Deze instructies hebben betrekking op oudere versies van Google Earth. Klik hier voor hulp voor de nieuwe versie van Google Earth.

Uw favoriete kaartafbeelding opslaan

Navigeer naar uw favoriete plaatsen met Google Earth, stel de gewenste weergaven in en sla vervolgens een afbeelding van elke plaats op.

Een kaart opslaan in Google Earth

Alle randen, labels, pictogrammen en informatie die u op het scherm ziet, worden weergegeven in de kaartafbeelding die u opslaat in Google Earth.

Windows en Linux
  1. Open Google Earth.
  2. Navigeer naar een plaats op de wereldbol of ga naar het linkerdeelvenster onder 'Plaatsen' en dan   'Mijn plaatsen' en dubbelklik op de plaatsmarkering of het item dat u wilt zien.
  3. Klik in het menu bovenaan op Bestand en dan Opslaan en dan Afbeelding opslaan of ga naar de werkbalk boven de kaart en klik op 'Afbeelding opslaan' Afbeelding opslaan.
  4. Dubbelklik in het linkerdeelvenster op de map waarin u het bestand wilt opslaan.
  5. Typ in het vak dat wordt weergegeven in het veld Bestandsnaam een naam voor de kaart.
  6. Klik op Opslaan.
Mac
  1. Open Google Earth.
  2. Navigeer naar een plaats op de wereldbol of ga naar het linkerdeelvenster onder 'Plaatsen'   en dan 'Mijn plaatsen' en dubbelklik op de plaatsmarkering of het item dat u wilt zien.
  3. Klik in het menu bovenaan op Bestand en dan Opslaan en dan Afbeelding opslaan of ga naar de werkbalk boven de kaart en klik op 'Afbeelding opslaan' Afbeelding opslaan.
  4. Typ in het veld 'Opslaan als' een naam voor de kaart.
  5. Optioneel: klik aan de rechterkant in het veld Waar op de pijl-omhoog en de pijl-omlaag om een map te selecteren.
  6. Klik op Opslaan.

Een kaart opslaan in Google Earth Pro

Alle randen, labels, pictogrammen en informatie die u op het scherm ziet, worden weergegeven in de kaartafbeelding die u opslaat in Google Earth Pro.

U kunt ook de resolutie van de afbeelding instellen, een legenda toevoegen en de grootte van de tekst op de kaart kiezen.

1. Open Google Earth.
  2. Navigeer naar een plaats op de wereldbol of ga in het linkerdeelvenster naar 'Plaatsen' en dan 'Mijn plaatsen' en dubbelklik op de plaatsmarkering die of het item dat u wilt zien.
  3. Klik in de menubalk bovenaan op Bestand en dan Opslaan en dan Afbeelding opslaan of ga naar de pictogrambalk boven de kaart en klik op 'Afbeelding opslaan' Afbeelding opslaan.
  4. Klik in de bovenste menubalk onder de strook met pictogrammen op Kaartopties.
  5. Als u al kaartopties heeft opgeslagen op uw computer, klikt u op Laden.
  6. Als u wilt, kunt u nieuwe kaartopties instellen.
  7. Vink de opties aan die u wilt opslaan.
  8. Klik op de pijltjes naast Schalen om de grootte van de titel, de beschrijving en de legenda te kiezen.
  9. Klik onder Stijlen op het vak met de gewenste kleuren.
  10. Klik op Opslaan.
  11. Beweeg de muis in de linkerbovenhoek van de kaart over 'Naamloze kaart'.
  12. Klik op Bewerken Bewerken. U kunt nu een titel en een beschrijving opgeven en de legenda voor de kaart instellen.
  13. Klik nadat u de informatie van de kaart heeft bewerkt op Opslaan.