Nämä ohjeet koskevat Google Earthin aiempia versioita. Tutustu uuden Google Earthin ohjeisiin.

Kuvien käyttäminen peittokuvina Google Earthissa

Luo lisätietoja kartan kuvien avulla upottamatta tietoja alkuperäiseen karttaasi.

Jos haluat tarkistaa, miten peittokuva vastaa alla olevaa kartan kuvaa: Valitse peittokuva esityksestä. Muuta sitten läpinäkyvyyttä niin, että kuva on täysin läpinäkyvä.

Peittokuvan käyttäminen maanpinnan tasolla

Peittokuva integroidaan maan muotoon niin, että näet enemmän yksityiskohtia.

Kuvan ominaisuuksien muokkaaminen

• Jos katsot kuvia, jotka muuttuvat ajoittain (esim. verkosta peräisin olevia kuvia), voit päivitysväliä muuttamalla varmistaa, että näet uusimman kuvan.
  • Jos haluat kuvien päivittyvän näkymäsi mukaisesti, valitse, että kuva päivittyy aina, kun 3D-esitys siirretään uuteen paikkaan.
  • Jos haluat järjestää päällekkäiset peittokuvat, muuta kuvien piirtojärjestystä, jotta ne näytetään piirtojärjestyksen mukaan korkeimmasta matalimpaan.

Kuvan käyttäminen peittokuvana

Jos haluat näyttää kartalla lisää yksityiskohtia, aseta kuva kartan päälle johonkin kohtaan.

Vaihe 1: Luo peittokuva

1. Avaa Google Earth Pro.
  2. Sijoita 3D-esitys paikkaan, johon haluat asettaa peittokuvan. Yritä sijoittaa esitys niin, että se vastaa peittokuvan katselukorkeutta. Lähennä näkymää, jotta näet tarkkoja peittokuvia. Loitonna näkymää, jotta näet laajemman alueen.
  3. Klikkaa Lisää ja sitten Peittokuva.
  4. Lisää nimi.
  5. Lataa kuva:
    • Lisää Linkki-kohdan yhteyteen sen kuvatiedoston URL-osoite (ei verkkosivun URL-osoite), jota haluat käyttää.
    • Lataa tiedosto tietokoneelta tai verkosta klikkaamalla Selaa. Kuva näkyy 3D-esityksessä, ja voit asettaa sen paikalleen ankkuripisteiden avulla.
  6. Kirjoita kuvaus.
  7. Klikkaa Päivitä, niin voit määrittää peittokuvalle päivitysominaisuudet.
    Huom. Palvelimella automaattisesti päivitettävän kuvan päivitysominaisuuksien asetukset on määritettävä.
  8. Valitse kuvan oletusläpinäkyvyys liukusäätimellä.
    Huom. Peittokuvan sijoittaminen on helpompaa, kun muutat läpinäkyvyyttä niin, että peittokuva ja sen alla oleva maa näkyvät hyvin.
  9. Muuta näkymän asetuksia klikkaamalla Näkymä.
  10. Tee haluamasi muutokset kuvan sijaintiin esityksessä. Klikkaa OK, kun olet valmis.

Vaihe 2: Sijoita kuva esitykseen

Merkeillä voit venyttää kuvaa ja siirtää sen tiettyyn sijaintiin kartalla. Esimerkki:

• Aseta peittokuva paikoilleen keskellä olevan ristin avulla liu’uttamalla sitä maapallolla.
  • Kierrä kuvaa käyttämällä timanttimerkkiä.
  • Kulmassa olevilla ristimerkeillä voit venyttää tai kääntää kuvaa valitusta kulmasta.
    Vinkki: Pidä Vaihto-painike pohjassa ja klikkaa merkkiä, niin voit laajentaa kuvaa keskeltä.

Venytä kuvaa kumpaan suuntaan tahansa vetämällä yhtä neljästä sivuankkuripisteestä. Laajenna kuva keskeltä painamalla Vaihto-painiketta.