Google Earth installeren en verwijderen

Als u de nieuwste versie van Google Earth Pro wilt installeren of als u wilt upgraden naar de nieuwste versie, kunt u de app downloaden.

Systeemvereisten

U moet aan alle minimale systeemvereisten voldoen om Google Earth op uw computer te kunnen gebruiken.

Systeemconfiguratie Windows-computer

Minimaal:

• Besturingssysteem: Windows 7
  • CPU: 1 GHz of sneller
  • Systeemgeheugen (RAM): 2 GB
  • Vaste schijf: 2 GB vrije schijfruimte
  • Internetverbinding
  • Grafische processor: compatibel met DirectX 9 of OpenGL 1.4

Aanbevolen:

• Besturingssysteem: Windows 7 of hoger
  • CPU: 2 GHz dual-core of sneller
  • Systeemgeheugen (RAM): 4 GB
  • Vaste schijf: 4 GB vrije schijfruimte
  • Internetverbinding met hoge snelheid
  • Grafische processor: compatibel met DirectX 11 of OpenGL 2.0
Systeemconfiguratie Mac-computer

Minimaal:

• Besturingssysteem: Mac OS 10.8
  • CPU: Intel 64-bits
  • Systeemgeheugen (RAM): 2 GB
  • Vaste schijf: 2 GB vrije schijfruimte
  • Internetverbinding
  • Grafische processor: compatibel met OpenGL 1.4

Aanbevolen:

• Besturingssysteem: Mac OS 10.8 of hoger
  • CPU: Intel dual-core 64-bits
  • Systeemgeheugen (RAM): 4 GB
  • Vaste schijf: 4 GB vrije schijfruimte
  • Internetverbinding met hoge snelheid
  • Grafische processor: compatibel met OpenGL 2.0
Systeemconfiguratie Linux-computer

Minimaal:

• Besturingssysteem: Fedora 20 of hoger, of Ubuntu 12.04 (of een equivalent)
  • Linux Standard Base (LSB): 4.0
  • CPU: werkt met i686 of amd64, 1 GHz
  • Systeemgeheugen (RAM): 2 GB
  • Vaste schijf: 2 GB vrije schijfruimte
  • Internetverbinding
  • Grafisch subsysteem voor 3D: compatibel met OpenGL 1.4

Aanbevolen:

• CPU: werkt met amd64, 2 GHz
  • Systeemgeheugen (RAM): 4 GB
  • Vaste schijf: 4 GB vrije schijfruimte
  • Internetverbinding met hoge snelheid
  • Grafisch subsysteem voor 3D: compatibel met OpenGL 2.0
  • Beeldscherm: 1280 x 1024, 32-bits kleuren

Google Earth werkt met de nieuwste versies van de Linux-distributies Ubuntu en Fedora. Google Earth werkt mogelijk ook met andere populaire distributies, maar door de grote verscheidenheid van beschikbare Linux-platforms kunnen we dit niet garanderen.

Google Earth installeren

Earth installeren op een pc
  1. Download Google Earth.
  2. Dubbelklik op het bestand en voer het installatieproces uit.
  3. Klik op Start en vervolgens Programma's en vervolgens Google Earth om Google Earth te openen. Klik vervolgens op Google Earth.
Earth installeren op een Mac
  1. Download Google Earth.
  2. Open 'GoogleEarthMac-Intel.dmg'.
  3. Open het bestand 'Install Google Earth.pkg' en voer het installatieproces uit.
  4. Open de map Programma's en dubbelklik op Google Earth om Google Earth te openen.

Opmerking: Tijdens het installatieproces vraagt Mac OS X om een beheerderswachtwoord. Deze informatie wordt nooit met Google gedeeld.

Installatiefouten oplossen

Voordat u de onderstaande instructies uitvoert:

Veelvoorkomende fouten oplossen

MSI- of .dll-fout

1. Ga naar Configuratiescherm en vervolgens Een programma verwijderen om uw versie van Google Earth te verwijderen.
  2. Upgrade naar de nieuwste versie via de downloadlink voor Google Earth.

Earth gebruiken met firewall- of beveiligingssoftware

Als u problemen heeft om verbinding met Google Earth te maken en er is firewallsoftware geïnstalleerd op uw computer, kan Google Earth wellicht geen verbinding maken met internet. Enkele voorbeelden van veelvoorkomende antivirussoftware met firewall:

• McAfee Personal Firewall Plus (ook McAfee Internet Security Suite)
  • ZoneAlarm
  • Norton Personal Firewall

Controleer het volgende om firewallproblemen in uw antivirussoftware op te lossen:

• GoogleEarth.exe wordt niet geblokkeerd.
  • Poort 80 is toegankelijk voor andere toepassingen dan browsers.

Opmerking: Voordat Google Earth wordt geïnstalleerd, vraagt Mac OS X u een beheerderswachtwoord op te geven. Deze informatie wordt nooit met Google gedeeld.

Google Earth verwijderen

Earth verwijderen op een pc
  1. Klik op Start en vervolgens Instellingen en vervolgens Configuratiescherm.
  2. Dubbelklik op Een programma verwijderen.
  3. Zoek en selecteer Google Earth.
  4. Klik op Verwijderen en vervolgens Ja en vervolgens Voltooien.
Earth verwijderen op een Mac
  1. Ga naar de map Programma's en zoek naar Google Earth.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van Google Earth en selecteer Verplaats naar prullenmand.

Volg deze stappen als u alle bestanden van Google Earth van uw Mac wilt verwijderen:

1. Ga naar de Finder.
  2. Klik op het pictogram Thuismap (voorzien van uw gebruikers-ID).
  3. Ga naar Bibliotheek en vervolgens Caches en vervolgens Google Earth en verwijder alle bestanden.
  4. Ga vervolgens naar Bibliotheek en vervolgens Application Support en vervolgens Google Earth en verwijder alle bestanden.