Deze instructies hebben betrekking op oudere versies van Google Earth. Klik hier voor hulp voor de nieuwe versie van Google Earth.

Plaatsinformatie opslaan en delen

Bewaar de plaatsen die u op de wereldbol heeft gemarkeerd, de vormen die u heeft gemaakt en de tours die u heeft ontworpen. En deel ze vervolgens met anderen.

Plaatsinformatie opslaan op uw computer

U kunt plaatsmarkeringen, tours en andere informatie op de harde schijf van uw computer opslaan.

Windows en Linux
  1. Open Google Earth.
  2. Ga naar Bestand en dan Opslaan en dan Plaats opslaan als.
  3. Selecteer een map in het linkerdeelvenster van het dialoogvenster dat wordt geopend.
  4. Typ in het veld Bestandsnaam de naam van het bestand.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Google Earth slaat het bestand op als .kmz-bestand met daarin opgenomen het KML-bestand.
Mac
  1. Open Google Earth.
  2. Ga in het linkerdeelvenster naar Plaatsen en dan Mijn plaatsen, houd Ctrl ingedrukt en klik met de linkermuisknop.
  3. Klik op Plaats opslaan als.
  4. Geef in het veld 'Opslaan als' in het vak dat wordt geopend de naam van het bestand op.
  5. Selecteer in het dropdownmenu in het veld 'Waar' de locatie waar u het bestand wilt opslaan.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Google Earth slaat het bestand op als .kmz-bestand waarin het KML-bestand is opgenomen.

Opmerking: Als u geheugen wilt besparen en Google Earth sneller wilt maken, slaat u de bestanden op uw computer op en verwijdert u ze vervolgens uit Earth.

Informatie met anderen delen

U kunt de plaatsen die u heeft bezocht en informatie die u in Google Earth heeft verzameld, delen met familie, vrienden en collega's.

Google Earth-bestanden e-mailen
  1. Open Google Earth.
  2. Ga in het linkerdeelvenster naar Plaatsen en dan Mijn plaatsen en klik op de plaatsmarkering, de tour of een ander item dat u wilt e-mailen.
  3. Klik bovenaan op Bestand en dan E-mail en dan kies een optie.
  4. Selecteer in het vak dat wordt geopend uw standaard e-mailaccount of uw Gmail-account.
  5. Vul de e-mail in. Opmerking: U kunt de vooraf ingevulde tekst van de e-mail bewerken.
  6. Klik op Verzenden.