Nämä ohjeet koskevat Google Earthin aiempia versioita. Tutustu uuden Google Earthin ohjeisiin.

Etäisyyden ja korkeuden mittaaminen

Earthissa voit tarkistaa etäisyyksiä ja arvioida eri kohteiden kokoja viivojen ja muotojen avulla.

Näitä voit mitata Google Earth Prossa:

• Polygoni: muodon etäisyys tai pinta-ala maanpinnalla.
  • Ympyrä: ympyrän ympärysmitta maanpinnalla.
  • 3D-polku: rakennuksen ja paikkojen välinen etäisyys maanpinnalla.
  • 3D-polygoni: 3D-rakennusten korkeus, leveys ja pinta-ala.

Mittauksen tekeminen ja tallentaminen

1. Avaa Google Earth Pro.
  2. Siirry johonkin paikkaan maapallolla.
  3. Valitse valikkopalkista Työkalut  ja sitten Viivain. Näkyviin tulee uusi Viivain-ikkuna, jossa on asetuksia.
  4. Valitse vasemmasta alakulmasta Hiirellä navigointi.
  5. Klikkaa mitattavan kohteen välilehteä.
  6. Vie hiiri kartalla haluamasi paikan kohdalle ja klikkaa mittauksen lähtöpistettä.
  7. Vie sitten hiiri toiseen kohtaan ja klikkaa päätepistettä.
  8. Mittaus näkyy Viivain-ikkunassa. Tallenna mittaus klikkaamalla Tallenna.
  9. Kirjoita Nimi-kenttään mittauksen nimi.
  10. Klikkaa oikeasta alalkulmasta OK. Google Earth Pro lisää mittaustuloksen vasemmalla puolella olevan paneelin Paikat-kohtaan.

Tietojen lisääminen mittauksen tallentamisen yhteydessä

Voit muuttaa Uusi reitti‑ tai Muokkaa reittiä ‑ikkunoissa kenttiä, kuten korkeutta, väriä tai tyyliä.

Tallennettujen mittausten avaaminen

1. Avaa Google Earth Pro.
  2. Näet vasemmalla Paikat-kohdassa luettelon tallennetuista mittauksista. Valitse mittaus, jonka haluat avata.
  3. Kaksoisklikkaa mittaustuloksen nimeä. Earth näyttää mittauksen kartalla.
  4. Voit tarkastella mittaustuloksen lisätietoja viemällä osoittimen muodon päälle ja klikkaamalla Ominaisuudet (Windows) tai Näytä tiedot (Mac). Muokkaa reittiä ‑ikkuna avautuu.

Reitin korkeusprofiilin etsiminen

Tutki kaltevuutta, korkeutta ja etäisyyttä reitillä.

1. Avaa Google Earth Pro.
  2. Piirrä reitti tai avaa aiemmin tallennettu reitti.
  3. Klikkaa Muokkaa ja sitten Näytä korkeusprofiili.
  4. Korkeusprofiili näkyy 3D-esityksen alaosassa. Jos korkeusmittana lukee 0, varmista, että maanpintataso on käytössä.
    • Kaavion Y-akseli näyttää korkeuden ja X-akseli etäisyyden.
    • Jos haluat nähdä korkeuden ja etäisyyden reitin eri kohdissa, vie hiiri reitille.
    • Jos haluat nähdä reitin osan tiedot, klikkaa hiiren vasemmalla painikkeella ja pidä sitä painettuna. Siirrä sitten kohdistin reitille, jonka haluat nähdä.
    • Jos haluat muuttaa mittayksikköä Windows-tietokoneella, valitseTyökalut ja sitten Asetuket. Valitse sitten Mittayksiköt-kohdasta jalat tai metrit.
    • Jos haluat muuttaa mittayksikköä Mac-tietokoneella, valitse Google Earth ja sitten Asetukset. Valitse sitten Mittayksiköt-kohdasta jalat tai metrit.