Nämä ohjeet koskevat Google Earthin aiempia versioita. Tutustu uuden Google Earthin ohjeisiin.

Paikkatietojen tallentaminen ja jakaminen

Tallenna maapallolle merkitsemiäsi paikkoja, luomiasi muotoja ja suunnittelemiasi kiertomatkoja. Jaa ne lopuksi muille.

Paikkatietojen tallentaminen tietokoneelle

Voit tallentaa tietokoneesi kovalevylle paikkamerkitsimiä, kiertomatkoja ja muita tietoja.

Windows ja Linux
  1. Avaa Google Earth.
  2. Valitse Tiedosto ja sitten Tallenna ja sitten Tallenna paikka nimellä.
  3. Valitse vasemmalla olevasta paneelista haluamasi kansio.
  4. Lisää Tiedostonimi-kenttään tiedoston nimi.
  5. Klikkaa Tallenna.
  6. Google Earth tallentaa tiedoston .kmz-tiedostona, joka sisältää KML-tiedoston.
Mac
  1. Avaa Google Earth.
  2. Siirry vasemmalla olevassa paneelissa kohtaan Paikat ja sitten Omat paikat ja klikkaa Ctrl + hiiren ykköspainike.
  3. Valitse Tallenna paikka nimellä.
  4. Lisää uuden ikkunan "Tallenna nimellä" ‑kenttään tiedoston nimi.
  5. Valitse avattavasta luettelosta sijainti, johon paikka tallennetaan.
  6. Klikkaa Tallenna.
  7. Google Earth tallentaa tiedoston .kmz-tiedostona, joka sisältää KML-tiedoston.

Huom. Jos haluat säästää muistia ja nopeuttaa Google Earthin toimintaa, tallenna tiedostot tietokoneellesi ja poista ne sitten Earthista.

Tietojen jakaminen muille

Voit jakaa ystäville, perheenjäsenille tai työkavereille paikat, joissa olet käynyt Google Earthilla, sekä niistä keräämäsi tiedot.

Google Earth ‑tiedostojen lähettäminen sähköpostitse
  • Avaa Google Earth.
  • Valitse vasemmalla olevan paneelin kohdasta Paikat ja sitten Omat paikat, se paikkamerkitsin, kiertomatka tai muu kohde, jonka haluat jakaa.
  • Klikkaa yläreunasta Tiedosto ja sitten Sähköposti ja sitten valitse haluamasi vaihtoehto.
  • Valitse uudesta ikkunasta oletussähköposti- tai Gmail-tilisi.
  • Täytä sähköpostin kentät. Huom. Voit muokata viestikentässä olevaa valmista viestiä.
  • Klikkaa Lähetä.