Nämä ohjeet koskevat Google Earthin aiempia versioita. Tutustu uuden Google Earthin ohjeisiin.

Kiertomatkojen tallentaminen ja katsominen

Voit tallentaa Google Earth 5:llä ja sitä uudemmilla tietokoneversioilla kiertomatkoja ja jakaa niitä muille.

Lentoreitin, nopeuden ja tiedostokoon valitseminen
  1. Avaa Google Earth.
  2. Klikkaa yläreunan valikkopalkista Työkalut ja sitten Asetukset (Windows) tai Google Earth ja sitten Asetukset (Mac).
  3. Klikkaa Kiertomatka.
  4. Valitse "Kun luot kiertomatkaa kansiosta" ‑osion asetukset:
    • Aika kohteiden välillä: kuinka nopeasti katsoja lentää uuteen paikkaan
    • Viipymisaika kohteessa: kuinka kauan kussakin kohteessa viivytään
    • Lennä viivoja pitkin: seurataanko tiettyä lentoreittiä
    • Näytä tietokortti kussakin kohteessa: näytetäänkö kohteisiin pysähdyttäessä tietokortti
  5. Valitse "Kun luot viivaan perustuvaa kiertomatkaa" ‑osion asetukset:
    • Kameran kallistuskulma: mistä perspektiivistä haluat katsojien näkevän paikan
    • Kameran kantama: kuinka suuren osan paikasta katsojat näkevät
    • Nopeus: kiertomatkan kokonaisnopeus
  6. Valitse "Kun luot kiertomatkaa reitistä" ‑kohdan asetukset:
    • Nopeus: kuinka nopeasti kiertomatka etenee
    • Sekunteja keyframe-komentojen välillä: kuinka pitkäksi aikaa kiertomatka pysähtyy kuvien välillä
  7. Liikuta "Kun tallennat kiertomatkaa" ‑kohdan liukusäädintä seuraavasti:
    • Vasemmalle, jos haluat luoda pienemmän tiedoston
    • Oikealle, jos haluat luoda laadukkaamman tiedoston (joka vie enemmän muistia)
  8. Klikkaa Käytä ja sitten OK.

Kiertomatkan tallentaminen

1. Avaa Google Earth.
  2. Valitse Lisää ja sitten Kiertomatka tai klikkaa maapallon yläpuolella olevasta palkista Tallenna Record .
  3. Aloita tallennus siirtymällä mediasoittimen vasempaan alakulmaan ja klikkaamalla Tallenna/Lopeta Record.
  4. Jos haluat tallentaa ääntä, klikkaa Mikrofoni Microphone.
  5. Käy kaikissa haluamissasi paikoissa tai klikkaa vasemmalla olevan paneelin Paikat-osiosta paikkamerkitsintä lentääksesi kyseiseen paikkaan.
  6. Kun haluat lopettaa tallentamisen, klikkaa Tallenna/Lopeta Record.
  7. Oikeaan alakulmaan ilmestyy mediasoitin, ja kiertomatkan toisto alkaa.
  8. Voit tallentaa kiertomatkan klikkaamalla mediasoittimesta Tallenna Save.
  9. Lisää uuden ikkunan Nimi-kenttään kiertomatkan nimi.
  10. Voit lisätä muita kiertomatkaan liittyviä tietoja Kuvaus- ja Näytä-välilehdille.
  11. Klikkaa OK.

Lue, miten voit lisätä kiertomatkoihin selostuksen tai luoda KML-kiertomatkoja.

Kiertomatkan katsominen: Siirry vasemmalla olevan paneelin kohtaan Paikat ja sitten Omat paikat. Klikkaa kiertomatkaa, jonka haluat katsoa.