Denne vejledning er til ældre versioner af Google Earth. Få hjælp til det nye Google Earth.

Optag og afspil rundture

Hvis du har Google Earth version 5 eller nyere på din computer, kan du optage en rundtur et sted i verden og dele den med andre.

Vælg flyrute, hastighed og filstørrelse
  1. Åbn Google Earth.
  2. Klik på Funktioner og så Indstillinger (Windows) eller Google Earth og så Præferencer (Mac) på menulinjen øverst.
  3. Klik på Turpræferencer.
  4. Vælg indstillinger for følgende under "Når du opretter en rundtur fra en mappe":
    • Tidsrum mellem elementer: Hvor hurtigt seeren flyver til hvert enkelt sted
    • Ventetid ved elementer: Hvor længe der gøres holdt ved hvert sted på rundturen
    • Flyv langs linjer: Følg en bestemt flyrute
    • Vis en ballon ved elementer, der gøres holdt ved: Anbring en ballon ved hvert af de steder, der gøres holdt ved på rundturen
  5. Angiv følgende under "Når du opretter en rundtur fra en linje":
    • Vinkel for kameraets horisont: Det perspektiv, folk skal se stedet fra
    • Kamerarækkevidde: Hvor stor en del af stedet man kan se
    • Hastighed: Den generelle hastighed for rundturen
  6. Vælg følgende under "Når du opretter en rundtur fra en rute":
    • Hastighed: Den generelle hastighed for rundturen
    • Antal sekunder mellem nøglebilleder: Varigheden af pausen mellem billederne
  7. Skub skyderen i denne retning under "Når du optager en rundtur":
    • Til venstre for at reducere størrelsen af den fil, der oprettes
    • Til højre for at oprette en fil i højere kvalitet (hvilket indebærer, at der bruges mere hukommelse)
  8. Klik på Anvend og så OK.

Optag en tur

1. Åbn Google Earth.
  2. Klik på Tilføj og så Tur, eller klik på Optag Optag på linjen over globussen.
  3. Klik på Optag/stop Optag nederst til venste i medieafspilleren for at starte optagelsen.
  4. Klik på mikrofonen Mikrofon for at optage lyd.
  5. Naviger til det sted, du vil besøge, eller klik på en stedmarkering i panelet til venstre under "Steder" for at flyve til det pågældende sted.
  6. Klik på Optag/stop Optag, når optagelsen er færdig.
  7. Der vises en medieafspiller nederst til højre, og afspilningen af turen starter.
  8. Klik på Gem Gem i medieafspilleren for at gemme turen.
  9. Indtast en titel i feltet "Navn" i den boks, der åbnes.
  10. Brug fanerne Beskrivelse og Vis til at tilføje flere oplysninger om rundturen.
  11. Klik på OK.

Find ud af, hvordan du føjer et kommentarspor til dine ture eller opretter KML-ture.

Sådan afspiller du en tur: Gå til panelet til venstre under "Steder" og så "Mine steder". Klik derefter på den rundtur, du vil se.