De här anvisningarna gäller äldre versioner av Google Earth. Få hjälp med nya Google Earth.

Visa en karta över tid

Google Earth visar den aktuella bilden automatiskt. Om du vill se hur bilder ändrats över tid kan du visa tidigare versioner av en karta på en tidslinje.

1. Öppna Google Earth.
  2. Hitta en plats.
  3. Klicka på Vy följt av Historiska bilder eller så kan du klicka på Tid Time ovanför 3D-visaren.

Tips

• Du kan zooma in och ut för att ändra start- och slutdatumen på tidslinjen.
  • Tidsreglaget är inte tillgängligt när du spelar in filmer.
  • Om du markerar mer än en datauppsättning visas det sammanlagda tidsintervallet för alla datauppsättningar i tidsreglaget.

Importera data för att visa en karta över tid

Importera GPS-spår från en viss tidsperiod eller annan data som innehåller tidsinformation för att visa bilder på en tidslinje.

1. Importera GPS-datan eller annan tidsrelaterad data.
  2. I panelen Platser väljer du den data du importerat. Tidsreglaget visas längst upp i 3D-visaren med ett tidsintervall som motsvarar den data du valt.
  3. Linjerna på tidslinjen anger datumen när bilderna av kartan var tillgängliga. Så här utforskar du olika tidsperioder:
    • Om du vill ändra tidslängden drar du intervallmarkören till höger eller vänster.
    • Om du vill placera tidsintervallet tidigare eller senare drar du tidsreglaget till höger eller vänster. Intervallmarkören flyttas med tidsreglaget så att tidsintervallet som visas är detsamma.
    • Zooma in för att korta ned eller zooma ut för att förlänga datumintervallet på tidslinjen. Start- och slutdatumen på tidslinjen ändras.

Ändra tid på dagen

Du kan se hur solen och solskenet påverkar landskapet.

Aktivera solskensfunktionen

Klicka på Solsken Sunlight. Du kan se den aktuella nivån solsken på din nuvarande plats.

Obs! Tidsreglaget visas.

• Ändra tidszon: Dra tidsreglaget till vänster eller höger. Beroende på plats och tid på året kan du visa soluppgång och solnedgång om du tittar åt öster eller väster.
  • Om du vill visa en animering av solsken som rört sig över landskapet: Klicka på tidsreglagets uppspelningsknapp.
  • Om du vill dölja solen: Klicka på Solsken Sunlight.

Obs! Den här funktionen skapar ofta dramatiska effekter när du visar en terräng med kullar eller berg.