Deze instructies hebben betrekking op oudere versies van Google Earth. Klik hier voor hulp voor de nieuwe versie van Google Earth.

Opgeslagen locaties naar een nieuwe computer verplaatsen

U kunt locaties die u in Google Earth heeft opgeslagen naar een andere computer verplaatsen. Opgeslagen locaties worden plaatsmarkeringen genoemd, en ze worden automatisch op uw computer opgeslagen.

Stap 1: zoek het locatiebestand

Windows

1. Druk op Ctrl + Esc + r of Windows-toets + r.
  2. Voer in het vak 'Openen' het volgende in: 'C:\Documents and Settings\%username%\Application Data\Google\GoogleEarth'.
    • Als u Windows 7 of Windows Vista gebruikt, voert u het volgende in 'C:\Users\%username%\AppData\Local'. Als dit pad niet werkt, voert u het volgende in 'C:\Users\%username%\AppData\LocalLow\Google\GoogleEarth'.
  3. Selecteer OK.
  4. In de map ziet u een bestand met de naam 'myplaces.kml'. Dit bestand bevat de opgeslagen locaties.
    • Opmerking: Als u een beschadigd myplaces.kml-bestand wilt vervangen, gebruikt u het bestand 'myplaces.backup.kml'.

Mac

1. Open de Finder.
  2. Klik bovenaan het scherm op Ga. Houd Option of Alt ingedrukt, klik vervolgens op Bibliotheek en dan Toepassingsondersteuning en dan Google Earth.
  3. U ziet het bestand 'myplaces.kml'. Dit bestand bevat de opgeslagen locaties.
    • Opmerking: Als u een beschadigd myplaces.kml-bestand wilt vervangen, gebruikt u het bestand 'myplaces.backup.kml'.

Stap 2: verplaats het locatiebestand

U kunt het bestand met de opgeslagen locaties op een paar manieren naar een andere computer verplaatsen:

• Sla het bestand op in Google Drive.
  • E-mail het bestand naar uzelf.
  • Sla het bestand op op een USB-station.

Tip: Maak een back-up van het myplaces.kml-bestand op een verwisselbaar apparaat, zoals een USB-station.