Nämä ohjeet koskevat Google Earthin aiempia versioita. Tutustu uuden Google Earthin ohjeisiin.

Kartassa ajan mittaan tapahtuneiden muutosten katsominen

Google Earth näyttää automaattisesti ajantasaiset kuvat. Jos haluat katsoa, miten kuvat ovat muuttuneet ajan mittaan, katsoa kartan aiempia versioita aikajanalta.

1. Avaa Google Earth.
  2. Etsi sijainti.
  3. Klikkaa Näkymä ja sitten Historialliset kuvat tai valitse 3D-esityksen yläpuolelta Aika Time.

Vinkkejä

• Voit muuttaa aikajanasi alkamis- ja päättymispäiviä lähentämällä ja loitontamalla.
  • Aikaliukusäädin ei ole käytettävissä elokuvia tallennettaessa.
  • Jos sinulla on enemmän kuin yksi datajoukko valittuna, aikaliukusäädin näyttää kaikkien datajoukkojen yhteisen aikajanan.

Datan tuominen kartan historian katsomista varten

Tuo GPS-reitit tietyltä ajanjaksolta tai tuo muuta dataa, joka sisältää aikatietoja, niin voit katsoa aikajanan kuvia.

1. Tuo GPS-dataa tai jotakin muuta aikasidonnaista dataa.
  2. Valitse tuomasi data Paikat-paneelista. Aikaliukusäädin näkyy 3D-esityksen yläosassa ja sisältää valitsemaasi dataa vastaavan aikajanan.
  3. Aikajanan viivat merkitsevät päivämääriä, joilta kuvia on saatavilla kartallesi. Voit tutkia eri ajanjaksoja seuraavasti:
    • Jos haluat muuttaa ajanjakson pituutta, vedä aikajanan merkkiä oikealle tai vasemmalle.
    • Jos haluat siirtää aikajanaa aikaisemmaksi tai myöhäisemmäksi, vedä aikaliukusäädintä oikealle tai vasemmalle. Aikajanan merkki siirtyy aikaliukusäätimen mukana niin, että aikajanan pituus pysyy samana.
    • Lyhennä lähentämällä tai pidennä loitontamalla aikajanasi kattamaa ajanjaksoa. Aikajanan alkamis- ja päättymispäivät muuttuvat.

Vuorokaudenajan muuttaminen

Voit katsoa auringon ja auringonvalon vaikutusta maisemaan.

Auringonvalo-ominaisuuden laittaminen päälle

Klikkaa Auringonvalo Sunlight. Näet nykyisen sijaintisi tämänhetkisen auringonvalon tason.

Huom. Näkyviin tulee aikaliukusäädin.

• Aikavyöhykkeen muuttaminen: Vedä aikaliukusäädintä vasemmalle tai oikealle. Voit katsoa auringonnousua tai ‑laskua sijainnistasi ja vuodenajasta riippuen katsoessasi itään tai länteen.
  • Animaation katsominen auringonvalon muutoksista maisemassa: Klikkaa aikaliukusäätimen Toista-painiketta.
  • Auringon piilottaminen: Klikkaa Auringonvalo Sunlight.

Huom. Tällä ominaisuudella on huomattava vaikutus, kun katsot mäkistä tai vuoristoista maanpintaa.