De här anvisningarna gäller äldre versioner av Google Earth. Få hjälp med nya Google Earth.

Flytta sparade platser till en ny dator

Du kan flytta platser som du har sparat i Google Earth till en annan dator. Sparade platser kallas för platsmärken och sparas automatiskt i din dator.

Steg 1: Hitta platsfilen

Windows

1. Tryck på Ctrl + Esc + r eller Windows-tangenten + r.
  2. I rutan Öppna skriver du in ”C:\Documents and Settings\%username%\Application Data\Google\GoogleEarth”.
    • Om du använder Windows 7 eller Windows Vista skriver du in ”C:\Users\%username%\AppData\Local”. Om denna sökväg inte fungerar skriver du in ”C:\Users\%username%\AppData\LocalLow\Google\GoogleEarth”.
  3. Klicka på OK.
  4. I mappen finns en fil med namnet ”myplaces.kml”. I denna fil finns dina sparade platser.
    • Obs! Om du vill byta ut en skadad myplaces.kml-fil använder du ”myplaces.backup.kml”.

Mac

1. Öppna Finder.
  2. Klicka på överst på skärmen. Håll ned Option eller Alt och klicka på Bibliotek följt av Application support följt av Google Earth.
  3. En fil med namnet myplaces.kml visas. I denna fil finns dina sparade platser.
    • Obs! Om du vill byta ut en skadad myplaces.kml-fil använder du ”myplaces.backup.kml”.

Steg 2: Flytta platsfilen

Du kan flytta filen med sparade platser till en annan dator på några olika sätt.

• Spara filen i Google Drive.
  • Skicka filen till dig själv via e-post.
  • Spara filen på en USB-enhet.

Tips: Säkerhetskopiera filen myplaces.kml till en flyttbar enhet, till exempel en USB-enhet.