Deze instructies hebben betrekking op oudere versies van Google Earth. Klik hier voor hulp voor de nieuwe versie van Google Earth.

Gebouwen weergeven in 3D

In Google Earth Pro kunt u gebouwen weergeven als realistische 3D-afbeeldingen. U kunt deze afbeeldingen ook opslaan om ergens anders te gebruiken.

1. Open Google Earth Pro.
  2. Selecteer in het linkerdeelvenster de optie Lagen.
  3. Klik naast 'Primaire database' op de pijl naar rechts Pijl-rechts.
  4. Klik naast '3D-gebouwen' op de pijl naar rechts Pijl-rechts.
  5. Verwijder het vinkje bij de afbeeldingsopties die u niet wilt zien.
  6. Ga naar een plaats op de kaart.
  7. Zoom in tot er gebouwen in 3D worden weergegeven.
  8. Verken de omgeving.

Meer informatie over navigatie in Google Earth.

3D-gebouwen opslaan als afbeeldingen

U kunt een 3D-gebouw opslaan als afbeeldingsbestand, zodat u het ergens anders kunt gebruiken.

Windows en Linux

1. Volg de stappen in het vorige gedeelte om een gebouw in 3D weer te geven.
  2. Klik op Bestand en dan Opslaan en dan Afbeelding opslaan.
  3. Klik bovenaan op de knop Afbeelding opslaan.
  4. Kies waar u het bestand wilt opslaan.
  5. Geef in het veld 'Bestandsnaam' een naam op.
  6. Selecteer in het dropdownmenu in het veld 'Opslaan als type' het gewenste bestandstype.
  7. Klik op Opslaan.

Mac

1. Volg de stappen in het vorige gedeelte om een gebouw in 3D weer te geven.
  2. Klik op Bestand en dan Opslaan en dan Afbeelding opslaan.
  3. Klik bovenaan op de knop Afbeelding opslaan.
  4. Geef in het veld 'Opslaan als' een naam op.
  5. Kies in het veld 'Waar' de locatie waar u het bestand wilt opslaan.
  6. Klik op Opslaan.