De här anvisningarna gäller äldre versioner av Google Earth. Få hjälp med nya Google Earth.

Använda bilder som överlagringar i Google Earth

Använd kartbilder om du vill skapa ytterligare information utan att bädda in den på den ursprungliga kartan.

Se hur en bild i 3D-vyn motsvarar den underliggande kartbilden: Välj överlagringen i visningsprogrammet. Ändra sedan genomskinligheten så att den är helt ogenomskinlig.

Använda en överlagring över ett terränglager

Överlagringen integreras med markens formation för en mer detaljerad vy.

Ändra bildegenskaper

• Om du visar bilder som ändras regelbundet, som webbilder, kan du ange hur ofta bilderna ska uppdateras för att se till att den senaste bilden visas.
  • Om du behöver uppdatera bilder enligt vyn kan du ange att bilden ska uppdateras varje gång du flyttar 3D-visningen till en ny position.
  • Om du behöver placera överlappande bilder i ordningsföljd kan du ändra bildernas ritordningsnummer för att visa den senaste först.

Använda en bild som överlagring

Om du vill se en extra detaljerad karta kan du lagra en bild över en del av kartan.

Steg 1: Skapa en överlagring

1. Öppna Google Earth Pro.
  2. Placera 3D-visningen på den plats där du vill konfigurera bilden. Försök positionera visningen så att den motsvarar överlagringens visningshöjd. Zooma in om du vill se detaljerade bilder. Zooma ut stora områden.
  3. Klicka på Lägg till följt av Bild i 3D-vyn.
  4. Ange ett namn.
  5. Ladda upp en bild
    • Anger webbadressen till bildfilen (inte till webbsidan) vid texten Länk.
    • Klicka på Bläddra för att ladda upp en fil från datorn eller nätverket. Bilden visas i 3D-visningen. Positionera den med hjälp av förankringspunkterna.
  6. Ange en beskrivning.
  7. Klicka på Uppdatera för att ange hur ofta bilden ska uppdateras.
    Obs! Om bilden uppdateras automatiskt på en server måste du ange inställningar för uppdatering.
  8. Använd tidsreglaget för att ange standardvärden för genomskinlighet.
    Obs! Underlätta positioneringen av bilden genom att justera genomskinligheten så att du ser bilden med globen undertill.
  9. Klicka på Visa om du vill ändra vyinställningarna.
  10. Gör eventuella ytterligare ändringar av bildpositionen i visningsprogrammet. Klicka på OK när du är klar.

Steg 2: Positionera bilden i visningsprogrammet

Använd markörer för att dra ut och flytta bilden till en mer specifik position på kartan. Exempel:

• Använd hårkorsmarkören i mitten för att flytta hela överlagringen över globen.
  • Använd triangelmarkören för att rotera bilden.
  • Använd hårkorsmarkörerna vid hörnen för att dra ut eller snedställa ett hörn.
    Tips! Håll ned Skift-tangenten och klicka på en markör för att ändra bildstorleken från mitten.

Använd alla de fyra sidoankarna för att dra ut eller in bilden från den valda kanten. Tryck på Skift för att ändra bildstorleken från mitten.