Google Earth installeren en verwijderen

Hieronder vindt u informatie over het installeren en verwijderen van Google Earth (waaronder Earth Pro). Bekijk Earth Pro installeren voor hulp die alleen van toepassing is op Earth Pro.

Google Earth installeren

Als u de nieuwste versie van Google Earth wilt installeren of wilt upgraden naar deze versie, kunt u de app downloaden via http://earth.google.com/download-earth.html.

Als u problemen heeft met het installeren van Google Earth via Google Updater, kunt u hier direct de nieuwste versie van Google Earth downloaden:

Google Earth installeren op een pc:

1. Download de nieuwste versie van Google Earth vanaf de volgende locatie:
    http://dl.google.com/earth/client/current/GoogleEarthWin.exe
  2. Dubbelklik op het bestand en doorloop de installatieprocedure.
  3. U kunt Google Earth nu uitvoeren. Ga naar Start > Programma's > Google Earth en klik op het Google Earth-pictogram.

Google Earth installeren op een Mac:

1. Ga naar de map Downloads en dubbelklik op het DMG-bestand. Er wordt een nieuwe map geopend met een Google Earth-pictogram.
  2. Sleep dit Google Earth-pictogram naar de map Programma's.
  3. Als u nu op het Google Earth-pictogram klikt in de map Programma's, kunt u Google Earth uitvoeren. Als u dit wilt, kunt u het Earth-pictogram ook naar uw dock slepen zodat u er snel toegang toe heeft.

Bekijk het gedeelte Installatiefouten in dit artikel als u problemen met installeren ondervindt.

Google Earth verwijderen

Volg de specifieke stappen voor uw besturingssysteem om Google Earth te verwijderen:

Windows:
  1. Klik op Start > Instellingen > Configuratiescherm.
  2. Dubbelklik op Software.
  3. Scrol omlaag en klik op Google Earth.
  4. Klik achtereenvolgens op Verwijderen, Ja en Voltooien.
Mac:
  1. Ga naar de map 'Programma's' en zoek naar de app 'Google Earth'.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van Google Earth en selecteer Verplaats naar prullenmand.

Volg deze stappen als u alle Google Earth-onderdelen wilt verwijderen van uw Mac:

1. Ga naar de Finder.
  2. Open het pictogram Thuismap (voorzien van uw gebruikers-ID).
  3. Verwijder de bestanden in Bibliotheek > Caches > Google Earth.
  4. Verwijder ook de bestanden in Bibliotheek > Application Support > Google Earth.

Bekijk het gedeelte Installatiefouten in dit artikel als u problemen met installeren ondervindt.

Installatiefouten

Raadpleeg de onderstaande instructies voor het oplossen van elke fout.

Houd rekening met de volgende algemene tips voordat u de onderstaande instructies uitvoert:
  • Controleer of uw besturingssysteem wordt ondersteund.
  • Als u Google Earth Pro gebruikt, controleert u of u de nodige beheerdersrechten heeft voor uw computer of installeert u het programma via een beheerdersaccount op de computer.

Foutcode met -5009, -5003, -6002, of -6009 tijdens installeren/verwijderen.
Dit wordt veroorzaakt door een oudere versie van de installatiesoftware op uw computer.

MSI- of .dll-fout

1. Verwijder uw versie van Google Earth via het dialoogvenster 'Software' in het Configuratiescherm van Windows.
  2. Upgrade naar de nieuwste versie via onze downloadlink op http://earth.google.com/download-earth.html

Google Earth kan niet worden geopend of de app crasht

Kan Google Earth niet installeren in Windows 7
  • Installatieproblemen, waaronder foutcode = 0x80072ee2
  • Geen Google Earth-desktoppictogram
  • Google Earth-desktoppictogram verdwijnt

Als u problemen ondervindt tijdens het downloaden van Google Earth in Windows 7, volgt u deze instructies om hulpprogramma's op te schonen en Google Earth opnieuw te installeren.

Als Google Earth vastloopt, probeert u over te schakelen naar de OpenGL-modus.
Google Earth is in deze modus langzamer dan verwacht, maar we werken momenteel aan een oplossing voor dit probleem.

Als u meer ondersteuning nodig heeft, kunt u een vraag stellen in het Helpforum van Google Earth.