Deze instructies hebben betrekking op oudere versies van Google Earth. Klik hier voor hulp voor de nieuwe versie van Google Earth.

Een kaart in de loop van de tijd bekijken

In Google Earth worden automatisch de huidige afbeeldingen weergegeven. Als u wilt zien hoe afbeeldingen in de loop van de tijd zijn gewijzigd, kunt u oude versies van een kaart op een tijdlijn bekijken.

1. Open Google Earth.
  2. Zoek een locatie.
  3. Klik op Weergave en dan Historische beelden of klik boven de 3D-viewer op Tijd Time.

Tips

• U kunt in- en uitzoomen om de begin- en einddatum van de tijdlijn te wijzigen.
  • De schuifregelaar voor tijd is niet beschikbaar wanneer u films opneemt.
  • Als u meerdere gegevenssets selecteert, beslaat de schuifregelaar voor tijd de volledige periode voor alle gegevenssets.

Gegevens importeren om een kaart in de loop van de tijd te bekijken

Importeer GPS-routes van een bepaalde periode of andere gegevens die tijdinformatie bevatten om afbeeldingen op een tijdlijn te bekijken.

1. Importeer de GPS-gegevens of andere tijdgebonden gegevens.
  2. Selecteer in het deelvenster Plaatsen de gegevens die u heeft geïmporteerd. De schuifregelaar voor tijd wordt boven in de 3D-viewer weergegeven met een bereik dat overeenkomt met de gegevens die u heeft geselecteerd.
  3. De lijnen op de tijdlijn geven de datums aan waarop er afbeeldingen van uw kaart beschikbaar zijn. Verschillende perioden verkennen:
    • Als u de lengte van de periode wilt wijzigen, sleept u de bereikmarkering naar rechts of links.
    • Als u de begin- of einddatum van het bereik wilt wijzigen, sleept u de schuifregelaar voor tijd naar rechts of naar links. De markering voor het bereik wordt samen met de schuifregelaar voor tijd verplaatst zodat het weergegeven tijdsbereik niet verandert.
    • U kunt de periode op de tijdlijn verkorten door in te zoomen en verlengen door uit te zoomen. De begin- en de einddatum op de tijdlijn veranderen hierdoor.

De tijd van de dag wijzigen

U kunt het effect van de zon en het zonlicht op het landschap bekijken.

De zonlichtfunctie inschakelen

Klik op Zonlicht Sunlight. U kunt het huidige niveau van zonlicht op de huidige locatie zien.

Opmerking: De schuifregelaar voor tijd wordt weergegeven.

• De tijdzone wijzigen: Sleep de schuifregelaar voor tijd naar links of naar rechts. Afhankelijk van uw locatie en het jaargetijde kunt u de zonsopgang of zonsondergang zien wanneer u naar het oosten of het westen kijkt.
  • Een animatie weergeven van zonlicht dat over het landschap schuift: Klik op de afspeelknop van de schuifregelaar voor tijd.
  • De zon verbergen: Klik op Zonlicht Sunlight.

Opmerking: Deze functie produceert vaak dramatische effecten wanneer u heuvelachtig of bergachtig terrein bekijkt.