Nämä ohjeet koskevat Google Earthin aiempia versioita. Tutustu uuden Google Earthin ohjeisiin.

Tallennettujen paikkojen siirtäminen toiselle tietokoneelle

Voit siirtää Google Earthiin tallentamasi paikat toiselle tietokoneelle. Tallennettuja paikkoja sanotaan paikkamerkitsimiksi, ja ne tallennetaan tietokoneellesi automaattisesti.

Vaihe 1: Etsi paikkatiedosto

Windows

1. Paina Ctrl + Esc + r tai Windows-näppäin + r.
  2. Lisää Avaa-kenttään "%USERPROFILE%\AppData\LocalLow\Google\GoogleEarth".
    • Jos käytät Windows XP:tä, lisää sen sijaan "%USERPROFILE%\Application Data\Google\GoogleEarth".
  3. Klikkaa OK.
  4. Näet hakemistossa myplaces.kml-nimisen tiedoston, joka sisältää tallennetut paikkasi.
    • Huom. Jos haluat korvata vahingoittuneen myplaces.kml-tiedoston, käytä myplaces.backup.kml-tiedostoa.

Mac

1. Avaa Finder.
  2. Klikkaa näytön yläosasta Siirry. Pidä optio- tai Alt-näppäintä painettuna ja klikkaa sitten Kirjasto ja sitten Sovellusten tuki ja sitten Google Earth.
  3. Näet myplaces.kml-nimisen tiedoston, joka sisältää tallennetut paikkasi.
    • Huom. Jos haluat korvata vahingoittuneen myplaces.kml-tiedoston, käytä myplaces.backup.kml-tiedostoa.

Vaihe 2: Siirrä paikkatiedosto

Voit siirtää tallennetut paikat sisältävän tiedoston toiselle tietokoneelle muutamalla eri tavalla:

• tallentamalla tiedoston Google Driveen
  • lähettämällä tiedoston sähköpostiisi
  • tallentamalla tiedoston USB-muistiin.

Vinkki: Varmuuskopioi myplaces.kml-tiedosto siirrettävälle laitteelle, kuten USB-muistiin.