Mål afstand og højde

Brug linjer og geometriske former til at kontrollere afstande og estimere størrelsen af forskellige ting på Earth.

Du kan måle følgende i Google Earth:

• Linje: Afstanden mellem to punkter på kortet.
  • Sti: Afstanden mellem flere punkter på jorden.

Du kan måle følgende i Google Earth Pro:

• Polygon: Afstanden til eller arealet af en geometrisk form på jorden.
  • Cirkel: Omkredsen af en cirkel på jorden.
  • 3D-sti: Afstanden mellem en bygning og steder på jorden.
  • 3D-polygon: 3D-bygningers højde, bredde og areal.

Foretag og gem en måling

1. Åbn Google Earth.
  2. Gå til et sted på globussen.
  3. Klik på Værktøjer og så Lineal på menulinjen. Der vises et nyt vindue (Lineal) med muligheder.
  4. Vælg Musenavigation nederst til venstre.
  5. Klik på fanen for det, du vil måle.
  6. Hold markøren over et sted på kortet, og klik på et startpunkt for målingen.
  7. Hold derefter markøren over et andet sted, og klik på et slutpunkt.
  8. Målingen vises i vinduet Lineal. Klik på Gem for at gemme målingen.
  9. Indtast et navn til målingen i feltet Navn.
  10. Klik på OK nederst til højre. Din måling tilføjes under Steder i panelet til venstre i Google Earth.

Tilføj flere oplysninger, når du gemmer en måling

Rediger felter, såsom Højde, Farve eller Stil, i vinduet Lineal.

Åbn gemte målinger

1. Åbn Google Earth.
  2. Til venstre under Steder vises der en liste med gemte målinger. Markér den måling, du vil åbne.
  3. Dobbeltklik på målingens navn. Målingen vises på kortet i Earth.
  4. Hold markøren over den geometriske form, og højreklik for at se nærmere oplysninger om målingen. Klik derefter på Egenskaber (Windows) eller Vis info (Mac). Vinduet "Rediger sti" åbnes.

Få vist en stis højdeprofil

Få vist en stis hældning og højde samt en afstandsmåling.

1. Åbn Google Earth.
  2. Tegn en sti, eller åbn en allerede tegnet sti.
  3. Klik på Rediger og så Vis højdeprofil.
  4. Der vises en højdeprofil i 3D-fremviserens nederste halvdel. Hvis højdemålingen er "0", skal du sikre dig, at terrænlaget er slået til.
    • Højdemålingen vises på diagrammets Y-akse, og afstandsmålingen vises på X-aksen.
    • Hold musemarkøren over et punkt på stien for at få vist højde- og afstandsmåling for det pågældende punkt.
    • Hold venstre musetast nede for at få vist data for en del af stien. Flyt derefter markøren langs det stykke af stien, der skal vises data for.
    • Vælg Værktøjer og så Valgmuligheder. Vælg derefter fod eller meter under "Vis niveau".