De här anvisningarna gäller äldre versioner av Google Earth. Få hjälp med nya Google Earth.

Spela in och spela upp turer

Med Google Earth 5 eller senare på datorn kan du spela in en tur som du sedan kan dela med andra.

Så här väljer du flygväg, hastighet och filstorlek:
  1. Öppna Google Earth.
  2. Klicka på Verktyg i menyfältet högst upp följt av Alternativ (Windows) eller Google Earth följt av Inställningar (Mac).
  3. Klicka på Turer.
  4. Ange följande inställningar under När jag skapar en tur från en mapp:
    • Tid mellan platserna: hur snabbt visningsprogrammet flyger till varje plats
    • Pausa vid platser: hur länge turen stannar på varje plats
    • Flyg längs med linjer: följ en särskild flygväg
    • Visa pratbubblan när jag pausar vid platser: sätt ut en pratbubbla vid varje plats som turen stannar på
  5. Ställ in följande under När jag skapar en tur från en linje:
    • Kamerans vridningsvinkel: det perspektiv du vill visa platsen från
    • Kameraavstånd: hur mycket av platsen som ska visas
    • Hastighet: hastigheten för turen
  6. Välj följande under När jag skapar en tur från ett spår:
    • Hastighet: hur snabbt turen går
    • Sekunder mellan viktiga bildrutor: längden på pausen mellan bilder
  7. Dra skjutreglaget under När jag spelar in en tur:
    • åt vänster för att skapa en mindre fil
    • åt höger för att skapa en fil med högre kvalitet (som förbrukar mer minne).
  8. Klicka på Använd följt av OK.

Spela in en tur

1. Öppna Google Earth.
  2. Klicka på Lägg till följt avTur eller klicka på Spela in Spela in i fältet ovanför globen.
  3. Börja spela in genom att klicka på Spela in/Stoppa Spela in längst ned till vänster i mediespelaren.
  4. Spela in ljud genom att klicka på Mikrofon Mikrofon.
  5. Navigera till platserna du vill besöka eller klicka på ett platsmärke i panelen till vänster under Platser för att flyga dit.
  6. Klicka på Spela in/Stoppa Spela in när du är klar med inspelningen.
  7. En mediespelare visas längst ned till höger och turen spelas upp.
  8. Klicka på Spara Spara i mediespelaren för att spara turen.
  9. Skriv en titel i fältet Namn i rutan som öppnas.
  10. Du kan lägga till mer information om turen på flikarna Beskrivning och Visa.
  11. Klicka på OK.

Läs mer om hur du berättar om din tur eller skapar KML-turer.

Spela upp en tur: Klicka i panelen till vänster under Platser följt av Mina platser. Klicka sedan på turen du vill spela upp.