De här anvisningarna gäller äldre versioner av Google Earth. Få hjälp med nya Google Earth.

Installera och avinstallera Google Earth Pro

Viktigt! För att kunna använda Google Earth Pro och dess funktioner måste du ha följande versioner av programmet:

• version 7.1.8 eller senare krävs för att använda Google Earth Pro
  • version.3.3 eller senare krävs för att få åtkomst till Google Street View i Google Earth Pro

För att installera Google Earth Pro eller uppgradera till den senaste versionen måste duladda ned programmet

Systemkrav

Datorn måste uppfylla följande lägsta systemkrav för att Google Earth Pro ska fungera.

Systemkonfiguration för Windows

Minimum:

• Operativsystem: Windows 7
  • CPU: 1 GHz eller snabbare
  • Systemminne (RAM): 2 GB
  • Hårddisk: 2 GB ledigt utrymme
  • Internetanslutning
  • Grafikprocessor: kompatibel med DirectX 9 eller OpenGL 1.4

Rekommenderas:

• Operativsystem: Windows 7 eller senare
  • CPU: 2 GHz dubbla kärnor eller snabbare
  • Systemminne (RAM): 4 GB
  • Hårddisk: 4 GB ledigt utrymme
  • Snabb internetanslutning
  • Grafikprocessor: kompatibel med DirectX 11 eller OpenGL 2.0
Systemkonfiguration för Mac

Minimum:

• Operativsystem: Mac OS 10.8
  • CPU: Intel 64-bitars
  • Systemminne (RAM): 2 GB
  • Hårddisk: 2 GB ledigt utrymme
  • Internetanslutning
  • Grafikprocessor: kompatibel med OpenGL 1.4

Rekommenderas:

• Operativsystem: Mac OS 10.8 eller senare
  • CPU: Intel 64-bitars dubbla kärnor
  • Systemminne (RAM): 4 GB
  • Hårddisk: 4 GB ledigt utrymme
  • Snabb internetanslutning
  • Grafikprocessor: kompatibel med OpenGL 2.0
Systemkonfiguration för Linux

Minimum:

• Operativsystem: Ubuntu 14/Fedora 23 (eller motsvarande) eller senare
  • CPU: kompatibel med amd64, 1 GHz
  • Systemminne (RAM): 2 GB
  • Hårddisk: 2 GB ledigt utrymme
  • Internetanslutning
  • 3D-grafikundersystem: kompatibelt med OpenGL 1.4

Rekommenderas:

• CPU: kompatibel med amd64, 2 GHz
  • Systemminne (RAM): 4 GB
  • Hårddisk: 4 GB ledigt utrymme
  • Snabb internetanslutning
  • 3D-grafikundersystem: kompatibelt med OpenGL 2.0
  • Skärm: 1 280 × 1 024, 32-bitars färg

Google Earth Pro fungerar med de senaste versionerna av Ubuntu- och Fedora Linux-distributionerna. Google Earth Pro kanske också kan köras på andra populära distributioner, men på grund av det stora antalet olika Linux-plattformar kan vi inte garantera detta.

Installera Google Earth Pro

Installera Earth Pro på Windows
  1. Ladda ned Google Earth Pro.
  2. Dubbelklicka på filen och följ installationsanvisningarna.
  3. Öppna Google Earth Pro genom att klicka på Start följt av Program följt av Google Earth Pro. Klicka på Google Earth Pro.
Så här installerar du Earth Pro på en Mac:
  1. Ladda ned Google Earth Pro.
  2. Öppna filen GoogleEarthProMac-Intel.dmg.
  3. Öppna filen Install Google Earth Pro.pkg och följ installationsanvisningarna.
  4. Starta Google Earth Pro genom att öppna mappen Program och dubbelklicka på Google Earth Pro.

Obs! Under installationen blir du ombedd att ange ett administratörslösenord i Mac OS X. Informationen lämnas aldrig ut till Google.

Åtgärda installationsfel

Innan du följer anvisningarna nedan:

• Kontrollera att operativsystemet stöds.
  • Om du använder Google Earth Pro bör du kontrollera att du har administratörsbehörighet på datorn eller installera programmet via ett administratörskonto på den lokala datorn.
Åtgärda vanliga fel

MSI- eller .dll-fel

1. Avinstallera din version av Google Earth Pro genom att välja Kontrollpanelen följt av Avinstallera ett program.
    Obs!
    I vissa versioner av Windows klickar du på Kontrollpanelenföljt av Lägg till eller ta bort program.
  2. Uppgradera till den senaste versionen via nedladdningslänken för Google Earth Pro.
Använda Earth med brandväggs- eller skyddsprogram

Om du har problem med att ansluta till Google Earth Pro och datorn har en programvarubrandvägg kanske Google Earth Pro inte får åtkomst till internet. Följande är exempel på vanliga programvarubrandväggar med virusskydd:

• McAfee Personal Firewall Plus (även i McAfee Internet Security Suite)
  • ZoneAlarm
  • Norton Personal Firewall

Kontrollera följande för att åtgärda brandväggsproblem i inställningarna för virusskydd:

• googleearth.exe är inte blockerat (endast Windows)
  • åtkomst till port 80 är tillåten för program som inte är webbläsare

Obs! Innan Google Earth Pro har installerats blir du ombedd att ange ett administratörslösenord i Mac OS X. Informationen lämnas aldrig ut till Google.

Avinstallera Google Earth Pro

Så här avinstallerar du Earth Pro på en PC:

Äldre versioner av Windows

1. Klicka på Start följt av Inställningar följt av Kontrollpanelen.
  2. Dubbelklicka på Lägg till/ta bort program.
  3. Leta reda på och välj Google Earth Pro.
  4. Klicka på Ta bort följt av Ja följt av Slutför.

Windows 7 eller senare

1. Klicka på Start följt av Inställningar följt av Kontrollpanelen.
  2. Dubbelklicka på Avinstallera ett program.
  3. Leta reda på och välj Google Earth Pro.
  4. Klicka på Avinstallera.
Så här avinstallerar du Earth Pro på en Mac:
  1. Öppna mappen Program och sök efter Google Earth Pro.
  2. Högerklicka på ikonen för Google Earth Pro och välj Flytta till papperskorgen.

Så här tar du bort alla Google Earth Pro-filer från en Mac:

1. Öppna Finder.
  2. Klicka på OK högst upp.
  3. Håll Alt-tangenten nedtryckt på tangentbordet och klicka på Bibliotek
  4. Välj Cache följt av Google Earth Pro och radera alla filer.
  5. Välj sedan Bibliotek följt av Programsupport följt av Google Earth Pro och radera alla filer.

Äldre versioner av Mac OSX

1. Öppna Finder.
  2. Klicka på Hemkatalog-ikonen märkt med ditt användar-id.
  3. Välj Bibliotek följt av Cache följt av Google Earth Pro och radera alla filer.
  4. Välj sedan Bibliotek följt av Programsupport följt av Google Earth Pro och radera alla filer.