitä mobiililaitteessasi. Tällöin Android Marketin pitäisi avautua suoraan Google Earth -sovellukseen.

Google Earth Androidille toimii wifi-yhteydellä paremmin kuin 3G-yhteydellä tai muulla datayhteydellä.

Navigointi

Voit navigoida maapallon 3D-esityksen halki usealla tavalla:

Katsele ympärillesi

Varmista, että näytön vasemmassa alakulmassa näkyvä Katsele ympärillesi -kuvake on valittuna. Kun se on valittuna, silmän alapuolella oleva palkki näkyy vihreänä.

Nyt voit tarkastella 360 asteen näkymää nykyisessä sijainnissa koskettamalla näyttöä yhdellä sormella ja liikuttamalla sitä.

Jos silmän alapuolella näkyvä palkki ei ole vihreä, Katsele ympärillesi -kuvake ei ole valittuna. Ota Katsele ympärillesi -toiminto käyttöön koskettamalla kuvaketta.
Panoroi

Varmista, että näytön vasemmassa alakulmassa näkyvä Katsele ympärillesi -kuvake
ei ole valittuna. Nyt voit siirtyä Panorointi-tilaan automaattisesti.

Kosketa näyttöä yhdellä sormella ja vedä sitä haluamaasi suuntaan. Voit myös heittää näkymän haluamaasi suuntaan nopealla pyyhkäisyllä.

Jos Katsele ympärillesi -kuvakkeen alla oleva palkki on vihreä, voit poistaa Katsele ympärillesi -tilan käytöstä koskettamalla palkkia ja siirtyä sitten Panorointi-tilaan.
Lähennä
Paina näyttöä yhtä aikaa kahdella sormella ja liikuta niitä erilleen toisistaan TAI napauta näyttöä kahdesti.
Loitonna Paina näyttöä yhtä aikaa kahdella sormella ja liikuta niitä lähemmäs toisiaan (nipistä).
Kallista
Ota ensin Katsele ympärillesi -tila käyttöön koskettamalla Katsele ympärillesi -kuvaketta. Kun silmän alapuolella näkyvä kuvake muuttuu vihreäksi, tila on käytössä.

Voit kallistaa näkymää ylös koskettamalla näyttöä ja työntämällä sormea alas.
Voit kallistaa näkymää alas koskettamalla näyttöä ja työntämällä sormea ylös.
Oma sijainti

Klikkaa Valikko-painiketta ja valitse Oma sijainti. Nyt Google Earth vie sinut tarkkaan sijaintiisi ja merkitsee sen sinisellä pisteellä.
Valikon sulkeminen
Kun olet valinnut haluamasi ominaisuudet valikosta, Palaa Google Earth -näkymään painamalla Takaisin-painiketta.
Palauta näkymä, jossa pohjoinen on ylhäällä
Jos haluat palauttaa näkymän, jossa pohjoinen on ylhäällä, napauta ruudun oikeassa yläkulmassa näkyvää kompassia

Lisätietoja Oman sijainnin tarkkuudesta on tässä Google Maps mobiililaitteille -ohjekeskuksen artikkelissa.

Näkymän kallistaminen

Kun käynnistät Google Earth Androidille -sovelluksen ensimmäisen kerran, maa näkyy oletuksena suoraan yläpuolelta. Voit kallistaa näkymää, kun haluat nähdä tarkastelemasi alueen eri perspektiivistä. Voit kallistaa näkymää täydet 360 astetta.

Jos haluat kallistaa näkymää, ota Katsele ympärillesi -tila käyttöön koskettamalla sen kuvaketta. Kallista kuvaa ylös koskettamalla näyttöä ja vetämällä sormea alas. Kallista kuvaa alas koskettamalla näyttöä ja työntämällä sormea ylös.

Paikkojen tai yritysten hakeminen

Haku
Kompassikuvake
Voit etsiä sijainteja koskettamalla Valikko-painiketta ja valitsemalla Haku-kuvakkeen.

Hae sitten paikkaa tai yritystä kirjoittamalla haluamasi hakutermit (esim. ”pizza Tampere”, ”Tuira, Oulu”, ”Hämeenkatu 1 Tampere” tai ”Helsinki”).

Jos hakusi tuottaa useita tuloksia, Google Earth Androidille näyttää luettelon tuloksista. Kosketa haluamaasi kuvaketta, niin siirryt valitsemaasi paikkaan.
Hakutulosten tyhjentäminen
Avaa Valikko ja valitse sitten Tyhjennä hakutulokset. Kosketa Tyhjennä historia.

Tyhjentäminen estää aiempien hakujen näkymisen ehdotuksina hakukentässä ja poistaa viimeisimmät hakutulokset.

Vinkki - Jos näkymä alkaa siirtyä uuteen paikkaan kosketettuasi hakutulosta, voit pysäyttää siirtymisen koskettamalla näyttöä.

Sisällön näyttäminen

Voit tuoda näkyviin näkymää tehostavaa maantieteellistä sisältöä katselemaltasi alueelta. Tämä sisältö voi olla rajoja ja nimiä, maanpinnan muotoja tai tietoja Placesista, yrityksistä, Panoramiosta (valokuvia) tai Wikipediasta.

Paina Google Earthissa Valikko-painiketta, niin näkyviin tulee kuvatasovalinta.

Valitse Valikko-kohdasta Tasot. Voit valita tason koskettamalla tason nimen oikealla puolella olevaa valintaruutua tai poistaa valinnan.

Kun olet ottanut sisällön käyttöön, voit koskettaa sitä vastaavia päänäkymän kuvakkeita, niin saat lisätietoja. Lähentäminen ja loitontaminen voivat muuttaa näkyvissä olevia kuvakkeita.

Kun maanpinnan muodot ovat käytössä, näet mäet tai vuoret kolmiulotteisina.

Välimuisti, hakuhistoria ja mittayksikkövaihtoehdot

Asetukset

Asetukset-valikossa on seuraavat vaihtoehdot:
Tyhjennä välimuisti Tyhjennä välimuisti -valinta tyhjentää välimuistin.

Google Earth tallentaa pienen osan katsomistasi kuvista ja tiedoista, jotta ne ovat nopeasti käytettävissä seuraavalla kerralla, kun katselet samoja alueita.

Tyhjentämällä välimuistin voit tarvittaessa vapauttaa jonkin verran tallennustilaa.
Aseta pituusyksikkö Voit vaihdella yksiköiden mi/ft ja km/m välillä valikon alanuolella.