Denne vejledning er til ældre versioner af Google Earth. Få hjælp til det nye Google Earth.

Siden du har forespurt, er ikke tilgjengelig på språket ditt ennå. Du kan velge et annet språk nederst på siden. Eventuelt kan du bruke den innebygde oversettingsfunksjonen i Google Chrome til å oversette en hvilken som helst nettside til det språket du foretrekker.

Få vist et korts udvikling over tid

I Google Earth får du automatisk vist aktuelle billeder. Hvis du vil se, hvordan billederne har ændret sig over tid, kan du få vist tidligere versioner af et kort på en tidslinje.

1. Åbn Google Earth.
  2. Find et sted.
  3. Klik på Vis og så Historiske billeder, eller klik på Tid (Time) over 3D-fremviseren.

Tips

• Du kan zoome ind eller ud for at ændre tidslinjens start- og slutdato.
  • Skyderen er ikke tilgængelig, når du optager film.
  • Hvis du vælger mere end ét datasæt, viser tidsskyderen det samlede tidsinterval for samtlige datasæt.

Importér data for at få vist et korts udvikling over tid

Importér GPS-ruter fra et bestemt tidsrum eller andre data, der indeholder tidsoplysninger, for at få vist billeder på en tidslinje.

1. Importér GPS-data eller andre tidsrelaterede data.
  2. Vælg de importerede data i panelet Steder. Tidsskyderen vises øverst i 3D-fremviseren med et tidsinterval svarende til de valgte data.
  3. Linjerne på tidslinjen viser de datoer, hvor der er tilgængelige billeder af kortet. Sådan får du vist andre tidsrum:
    • Hvis du vil ændre tidsrummets varighed, skal du trække tidsintervalmarkøren til højre eller til venstre.
    • Hvis du vil skifte til et tidligere eller senere tidsinterval, skal du trække tidsskyderen til højre eller til venstre. Tidsintervalmarkøren flytter sig sammen med tidsskyderen, så det viste tidsinterval ændres ikke.
    • Zoom ind for at forkorte eller ud for at forlænge det datointerval, tidslinjen dækker. Start- og slutdato på tidslinjen ændres.

Skift til et andet tidspunkt på dagen

Du kan få vist, hvordan sollyset indvirker på landskabet.

Slå sollysfunktionen til

Klik på Sollys (Sunlight). Du kan nu se den aktuelle mængde sollys på det pågældende sted.

Bemærk! Tidsskyderen vises.

• Sådan skifter du tidszone: Træk tidsskyderen til venstre eller til højre. Afhængigt af årstiden og din geografiske placering kan du se solopgang eller solnedgang ved at kigge mod øst eller vest.
  • Sådan får du vist en animation af sollysets indvirkning på landskabet: Klik på afspilningsknappen på tidsskyderen.
  • Sådan skjuler du solen: Klik på Sollys (Sunlight).

Bemærk! Denne funktion giver ofte en dramatisk effekt, når man får vist et bakket eller bjergrigt terræn.