Google Earth installeren en verwijderen

Selecteer hieronder het relevante onderwerp voor meer informatie over het installeren of verwijderen van Google Earth.

Google Earth installeren

Als u de nieuwste versie van Google Earth wilt installeren of wilt upgraden naar deze versie, kunt u de applicatie downloaden vanaf http://earth.google.com/download-earth.html

Als u problemen heeft met het installeren van Google Earth via Google Updater, kunt u hier direct de nieuwste versie van Google Earth downloaden:

Raadpleeg het gedeelte over foutoplossingen in dit artikel als u problemen ondervindt tijdens de installatie.

Google Earth verwijderen

Volg de specifieke stappen voor uw besturingssysteem om Google Earth te verwijderen:

Windows:
  1. Klik op Start > Instellingen > Configuratiescherm.
  2. Dubbelklik op Software.
  3. Scrol omlaag en klik op Google Earth.
  4. Klik achtereenvolgens op Verwijderen, Ja en Voltooien.
Mac:
  1. Ga naar de map 'Programma's' en zoek naar de applicatie 'Google Earth'.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van Google Earth en selecteer Verplaats naar prullenmand.

Raadpleeg het gedeelte over installatiefouten in dit artikel als u hierbij problemen ondervindt.

Installatiefouten

Raadpleeg de onderstaande instructies voor het oplossen van elke fout.

Houd rekening met de volgende algemene tips voordat u de onderstaande instructies uitvoert:

• Verifieer of uw besturingssysteem wordt ondersteund.
  • Als u Google Earth Pro gebruikt, controleert u of u de nodige beheerdersrechten heeft voor uw computer of installeert u het programma via een beheerdersaccount op de computer.

Foutcode met -5009, -5003, -6002, of -6009 tijdens installeren/verwijderen.
Dit wordt veroorzaakt door een oudere versie van de installatiesoftware op uw computer.

MSI- of DLL-fout

1. Verwijder uw versie van Google Earth via het dialoogvenster 'Software' in het Configuratiescherm van Windows.
  2. Upgrade naar de nieuwste versie via onze downloadlink op http://earth.google.com/download-earth.html

Google Earth kan niet worden geopend of de applicatie loopt vast

Kan Google Earth niet installeren in Windows 7
  • Installatieproblemen, met foutcode = 0x80072ee2
  • Geen desktoppictogram van Google Earth
  • Desktoppictogram van Google Earth verdwijnt

Als u problemen ondervindt tijdens het downloaden van Google Earth in Windows 7, volgt u deze instructies om hulpprogramma's op te schonen en Google Earth opnieuw te installeren.

Als Google Earth vastloopt, probeert u over te schakelen naar de OpenGL-modus.
Google Earth is in deze modus langzamer dan verwacht, maar we werken momenteel aan een oplossing voor dit probleem.