De här anvisningarna gäller äldre versioner av Google Earth. Få hjälp med nya Google Earth.

Spara din favoritkartbild

Navigera till dina favoritplatser med Google Earth och konfigurera de vyer du vill använda. Spara sedan en bild av varje plats.

Spara en karta i Google Earth

Alla gränser, etiketter, ikoner och all information på skärmen finns också med på kartbilden du sparar i Google Earth.

Windows och Linux
  1. Öppna Google Earth.
  2. Navigera till en plats på globen eller klicka på panelen till vänster under Platser följt av Mina platser och dubbelklicka på platsmärket eller det objekt du vill visa.
  3. Gå till menyn högst upp och klicka på Arkiv följt av Spara följt av Spara bild eller gå till verktygsfältet ovanför kartan och klicka på Spara bild Spara bild.
  4. Dubbelklicka på mappen där du vill spara filen på panelen till vänster.
  5. I rutan som öppnas, i fältet Filnamn, anger du ett namn för kartan.
  6. Klicka på Spara.
Mac
  1. Öppna Google Earth.
  2. Navigera till en plats på globen eller klicka i panelen till vänster under Platser följt av Mina platser och dubbelklicka sedan på platsmärket eller det objekt du vill visa.
  3. Gå till menyn högst upp och klicka på Arkiv följt av Spara följt av Spara bild eller gå till verktygsfältet ovanför kartan och klicka på Spara bild Spara bild.
  4. I fältet Spara som anger du ett namn för kartan.
  5. Valfritt: I fältet Var klickar du på uppåt- och nedåtpilen och väljer en mapp.
  6. Klicka på Spara.

Spara en karta i Google Earth Pro

Alla gränser, etiketter, ikoner och all information på skärmen finns också med på kartbilden du sparar i Google Earth Pro.

Du kan också ställa in bildupplösningen, lägga till en teckenförklaring och välja textstorlek på kartan.

1. Öppna Google Earth.
  2. Navigera till en plats på globen eller klicka på panelen till vänster under Platser följt av Mina platser och dubbelklicka sedan på platsmärket eller ett objekt du vill visa.
  3. Gå till menyn högst upp och klicka på Arkiv följt av Spara följt av Spara bild eller gå till verktygsfältet ovanför kartan och klicka på Spara bild Spara bild.
  4. Klicka på Kartalternativ i menyfältet längst upp under raden med ikoner.
  5. Om du redan har sparat kartalternativ på datorn klickar du på Läs in.
  6. Om du vill välja nya kartalternativ kan du konfigurera nya alternativ.
  7. Kontrollera det du vill spara.
  8. Klicka på uppåt- och nedåtpilarna bredvid Skalning om du vill välja storlek på titeln, beskrivning och teckenförklaring.
  9. Under Format klickar du på rutan med den färg du vill använda.
  10. Klicka på Spara.
  11. I det övre vänstra hörnet på kartan håller du musen över Namnlös karta.
  12. Klicka på Redigera Redigera. Nu kan du ange en titel och beskrivning och bestämma hur du ska konfigurera kartans teckenförklaring.
  13. Klicka på Spara bild när du är klar med kartinformationen.