Sneltoetsen gebruiken om te navigeren in Google Earth

Hieronder vindt u een lijst met sneltoetsen en muisacties om te navigeren in de 3D-viewer. Meer informatie over navigeren in Google Earth.

Tip: Als u langzamer wilt bewegen, houdt u Alt ingedrukt en gebruikt u daarna de sneltoets.

Actie Sneltoets (Windows en Linux) Sneltoets (Mac)
Naar links Pijl-links Pijl-links
Naar rechts Pijl-rechts Pijl-rechts
Omhoog Pijl-omhoog Pijl-omhoog
Omlaag Pijl-omlaag Pijl-omlaag
Rechtsom draaien Shift + pijl-links Shift + pijl-links
Linksom draaien Shift + pijl-rechts Shift + pijl-rechts
Omhoog kantelen Shift + klik en sleep omlaag Shift + pijl-omlaag
Omlaag kantelen

Shift + pijl-omhoog

Shift + klik en sleep omhoog

Shift + pijl-omhoog
Weergave vanuit perspectief eerste persoon Ctrl + klik en sleep + klik en sleep
Inzoomen + +
Uitzoomen - -
Zoomen en automatisch kantelen Klik met de rechtermuisknop en sleep omhoog of omlaag Ctrl + klik en sleep omhoog of omlaag
Huidige beweging stoppen Spatiebalk Spatiebalk
Weergave met het noorden boven herstellen n n
Kantelen van boven naar beneden herstellen u u
Earth centreren r r
Overzichtsvenster weergeven/verbergen Ctrl + m ⌥⇧⌘ + m